Scudo Sports

İlk Şok Kazam! 15 Temmuz Nazilli

Scudo
Geçmiş olsun arkadaşım ucuz atlamışsın. Bende buna benzer bi kazayı geçen ay yapmıştım ve kısa mesafe olduğu için kaskımı takmamıştım fakat sonuç sizinkinden daha vahim olmuştu benim için.

oncelıkle gecmıs olsun ..sanırım gozden kacan bıseyler var bırıncısı aracla bırakılcak 1m mesafe kadar onemlı olan ondekı bıskletle arada bırakılan mesafe yanı takıp mesafesı motorlu tasıtlarda oldugu kadar bısıklet kullanımındada gozden kacırılmalıdır (antreman vb sartlarda ruzgarına gırme durumu dısında ).. bunun yanında nekadar guclu frenlerının olursa olsun anı durumlarda dıreksıyon hamlelerıyle anı kacıslar hayat kurtabılır keza bırcok kazadan kılpayı yırtmamızı saglar.. kımsenın bu duyguları yasamaması dılegıyle..

ama araba duruyorsa ve sürücü kapıyı açacaksa önce aynaya bakması gerekir. aynı şey babamla benim de başıma geliyordu. adam son anda farketti. kapıyı açtığı gibi kapattı. neyse ki bir şey olmadı.

bu arada çok geçmiş olsun. büyük kaza atlatmışsınız.

yunus hocam bugün bende kaza yaptım önüme 5 yaşında bir kız çocuğu fırladı üzerinden biskletimle uçtum allahtan ama ne uçuş 10 üzerinden 10 :) ah acıyor kolum dirseğimde ve bileğimde ağrı var 27 sine kadar konturollü istirahat verdi doktor bakacak bakalım bugün film çekildi 2 gibi alacağım filimleri şu an sol kolumu kullanamıyorum bisiklete ara verdik anlayacağınız ne yapalım:River-102 allahtan kask vardı yuvarlandığımı hatırlıyorum sonra bir sporcu gibi ayağa fırladım ama sol kol off ....sol kol gelen yükü karşıladı 90 kg düştüğümüzde 150 kg/f geliyordur heralde:) allahtan çocuğa birşey olmadı dirseğini tutuyordu oda ama bir şey olmadı bayağı bir yanlarında kaldım ama benim kol gitti ağrıyor şu an anası bana söyleniyor söyleniyor söyleneceğine açtım ordan bir su (kendisi marketin sahibi) çocuğun elini yüzünü bir yıka dedim korktu çocuk bende istemezdim ama önüme birden fırlatı süratlide değildim ama arabanın arasından fırladı boyda küçük ya farkedilmiyor asıldım frenlere ben üzerinde amibamla uçtum neyse hepimize geçmiş olsun:eek:

Çok geçmiş olsun kardeşim.Kask takmayı her zaman destekledim ve hala da destekliyorum.En kısa mesafede bile kask takmak çok iyi bir şey.İnşallah kazasız günlere...

• Beğen
Tepkiler: cedrick41
Çok geçmiş olsun. Arkadaşınızın yol bisikleti ile kaza yapmış olması, onun daha fazla etkilenmesine neden olmuş. Yol bisikletlerinin frenleri MTB'nin yanında hiç de iyi değildir, aynı hızdaki bir MTB'den daha geç durur. Bu yüzden şehir içinde yol bisikleti kullananlar çok daha dikkatli olmalıdır. Bende benzer bir kaza yapmıştım, Allah hepimizi kazadan beladan korusun.

• Beğen
Tepkiler: Yunus Emre POLAT
@Yunus Emre POLAT

üstünden bir hayli zaman geçti , bahsettiklerinizi yazdınız da ben görmediysem kusura bakmayın ama bu konudaki bilgileri merak ediyorum, hasarın tazmin kısmı sonuçlandı mı acaba ?

• Beğen
Değerli Pedalsever arkadaşlarım,dostlarım...

Sevgili Yunus,KASK konusunun ne kadar hayati,eldivenin de aynı şekilde ÖNEMLİ olduğunu özellikle vurguladığımı ve Gezilerimize bu unsurları taşımayanların katılamayacaklarını defalarca söylememin sebebi budur.Şunu bilmelisiniz ki bu tip kazalar olacaktır,ama KASK,eldiven vss sayesinde bunlar daha hafif şekilde atlatılacaktır.Trafik içinde sürüş yalnız,yada Grup ile giderken çok daha DİKKAT istemektedir.Ekip liderliğim süresince bu konuları her zaman arkadaşlarıma aktarmış ve bilgilendirmişimdir.Tek giderken bu 2 katına çıkmalı,Grup ile giderken Grup Disiplini içinde pedal basılmalıdır.Umarım bu son kaza bu konuda hassasiyet göstermeyen herkes için ders olur.1 müsibet 1000 nasihattan iyidir.Lütfen KASK ve eldiven takalım,takmayanları uyaralım.Tekrar büyük geçmiş olsun Yunuscum....sevgilerrr

" Bol Sporlu ve Pedallı Günler "

KASK: Kaza Anında Seni Korur

• Beğen
@tanerhosgor

İlginiz için teşekkürler.
Kaza sonrası trafiği arayarak yardım istedim. Onlar gelince kaza raporu tutuldu. Bu rapor, kaza sonrasında yapılan işlemlerde hep istenen bir belge olarak karşıma çıktı. İkinci olarak da alkol testi raporu çok önemli. Üçüncü olarak da hastane raporları geliyor. Vücudunuza gelen en ufak bir çizik veya ağrıyı yazdırmayı unutmayın. Bilginiz olsun, bu tür yaralanmalı kazalarda hastane masraflarını devlet ödüyor. Yani sizden veya kazaya sebep olan kişiden sağlık ve ilaç bedeli alınmıyor. Daha sonra emniyete giderek ifadelerimiz alındı. Biz kazayı yapan kişinin iyiniyetini görerek şikayetçi olmadık.

Bütün bu belgeler ile beraber kazayı yapan kişinin sigorta şirketine başvurduk.

Bisikletlerimizi, kazalı aracın çekildiği servise bıraktık. Buradaki yetkililer bize, bir dosya açılacağını ve buna göre eksperin gelerek rapor yazacağını söyledi. Nazilli'de eksper olmadığı için 1 hafta kadar Aydın'daki eksperin gelmesini bekledik. Eksper gelince "ben bu bisikletlerin hasarlarını tespit edemem" diyerek, yetkili bir servisten rapor istemiş. Nazilli'de bu tip bisikletlerden anlayan sevis olmadığı için, biz de aldık bisikletleri İzmir Motis Bisiklete götürdük. Şirket,İzmir deki eksperi arayarak bisikletleri görmesini ve servis raporu almasını istemiş. Servisden alınan rapor dosyaya konularak, aracın sigorta yaptırdığı firmaya gönderilmiş.

Tüm bu işlemler sırasındaki geçen süre 2 ay! Çoğu da eksperin dosyayı kapatmak için koyacağı raporun hazırlanması ile geçilen zaman. Bu arada yaptığım telefon görüşmelerinin bedeli 200 TL felan olmuştur.

Sigorta firması bisiklet servisinin verdiği rapordaki parça ve işçilik giderlerine karşılık 519 TL ödemeyi banka hesabıma 09.09.2009 tarihinde yaptı.

Olay çok fazla uzadığı için 2 tarafta çok gerildi. Arkadaşım İrfan'ın eline yapılan yanlış tedaviden dolayı halen eli iyileşmedi. Özel bir doktora gidilerek iyileşme süreci hızlandırıldı. Yine İrfan 2 aydır çalışamadığı için kazancında oldu. Bisikleti de artık kullanılmıyor. Verilen bu parayla adam edilir mi bilemem. Eksperin, yapılacak ödemenin miktarını düşürmek için sürekli birşeyleri öne sürmesi midemizi bulandırdı.

Sonuç: İşin ciddiye alınmasını ve kazayı yapanın sizinle ilgilenmesini istiyorsanız kesinlikle, ifadeniz alınırken şikayetçi olun. Gördüğüm kadarıyla şikayetçi olmazsanız, kanunlar genelde kazayı yapandan yana. Şikayetçi olursanız sizden yana.

Saygılar....

Çok geçmiş olsun arkadaşlar.

Bununla geçmiş olsun.Daha da kötü olabilirdi.Ucuz atlatmışsınız yine de..
Maalesef sürücüler bisikleti taşıt olarak görmediklerinden trafikte hiç dikkate almıyorlar.. Bu dikkatsizliğin bedelini de bisikletliler ödemek zorunda kalıyor.
Hep güzel tur haberlerinizi okuyorduk.Bu kaza haberiyle çok üzüldüğümü belirtmeliyim. Tekrar geçmiş olsun diyorum arkadaşlar..

• Beğen
Geçmiş olsun dostum üzerinden vakit geçmiş ama yeni okudum geçenlerde aynı şekil bi kazadan ucuz yırtmıştım bende halini anlayabiliyorum ne arçtan sayıyorlar bizi ne yayadan ama durmak yok yine yapsak yine pedallayacağız bunu herkes bilsin.

• Beğen
'' Sonuç: İşin ciddiye alınmasını ve kazayı yapanın sizinle ilgilenmesini istiyorsanız kesinlikle, ifadeniz alınırken şikayetçi olun. Gördüğüm kadarıyla şikayetçi olmazsanız, kanunlar genelde kazayı yapandan yana. Şikayetçi olursanız sizden yana. ''

Bunu yazdım bi kenara.

Yazı biraz eskiymiş ama yeni görüyorum.
Çok geçmiş olsun arkadaşlar.Her parketmiş aracın yakınından geçerken zili kullanmak mı lazım ? Nasıl yırtabiliriz bu tür kazalardan ? Sürücülerin akıllanmayacağı kesin.Her daim bu tehlike ile karşı karşıyayız.Allah yardımcımız olsun..

• Beğen
Arkadaşlar yeni gördüm konuyu çok geçmiş olsun, kazadan sonra yaşadıklarınız kaza kadar canınızı sıkmamıştır sanırım. Aynı kazayı üç sene önce bende Üsküdar-Salacak da yaptım, Üsküdar ı bilirsiniz iki şeritlik olun sağdaki şeridi park halindeki arabalarla doludur sizde soldaki şeridi kapamamak için arabalara biraz yakın gitmek zorundasınızdır. İşte arkadaki arabaları düşünmemin sonucu park halindeki ararcın aynı şekilde kapıyı kontrolsüz açmasıyla acil e kaldırılmak oldu... 22:30 ile 00:00 arası acildeydim, çeneye 14 dikiş attılar vesselam.

Ben artık arabaların yanından geçerken arabanın kapısının açılabileceği kadar mesafe bırakarak geçiyorum, arkadan gelen arabaları da takmıyorum o kadar, beni sıkıştıracak kadar bir alan ise ortalıyorum yolu, yoksa bu kazaları çok yaparız. Kask, eldiven ve gözlüksüz trafiğe çıkmayalım, bizim çok dikkatli olmamız bazen çaresiz kalabiliyor.

Tekrar geçmiş olsun arkadaşlar umarım bisiket ile yapmış olduğunuz son kaza olur.

Geri