Scudo Sports

İlk kez bisikletle şehirlerarası yola çıkacaklara öneriler

13 köpek direk saldırdı sonrasında 3-4 tane yancı geldi. Saldırı Aralık ayı gibi olmuştu. Bisikletin sol tarafına geçtim onlar hırladıkça ben onlara bağırdım ve azarladım. 2 dakika böyle geçti bir tanesi hariç diğerleri uzaklaştı. Başı boş köpeklerde işe yarıyor. Çoban köpeklerine dikkat etmen lazım. Saldırı yoğunluğu ya sabah erken saatler ya akşam geç saatler veyahut kış ve soğuk havalarda oluyor.
Korkmadığını görünce tepki vermiyorlar. Sürmeye devam edersen saldırmaya devam ediyorlar. Korkma ama dikkatlice ol.
Sadece havladılar mı yoksa ısırma oldu mu (bisiklet ya da insan)

Scudo
@mermuz ısırma olmadı iş yeri rotam köyler, sanayi ve kargo transfer merkezleri gibi güzergah olunca 50-60 köpekle arada sırada uğraşıyorum. Panik yapınca daha yoğun saldırıyorlar.

İki ay içinde 700 km tura çıkmayı planlıyorum eğer durumlar izin verirse buradaki taktikleri takip edeceğim

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Çantayı nereden aldınız? Tavsiye eder misiniz
Çantayı direk üreten arkadaştan aldım, netten arayıp bulabilirsiniz, adı Fatih.
Başlığı açan arkadaş köpek kovalarsa durup bisiklete kendinizi siper edin demiş, köpekler bisikleti ısırır mı ki, böyle bi durumla karşılaşan var mı?
Bisikleti demek istemiştir sanırım, yani bisikleti kalkan yapmak. @necmeddin kardeşim in anlattığına ilave olarak, yavaş yavaş geri çekilmeyi ekleyebilirim. Geçen bana çok kısa bir köpek saldırdı, önce muhabbetine koşuyor sandım, havlamıyordu çünkü.Yaklaşınca hırlamaya başladı ve gafil avlandım.Normalde durup kontrol altına almam gerekirken basıp kaçtım..😁..

Normalde durup kontrol altına almam gerekirken basıp kaçtım..
Abi erkekliğin 10/9 u kaçmak geri kalan 10/1i ise daha hızlı kaçmakmış. :D Hele söz konusu köpekse kaçmaktan başka seçenek düşünemiyorum.

@abidin3714 Yok orası öylede burdaki olay tam gaflet..Ben tam, "afferin benim paşama, ne güzelde koşarmış abisinin yanından" modundayken bir anda değişti olayın rengi..Meğer sevimli kuçunun (sahipli köpek, zaten, sahibi sakın sakın deyince uyandık) dişleri kaşınıyormuş..😁..Burnu ayakkabıya değe değe 10-20m sürmüşümdür..🤣..
Daha önce 5-6 köpeğin 180 derece sardığı pozisyonlarım olmuştu, onda kontrollüydük, bunun onda biri tırsmamıştım..Ayağının ısırılmak üzere olduğunu hissederek sürmek..Diş ağrısından sonra gelir..😆

Abi erkekliğin 10/9 u kaçmak geri kalan 10/1i ise daha hızlı kaçmakmış. :D Hele söz konusu köpekse kaçmaktan başka seçenek düşünemiyorum.
Kaçmak son seçenek olsun.
☆Durun ve dövüşün☆ :koptum:
Çok pis gaz veririm de bu gaz değil. Köpeğe karşı gerçekten kararlı bir duruş gerekiyor. Sonuçta kurt soyundan geliyorlar ve patronun kim olduğunu göstermeniz lazım.
Korkmadığınızı gösterin demiyorum, "korkmayın" diyorum. Çünkü en ufak bir hareketiniz korktuğunuzu anlamalarına neden olur.
Sayın @HakanAydn'ın dediği gibi kendinizi güvene, durumu kontrol altına alın.

Bacağımı ağzına alırsa birgün bir köpek, sizi anacağım Sayın @Cemal Ç. 🤣😆😁...
Şaka bir yana, kaçmak en kötü çözüm...Isırılmak bir yana, aşısı var, hemde bu virüslü günlerde..

şu virus durumları el verirse bu ay sonu güney istikametine bisikletimin gidonunu çevireceğim. Daha önce de gittiğim için ve her yaz yaklaşırken içimde sanki kelebeklerin uçtuğunu hissetmeye başlamam, yakın zamanda yola çıkacağım anlamına geliyor. İlk kez tura çıkacaklara motivasyon kondisyon ve ekipmana dikkat etmelerini öneririm. Özellikle motivasyon. Dediğim gibi içiniz benim gibi kıpır kıpır olmuyor daha çok negatif duygular içindeyseniz, örneğin korku, (tek çıkmayın bir arkadaş bulun) yada isteksizlik, moralsizlik ya da; o kadar yolu şimdi kim gidecek gözüyle bakanlar veya zorlanacağını düşünenlere önerim turu ertelesinler ya da önce kısa turlara çıksınlar.

Çok değerli bilgiler. Ben de yakın zamanda ilk turuma çıkmayı düşünüyorum. Takipte kalacağım. Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Piyasada köpek savar diye satılan ürünler mevcut.Onlar iş görür mü?Ben İzmir'de iken birkaç defa inciraltı tarafında 7-8 li gruplar halindeki köpekler tarafından kovalanmıştım.Zaten baktım sürekli oluyor yolun karşısından gitmeye başlamıştım.Hoş çoğu zaman arabalara da saldırıyorlardı.Arka tampon dişleyenleri birkaç defa gördüm.:) Ankara'da durumlar nasıl henüz öyle bir tecrübem olmadı ama artık radar bilgisi verir gibi köpek gruplarının sürekli aktif oldukları lokasyonları alabileceğimiz bir iletişim ağına ihtiyaç var diye düşünüyorum :)

Çok pis gaz veririm de bu gaz değil. Köpeğe karşı gerçekten kararlı bir duruş gerekiyor. Sonuçta kurt soyundan geliyorlar ve patronun kim olduğunu göstermeniz lazım.
Korkmadığınızı gösterin demiyorum, "korkmayın" diyorum. Çünkü en ufak bir hareketiniz korktuğunuzu anlamalarına neden olur.
Bunu herkes söylüyor ancak bu insanı daha da korkutan bir şey. Korkmayın nasıl denir ki? Korkmasak zaten bunu dillendirmeyiz :) Köpekler insanların korktuklarını anlarlamış lafını duyduktan sonra köpeklerden daha korkar oldum çünkü köpeğin yanında geçerken sert bir tavır takınıyorum ancak içimden korkuyorum ve bu korktuğumu anlayıp bana saldıracak diye korkmamaya çalışırken daha da korkuyorum.

Bunu herkes söylüyor ancak bu insanı daha da korkutan bir şey. Korkmayın nasıl denir ki? Korkmasak zaten bunu dillendirmeyiz :) Köpekler insanların korktuklarını anlarlamış lafını duyduktan sonra köpeklerden daha korkar oldum çünkü köpeğin yanında geçerken sert bir tavır takınıyorum ancak içimden korkuyorum ve bu korktuğumu anlayıp bana saldıracak diye korkmamaya çalışırken daha da korkuyorum.
Hayvanlar korkup korkmadığınızı sezebilecek üstün özelliklere sahip değillerdir. Dediğim gibi, tek üstün özellikleri konuşarak anlaşamadıkları için vücud dilini kullanıyorlar.
Yani mükemmel gözlem yapıyorlar. Bu gözlem sırasında farkında olmadan yapacağınız bir hata sizi av, ezik ya da zayıf olarak gösterir.
Çok köpek saldırısı yaşadım ama ısırılmadım daha.
Dedemin köpeğini ben ısırmıştım, kulağından.😁

radar bilgisi verir gibi köpek gruplarının sürekli aktif oldukları lokasyonları alabileceğimiz bir iletişim ağına ihtiyaç var diye düşünüyorum :)
Strava' da olsa mesela, köpek yoğunluğu, haritada kırmızı noktacıklar şeklinde ..🙂

inanın bisiklet turlarında en çok dillendirilen köpekler olmasına rağmen en az zararlı olanı köpeklerdir. Ölümcüllüğü daha fazla olanlar; kural tanımaz veya sarhoş araç kullanıcıları, (özellikle tepe üstü gibi kavşak gibi kör bir noktası olan yerlerde bisikletli ile araç kazalarında ölüm oranı yüzde 90 ve üzeridir) tırlar, kamyonlar, otobüsler, çiftlik araçları traktör biçerdöver, bir motosikletli bile size çarpsa ölüm oranı çok yüksek. Bisiklet kaynaklı veya kendinizle alakalı kazalar da var. Yokuş aşağı, yüklü bir bisikletle 30 km hızla bile gitseniz, o anda patlayan lastik ile düşmeniz ağır yaralanmaya hatta ölüme götürür (kask yoksa) doğa olayları nedeniyle bile mortalitesi yüksek durumlarla çok sık karşılaşılır. Mesela yıldırım. Güneş çarpması ile beyin kanaması riski, (yüksek tansiyon varsa) yüksek nem sıcaklığa bağlı kalp krizi(kalp hastalığı varsa gizli veya bilinen) dehidrasyon. Ama bir köpeğin sizi öldürme olasılığı çok çok düşüktür.

inanın bisiklet turlarında en çok dillendirilen köpekler olmasına rağmen en az zararlı olanı köpeklerdir. Ölümcüllüğü daha fazla olanlar; kural tanımaz veya sarhoş araç kullanıcıları, (özellikle tepe üstü gibi kavşak gibi kör bir noktası olan yerlerde bisikletli ile araç kazalarında ölüm oranı yüzde 90 ve üzeridir) tırlar, kamyonlar, otobüsler, çiftlik araçları traktör biçerdöver, bir motosikletli bile size çarpsa ölüm oranı çok yüksek. Bisiklet kaynaklı veya kendinizle alakalı kazalar da var. Yokuş aşağı, yüklü bir bisikletle 30 km hızla bile gitseniz, o anda patlayan lastik ile düşmeniz ağır yaralanmaya hatta ölüme götürür (kask yoksa) doğa olayları nedeniyle bile mortalitesi yüksek durumlarla çok sık karşılaşılır. Mesela yıldırım. Güneş çarpması ile beyin kanaması riski, (yüksek tansiyon varsa) yüksek nem sıcaklığa bağlı kalp krizi(kalp hastalığı varsa gizli veya bilinen) dehidrasyon. Ama bir köpeğin sizi öldürme olasılığı çok çok düşüktür.
İşte mantıklı ve rahatlatıcı bir mesaj :) Köpekler konusunda tabi, diğer konularda bisiklete binme şevkini kırar :D

Bu dediklerim kesin olacak diye bir şey yok ben 10 kere falan uzun tura çıkmışımdır ama hiç bir şey olmadı hala burdayım. :D Sadece tedbirli olacaksın. Sonra tevekküle sarılacaksın. İnanın büyükşehirlerde bile daha fazla risk var.

@mermuz köpek saldırısından korkan ve benim gibi köpekler hakkında bilgisi yoksa köpek kovucu aletler var babam sabahları giderken çok saldırdıkları için aldık çoğu köpek bakıp gidiyor

Gerçekten öyle, köpekten kaçınca direk av konuma geliyoruz "kaçan kovalanır" olarak hayvanda iç güdüsel kovalıyor. Daha önce Manisa'da sanayi bölesinin içi düz yol diye orada ilerliyordum. Bir bölgeye geldim yolda 20 kadar köpeği yatar görünce ufaktan dönüş yapıyordum ki yurdum insanı yapacağını yaptı ve "tut oğlum tut" diye bağırınca bir anda onlar bir yandan havlıyor, ben bir yerden bağırıyor pedal basıyorum. Bir arkama baktım hepsi peşimde iyi de koşuyorlar kafa kafaya dişlerini saya saya gittim. Ama o adamı o anda görsem dayak yiyeceğimi bile bile kavga ederdim.

Daha öncede iş çıkışında yaya olarak eve gelirken aynı durumu yaşadım bir anda etrafımı köpekler sardı. Aklıma nat.geo'daki köpekler fısıldayan adam geldi. "sakın sırtınız dönmeyin ve fiziksel olarak uyarın, patronun kim olduğunu alfa olduğunuz gösterin" diyordu. Tüm etrafım köpek olunca sürekli dönerek her köpeğin ense kısmına belgeseldeki adam gibi dürterek "hişt" diye bağırarak eve kadar gittim, bu süreçte korktuğunuz da belli etmemek önemli. Aynı köpekler ile hala karşılaşıyorum ama bu sefer arkadaş olarak eve gidiyoruz. Yine belgesellerden örnek bir insan türlü tarzında bir yemek pişerken sadece yemeğin kokusunu alabilirken, köpekler burunlarındaki gelişmiş reseptörler sayesinde içine katılan her malzemeyi ayırt edebiliyorlarmış. Bizim burnumuzun almadığı ama korku anında vücutta salgılanan kokular veya hormonların kokusunu da alabiliyor. Bunlara en iyi örnek narkotik ve kanser hücresini koklayan köpekler.

Uzun yolda beni en çok korkutan şey kamyon ve tırlar özellikle konteyner yüklü olanlar. Onlarda ki tekerlekler daha büyük. Böyle yanımdan geçerken bir ürperti geliyor. Aklımda direk teker üzerimde geçse bittim ya düşüncesi geliyor, birde rüzgarı var ki demeyin ben gibi sinek siklet olanları direk savuruyor.

Birde insanlıktan nasibini almamış insan formunda dolaşan her yere çöp, cam şişe geçen @HakanAydn 'abinin bahsettiği idrar dolu şişelerini atanlar var. Birde bunların bazıları araçları içerisinde size el kol hareketi yaparak küfür ederler. Gaza gelip bir çılgınlık yapmayın az ilerde sessizlik bir alanda isterseniz aynı şekilde iade edebilirsiniz, ben genelde kendi yoluma bakıyorum.

Geri