Scudo Sports

İlk Şok Kazam! 15 Temmuz Nazilli

çok çok geçmiş olsun, trafiğe çıktığınızda sizi bir hiçmiş gibi görüyorlar sözle tacizler korna öttürmeler sinyal vermeden önünüze atlamalar türkiyede çok büyük bir sorun bence bu ama bi önlemide yok sanırım , iki kere bu tür bi kazayı atlattım ve aldırmadan devam ettim çünkü arabanın sahibi ile tatışmaya girseniz sizi haksız çıkarıyorlar çok moral bozan bi durum ama elden bişi gelmiyor , tekrar geçmiş olsun... :)

Scudo
arabaya bisey oldumu cizildimi kapı cokmu hasarlı ...

dicegimi sanmayın gercekten kotu bir kaza olmus arkadaslar sofor ler cok hatalı oluyor dikiz aynasından baksaydı belki boyle olmazdı bisikletliyiz diye kenara gececegimiz zannedip acan kendi arkadaslarım var bu dusunceyle daha coook insanın canı yanar ...

Bisikletçiler için en tehlikeli tuzaklardan biri, sürekli sıyırıyoruz zaten, her an bizim başımıza da gelebilir. Şahsen ben araçların park ettiği yollardan giderken hızımı düşürerek gidiyorum ki çarpsam bile uçmadan kalabileyim.

Bu tip bir kazada en korktuğum senaryo aracın kapısına çarptıktan sonra yola düşmek ve arkadan gelen aracın altına girmek.

Bisikletçi olarak hakkımızı koruyalım ama trafikte canımızı korumak için her zaman geçiş hakkı vs. bizde olsa dahi bu hakkımızı yok sayalım, çünkü biz metal bir korumanın içinde değiliz.

• Beğen
Tepkiler: Yunus Emre POLAT
çok çok geçmiş olsun, sanırım bisiklet için en talihsiz kaza şekli bu. Allah korumuş tekrar geçmiş olsun...

• Beğen
Çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.

Kaska ne gerek var diyen arkadaşlar. Olayın ciddiyetini anlayıp,
KASK ve ELDİVENLERİNİ ihmal etmesinler.

• Beğen
Geçmiş olsun ...
Bisikletlerin ve arabanın kapısının foto.sundan ne kadar kötü bir kaza geçirdiğiniz anlaşılıyor..Allah sizleri sevdiklerinize bağışlamış..

Böylesi bir kazanın, hiçbir arkadaşımızın başına gelmemesini diliyorum..
Sağlıcakla kalın....

• Beğen
Geçmiş olsun, paylaşımız için teşekkürler, ben de hep korkarım şehir içi trafiğinde açılacak kapıdan, ama yine de yolun sağındasınız ve daha sağınızda hep parketmiş araçlar var, ve geçip gidiyosunuz, istediğiniz kadar dikkat edin, açıldığı anda trafikte kaçış mesafeniz olmayacak gibi, görünüyor, bu tür kazlar da nedense tarfikte pek yoğunluğumuz yokken, bizlerin başına geliyor, öncelikle trafik eğitiminde, bisiklet ve bisikletlilere daha çok değinilmeli sadece adı geçmemeli. İnsanların da trafikte karşılaştığı bisklete oyuncak gibi bakma bilinçsizliği ve görgüsüzlüğü bence bizlerin böyle yaralanarak onları eğitmesinden çok, ellerine ehliyet almadan önce bu konuda gerekli eğitim ve görgüyü vermeye çalışmaktan geçiyor. Tekrar geçmiş olsun.

• Beğen
Arkadaşlar çok geçmiş olsun. Çoğu zaman özellikle şehir için kullanmayı küçümsediğimiz, çekindiğimiz kask ve eldivenin ne kadar hayati öneme haiz olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor böylece.
Ben bu gibi araç yanlarından geçtiğim durumlarda genellikle yan aynadan şoförle göz göze gelmeye çalışıyorum. Tabi her seferinde bu mümkün olmuyor, ama en azından sizi görüp görmediğini bilerek yanından geçebiliyorsunuz.

Sağlıcakla kalın..

• Beğen
geçmiş olsun kazada araç şöförünün kusuru var kapıyı açmadan aynaya bakmalıydı. tutanak tuturduysanız yasal yaptırım yoluna gitmenizi öneririm. Böylece araç sürücüleri daha dikkatli olmayı öğrenirler. Newyork ta yapılan istatistiklere göre şehirdeki bisiklet sürücüleri için kazaya sebebiyet veren en tehlikeli kusurların başında park eden araçların kapı açması geliyor.

büyük geçmiş olsun allah sizi sevdiklerinize bağışlamış.. dua etmeliki arkanızda bir araç daha gelmemiş yoksa çok daha vahim olaylara maruz kalabilirdiniz .. yazıyı okurken sanki o kazayı ben yapmışım gibi hissettim ..eğer bu yazımı okuyan arkadaşlar olursa evli ve çocuk sahibi olan lütfen biraz daha dikkatli olalım ailemizin bize ve bizlere ihtiyacı var biraz daha dikkat tekrar geçmiş olsun

• Beğen
buyuk gecmis olsun.

elbette kask - eldiven gibi aksesurlarin yararini tartisacak degiliz. hatta bir arkadasim gecirdigi kaza sonrasinda dirseklik de takmaya basladi. buna dizlik de eklersek zirh icine girmis olacagiz bisiklete binerken. ama nereye kadar korur -bilinemez.

ancak artik soforlerin de (yolcular da) dikkatlerini toplamalari lazim. kapiyi acarken arkaya bakmak, saga saparken bisikletliyi kollamak, bunlar trafikte zorunlu isler ama dikkat eden yok. tum soforlere tekrar egitim verilmeli. sivil toplum kuruluslari da sofor derneklerini ziyaret edip bisikletcinin sorunlarini anlatmali. bakalim ne zaman akillarina gelecek.

ben de 20 kusur sene once acilan bir kapiya girdim (o zaman kask mask hak getire). artik gecerken mutlaka aynadan soforun veya yolcunun hareklerini saniye saniye takip etmeye calisiyorum. ama is sadece bizde bitmiyor, karsi taraf umursamiyorsa ne yaparsan yap - sonuc hep ayni. olan zayif olana oluyor.

tekrar gecmis olsun.

çok geçmiş olsun allahtan kask warmış kask olmasa çok kötü olurmuş geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız iyi forumlar bol pedallar güvenli sürüşler dileğiyle ...

• Beğen
Geçmiş olsun, keşke olmasaydı.
Yeri gelmişken hatırlatmamda fayda var, şehir içinde sırf bu yüzden
Yavaş sürmeye
Yol dar olsa dahi arkamı kollayıp, sağdaki arabalardan en az 1 kapı mesafesi bırakmaya ve
(Hızınız yüksek değilse) çoğunlukla dikiz aynasına bakarak sürücü olup olmadığına
Dikkat etmekte fayda var.
İnşaallah bu ilk ve son kazanız olur.

• Beğen
Geri