Scudo Sports

İlk kez bisikletle şehirlerarası yola çıkacaklara öneriler

@Süper Dede Mümtaz Abi 10 aylık bisikletçiyim, yakışmam oralara şuan...Zamanı gelince inşallah..Sağolasın...
Bugün bisikletçide muhabbet ederken genç bir arkadaş " ne tarafa düşünüyorsunuz turu" diye sordu. Cesaret edipte Sinop diyemedim. 😁...Mütevazi şekilde "Antalya, inşallah" dedim...Arkadaş "çok uzak değil mi abi yaa" şeklinde tepkisini gösterdi..😂..İyiki Sinop dememişim, tepkisini tahmin edemiyorum...🤣

Son düzenleme:
Scudo
Geçen sene planladığım turu yapamadım çeşitli bahaneler üreterek. Bu sene biraz daha motiveyim. Ben de Btwin triban520 var. Tur için yaptığım değişikliklerden bahsedeyim. Belki işinize yarar. Öncelikle bisikletim enduro olduğu için gayet rahat bir yol bisikleti. 3’lü aynakol, arkada 11-34 9’lu ruble taktım. Aktarıcım uzun bacak bu arada. Arkaya port bagaj taktım. Anunnaki bisiklet çantası aldım 2 adet 30 litre, gidon boğazım 110mm’ydi 90mm boğazla değiştirip bunu ters çevirdim yukarı doğru yükseldi. Üzerindeki 700x25c lastiklerin yerine 700x35 lastik taktım. Spor mataralarımı alüminyum mataralarla değiştirdim.Karbon kaplama alüminyum maşaya bagaj takıp 2 tane 15lt çanta takıp ıvır zıvırı burada taşıyacağım. Genel anlamda hem görüntü olarak hem konfor olarak tam bir tur bisikleti elde ettim. Geriye biraz para yapıp yola çıkmak kalıyor. Umarım bu yaz çıkabilirim.

İnşallah istediğiniz gibi olur. Ben Tekirdağ güzergahını tavsiye ederim. Özellikle Uçmakdere mevki biraz zorlu olsa da, temiz havası ve manzarası ile bisiklet için muhteşemdir. Bölgede kamp alanları var. Yine Uçmakdere, Mürefte üzerinden geliboluya kadar gayet güzel bir rotanız var önünüzde. İki günde çanakkaleye varırsınız. Çanakkale merkezi gezin, boğaza yakın oturun balık yiyin çay için. Tarihi geminin yanındaki kahvenin üstünde sardalye balıkçısı var tavsiye edilir. Gidilecek görülecek daha çok şey var ama ben merkezi çok sevdim derseniz otel pansiyon ile bir gece kalırsınız. Devam edecekseniz yol üzerinde Truva var, geyikliye kadar bir antik kent daha var adını hatırlayamadım (Roma imparatoru konstantinin romayı istanbula taşımadan önce düşündüğü yermiş) Bozcaada var. Ayvacık üzerinden gidecekseniz, köyler var kaz dağları var. Daha aşağıda Assos var denize de orda girin derim. Ayvalık ise merkezi kalabalıktır. Kamp için sarımsaklı tarafları, gezme yeme içme Alibey adası (cunda) tarafları muhteşem. Yine merkezi yazın kalabalığa rağmen seviyorum. Buranın havası her zaman hoştur. Mimarisi, denizi sahil yolu ile sıkılacak gibi değildir. Merkezde meşhur tostçu var. Ha bu arada Ayvalığa gelmeden Altınoluk, Akçay taraflarını da gezin. Zamanınız varsa Küçükkuyu'dan Kaz dağlarına doğru bir rota var. Ben denemedim ama bir antik kent bir şelale be bol oksijen ile gayet çekici bir seçenek olabilir.
çok teşekkürler hepsini gözden geçireceğim. Açıkçası ayvalık değil gidiceğim yer. Gömeç -Artur. Bu tur biraz gezme değilde test turu olucak benim için :D eğer başarırsam o zaman çok değişik rotalar planlıyorum Türkiye içerisinde.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Başka topiğede yazdım gerçi ama, bu topiğe daha uygun. Kelebekgidon sonrası gidon 22 mm, kilometre başta ışık ayağı mataralık vs hep 31.8..Nasıl yapabilirim, çok bol geliyor kelepçelere, 10 mm bol..

Başka topiğede yazdım gerçi ama, bu topiğe daha uygun. Kelebekgidon sonrası gidon 22 mm, kilometre başta ışık ayağı mataralık vs hep 31.8..Nasıl yapabilirim, çok bol geliyor kelepçelere, 10 mm bol..
Nasil abi hc anlamadim valla

@mariokaldato km saatimin kelepçe ölçüsü 31.8mm...Yeni gidonun boğaza takılan kısmı 25.4 mm ama burda pay yok. Gidonun geriye kalan kısmı (süngerlerin olduğu yer hariç) 22 mm..E ben şimdi bu km yi 22 mm lik yere nasıl takıcam..

@mariokaldato km saatimin kelepçe ölçüsü 31.8mm...Yeni gidonun boğaza takılan kısmı 25.4 mm ama burda pay yok. Gidonun geriye kalan kısmı (süngerlerin olduğu yer hariç) 22 mm..E ben şimdi bu km yi 22 mm lik yere nasıl takıcam..
Foto var mi abi

@mariokaldato 10 mm boşluk var..ladtik 1 mm olsa 5 kat sarmam lazım. O kadar sarınca lastik yumuşak oldığu için kelepçeyi sıksamda tam sert oturmaz gibi geliyor..Tek kat sarsak tamam ama 5 kat lastik sıkılsada sert olmaz..Bi arkadaş gidon sargısı dedi başka topikte, o daha kalın.. Aklıma su borusu, radyatör borusu, hortum gibi şeylerde gelmiyor değil...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@mariokaldato Haklısın..Anunnaki (yanlış anlama😁) lerin arkasında pet cepleri var..Oraya alırız..
@elric1982 Bu haliyle ağırlık dağılımı sakat ama öne süs gibi çanta koymakta istemiyorum, 50 lt ye yakın kapasitem var, fazla bile..
@ali önder Km yi vs montajı mı diyorsun? Bir arkadaş eski gidon bandı önerdi, sıkı oldu..

Son düzenleme:
Benim arka çelik bagajdan "kes , biç , kaynak yap " seklinde yaptığım ön bagajdan sana da lazim. Cok işlevli oluyor bu sekilde. Ha normal canta takilan bagajimda var ama bilerek takmadim onu. Cok işlevsel degil benim için.
20200429_184808.jpg

Abi ya gidon bandı saracan, ucuz olsun dersen elektrik bandı yahut şambiyenle altını doldurursan iş görür.
@mariokaldato başkan paralı ekipmana süslü bagajlara gerek kalmamış 10 numara işçilik olmuş.

Son düzenleme:
@necmeddin Gidon bandı sardım, oldu gibi, gevşerse bakarız..
@mariokaldato Tam düşündüğüm şey. Ama eğer önü kalkmazsa bu haliyle yetecek sanki bana...

Geri