Scudo Sports

İlk köpek tarafından kovalama deneyimim :)

globaldriver

Daimi Üye
Tepki
254
İsim
Ugur Bilgili
Bisiklet
Trek
Merhaba arkadaşlar, kısa bir süre önce bisiklet sahibi oldum ve kendi çapımda amatörce turlar yapmaktayım. Geçen gün Kurtköy-Ömerli arasında pedallarken bir et mangal lokantasının önündeki 2 tane köpekle karşılaştım, forumda daha önce köpekler ile ilgili okuduğum bir konu direk aklıma geldi:) . Normalde köpeklerden korkmam ama işin boyutu bisiklet üstünde olunca ve yanından vızır vızır kamyonlar geçince değişiyor. İlk olarak hızlandım ve arkamı kontrol ettikten sonra yolun ortasındaki bana havlayan köpeğe sürdüm, hayvan kaçar gibi yaptı ama peşime düştü sonra diğeride peşime düşmeye başladı:) Hızlanmaya devam ettim iyiki yol düzdü, hayatımda bu kadar efor sarfettiğimi hatırlamam. Artık tükendiğim noktaya gelince sert bir fren sıktım ve durdum bisikletten atladğım gibi bisiketi elime aldım ve kendime sper ettim. Köpekler hala üstüme doğru gelirken plan yaptım; saldırırsalar kafalarına arka tekeri yiyeceklerdi :) ama öyle olmadı durdular ve biraz baktıktan sonra geri çekildiler. Bunu yapacaklarını bilseydim nefesim kesilene kadar pedala yüklenmezdim. Morelim bozuk bir şekilde ilerlerken bir de ne göreyim yolun kenarında 5-6 tane köpek beni görünce hemen ayaklandılar ve havlamaya başladılar. Yanlarınan yavaş ve sakince geçtim tabi karşı şeritten:) hiç bişe yapmadılar. Böylelikle ilk köpek kovalama maceramı yaşamış oldum.

Scudo
geçmiş olsun, en kısa zamanda dazer edin derim :)

Köpekler genellikle siz bisikletin üstündeyken garip bir ruh haline bürünüyorlar..
Bisikletten indiğiniz anda onlarda duruyorlar :) onlarca kez tecrübe ettim :)

• Beğen
Tepkiler: Son Selim ve Ogez
@oquxx

evet, bir dazer edinmem gerek.;)

Geçmiş olsun kardeş...Biz yıllar önce gece bir yere giderken aynı olayı yaşamıştık..Gerçekden o anda çok insan kendini kurtarma çabası inanılmaz..Umarım bu olayı kimse yaşamaz....paylaşımın için tşk ler...

• Beğen
Tepkiler: globaldriver
bazı köpkeler okadar inatçı çıkıyo ki,inme deneyimini tatmak zorunda kalıyosun:)

@d.berkay

Acaba bisiklet üzerindeyken olayı saygısızlık olarak mı algılıyor köpekler:)?
İlginç gerçekten... :eek:
Defalarca başıma bu olay geldi dazer bile fayda etmiyor coğu zaman:(

@funq

artık kovalama süresi uzayınca insan mecbur kalıyor:) İnan o kadar sinirleniyorsun ki indiğinde çıplak bile olsan köpekle mücadeleye hazırsın

@sadana

Teşekkürler. Yanımda değnek bulundurmayı düşünüyorum :) ne olur ne olmaz.

• Beğen
Tepkiler: sadana
en iyi çözüm inmek.bir,iki,üç,dört .... sayısız defa sayısız köpeklerin saldırısına ugramama ragmen hiç bir sorun olmadı simdiye kadar zaman kaybından baska.

dazer nerden bulabilirim fiyatı nasıl olur :D bizide çok köpek kovalıyo artık canımı sıkmaya başladılar :(

@brkymstn

hepsiburada.com dan temin edebilirsin. 60 TL gibi de bir fiyatı var.

Köpekler sizden çok dönen tekerleklere bozuluyorlar, bir de kaskınızı da çıkarmanızı öneririm( tabiki durduktan sonra).

geçmiş olsun inşanllah bir daha bu tür bir olay başınıza gelmez.

@Mehmet Keten

Teşekkürler, bu olaylar ıssız yerlerde dolaştıkça eminim sık sık başıma gelecektir. Artık tecrübeler ve yeni taktiklerle kendimizi korumaya çalışacağız.:)

Benimde Başıma Gelmişti:DKaçmaya Gerek yok bence.Durunca köpekler otomatik olarak havlamayı Kesiyor.Bir kaç kez denedim böyle bu:DAma İnsan Ne Olacağını Kestiremiyor.Köpekler Dönen Herşeyi Kovalar bence:DBisikletsiz olunca yayayken de bu durum böyle.Kaçarsanız Köpek Daha fazla sinirlenir.Tabi Bu Benim Fikrim.

geçen yaz sakarya hendek e gittim selman dede tepesine çıktım bisikleti alalı 3 ay felan olmuştu benim için uzun bi antrenmandı (80km) dönüş yolunda bir köpek saldırısına uğradım ilk kovalamacamdı pedala asıldım o an ne oldu anlamadım arka lastik kaydı düştüm sol dizimi yere çarptım köpek kaçtı benim diz kan revan içinde ve kitlendi lastik patlamış o ra belki hayvan lastiği ısırdı bilmiyom panik halinde anlamadım yaklaşık 1 km yürüdüm bi benzinlikte lastiği yaptırdım pedal çevirebiliyom ama ayağımı kapatamıyom bu durum 1 ay felan sürdü yavaş yavaş düzeldi doktora gittim ilaç kullandım 15 gün bisiklete binmedim, sonra devam ve pedal çevirerek zedelenen bölgenin daha çabuk güçlenmesini sağladım

• Beğen
Tepkiler: Onur Kahraman
Geri