globaldriver
Daimi Üye
- Tepki
- 254
- İsim
- Ugur Bilgili
- Bisiklet
- Trek
Merhaba arkadaşlar, kısa bir süre önce bisiklet sahibi oldum ve kendi çapımda amatörce turlar yapmaktayım. Geçen gün Kurtköy-Ömerli arasında pedallarken bir et mangal lokantasının önündeki 2 tane köpekle karşılaştım, forumda daha önce köpekler ile ilgili okuduğum bir konu direk aklıma geldi
. Normalde köpeklerden korkmam ama işin boyutu bisiklet üstünde olunca ve yanından vızır vızır kamyonlar geçince değişiyor. İlk olarak hızlandım ve arkamı kontrol ettikten sonra yolun ortasındaki bana havlayan köpeğe sürdüm, hayvan kaçar gibi yaptı ama peşime düştü sonra diğeride peşime düşmeye başladı
Hızlanmaya devam ettim iyiki yol düzdü, hayatımda bu kadar efor sarfettiğimi hatırlamam. Artık tükendiğim noktaya gelince sert bir fren sıktım ve durdum bisikletten atladğım gibi bisiketi elime aldım ve kendime sper ettim. Köpekler hala üstüme doğru gelirken plan yaptım; saldırırsalar kafalarına arka tekeri yiyeceklerdi
ama öyle olmadı durdular ve biraz baktıktan sonra geri çekildiler. Bunu yapacaklarını bilseydim nefesim kesilene kadar pedala yüklenmezdim. Morelim bozuk bir şekilde ilerlerken bir de ne göreyim yolun kenarında 5-6 tane köpek beni görünce hemen ayaklandılar ve havlamaya başladılar. Yanlarınan yavaş ve sakince geçtim tabi karşı şeritten
hiç bişe yapmadılar. Böylelikle ilk köpek kovalama maceramı yaşamış oldum.