Scudo Sports

İlk kez bisikletle şehirlerarası yola çıkacaklara öneriler

6 ay oldu burada ben onu sürekli takip ediyorum oda beni. 1300 km lik yolda 3-5 kamp ya yapar yada yapmaz. :) Limit mimit dinlemeyecek hızlı yol alacak.
Kardeşim, nasılda tanımışsın beni varya..🤣..Saolasın, çok güldüm..

Şu şekilde yaklaşıyorum arkadaşlar, zor olmalı...Yani büyük konuşmayım, bir şekilde biter..Önemli olan zoru başarmak..Size bir sır vereyim, yolda çadır dışında bir yerde kalma ihtimalim düşük..Lüks bu işin tabiatına aykırı..Hiç otobüs kullanmamayıda düşünüyorum, yokuşlarda sanmıyorumki elimde çıkarayım..Aman ukalalık yapmış olmayım gerçek turculara karşı, ama yapımı biliyorum. 600 km yağmur altında motosiklet kullandım. Yarıyolda otelin önünden "hayır" deyip geri yola döndüm..Yapım ters biraz..Takıntılıyım, anlaşılmıştır belki şu 6 ayda...😊

Scudo
IMG_20200618_135117_5.jpgIMG_20200618_135031_7.jpgIMG_20200618_135242_6.jpgIMG_20200618_144312_2.jpg
En alttaki çadır, mat, taban matı, tulum, yastık toplu halde..Sanırım 5-6 kilo var..Sele altı çantada çadırdan hariç yer kalıyor..Geriye kıyafet ve pişirme ekipmanı kalıyor..Solar şarj gelince sanırım şişme matın yeri değişecek, gün boyu arkada olmasını ve powerbank i şarjetmesini (artık ne kadar ederse) diliyorum..Önde günlük ihtiyacım için bir gidon çantası daha olacak..
IMG_20200609_155241_4.jpg

230842 dosyayı görüntüle230841 dosyayı görüntüle230840 dosyayı görüntüle230838 dosyayı görüntüle
En alttaki çadır, mat, taban matı, tulum, yastık toplu halde..Sanırım 5-6 kilo var..Sele altı çantada çadırdan hariç yer kalıyor..Geriye kıyafet ve pişirme ekipmanı kalıyor..Solar şarj gelince sanırım şişme matın yeri değişecek, gün boyu arkada olmasını ve powerbank i şarjetmesini (artık ne kadar ederse) diliyorum..Önde günlük ihtiyacım için bir gidon çantası daha olacak..
230851 dosyayı görüntüle
Öne bagaj sart abi

@HakanAydn kartuşu yük etme. 1 adet al Tupculerin cogunda kartus var. Ayrıca toz patates püresi var. Gayet iyi. Pınarın süt tozu var. Onu da alabilirsin. Hem purede iyi olur hem de muslinin içine katarsın. Sulandirdin mi işlem tamam. Denenmiştir. Çok fazla yük taşıma her yerde bim ve a101var.

Çok fazla yük taşıma
Ben bunu kendime dedim, dedim, dedim ama ok yaydan çıktı çoktan..10.5 kilo aldığım bisiklet 15.5 olmuştur. Hiç sehpa yokken bir 2li açılır, birde arka kelepçelisi var şuan, düşün..Kartuj için geç kaldın, 2x450 lik aldım bile..Yahu bikepacking den bu aşamaya (hayır, hayır diye diye) nasıl geçtim bende bilmiyorum..😁..
Migrostaki pişmiş tetra poşet içindeki yemeklerden düşünüyorum denk geldikçe..Bimden ton, barbunya vs zaten çok gidecek. Patates püresi iyi fikir..Yazdım bir yere..Bulgur taşıyacağım sadece, makarnayı es geçtim..Ketçap, mini sıvı yağ, paket tuz şeker de taşıyacağım..Gerisi hep Bimden. Ayrıca denk geldikçe yol üstü uygun yollu restoran vs..
Bazıları turlarda pişirmeden (önden ıslatılmış) mercimek bile yediklerinden bahsetmişler...Bakalım biz ne olacağız..Avuçlarımızı yalamayız inşallah..😂

Ben de öne heybe koymak için bişeyler çizdim ama ağırlık dengesi nasıl olucak emin değilim
Teker göbeğinde sadece çamurluk için delik var. Bi şekilde oraya hem çamurluğu hem bagaj demirini bağlayabilirsem ağırlık direk aşağı geliceği için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
Ama şuan ki çizimlerde çatalın ortasındaki boş vida deliklerine göre çizdim. Bu haliyle üzerine yük bindiğinde nasıl olucak pek hayal edemiyorum. Sanki boş yere ağırlığı üst bağlantı noktasına ve çataldaki vida deliğine yüklemiş gibi oldu.
Bir de 3.resimde mavi en uzun çubuğun en altında yük çatala yaslansın diye bi çıkıntı ekledim (lastik bi parçayla çatalı çizmesini önleyebilirim.)
Bu çizimdeki haliyle sizce güvenli olur mu? Yoksa çamurluksuz gidip ağırlığı merkeze mi vermeliyim?

Kendim kesip kaynak yapma imkanım var. 6mm Çelik çubukları aldım.Bu haliyle 500 gramdan biraz fazla olucak gibi hepsi.

229568 dosyayı görüntüle229569 dosyayı görüntüle229570 dosyayı görüntüle

Bagaj demirini yaptım ve mat siyaha boyadım. Göbeğe kadar indirmememe rağmen gayet sağlam oldu.
Biraz yükleyip test sürüşü de yaptım herşey sorunsuz görünüyor.
Önde sosis çanta tutucu kısıma matı bağladım ama onun yerine çadırı öne matı arkaya alabilirim.

IMG_20200622_143928.jpgIMG_20200622_093444.jpg
IMG_20200622_143956.jpgIMG_20200622_144003.jpgIMG_20200622_093639.jpg

@barisylmz Çok güzel olmuş, demirden mi yaptınız, ağırlığı nedir?

@barisylmz Çok güzel olmuş, demirden mi yaptınız, ağırlığı nedir?

500 gram oldu yaklaşık 2 adet 1 metrelik 6mm içi dolu demir çubuktan yaptım.
urun.n11.com/vida-civi-somun/transmisyon-mili-6mm8mm10mm12mm15mm16mm20mm22mm25mm30mm-P340515260

@HakanAydn açlık kolay halledilir de abi susuz kalmamaya dikkat et. Bence en zorlayıcı etken susuz kalma olur. Güneş gün boyu tepede malum yollar açık alanlar sıcak çarpması olabilir. Öyle durumlara kalmamak için elektrolit ve su olmazsa olmaz. Galiba yolculuk yakınlaştı kazasız belasız istediğin gibi bir tür olur inşallah ☺️

@barisylmz El emeği göz nuru, kaynak vs, demiri bükmek, zor işler..Tebrik ederim..
@favallikulli 3 temel kaygım var; emniyet şeridi olmayan yollar, tek başına çadır kampı ve sıcaklık...İlk ikisi biryerden sonra alışacağım, rutine bağlayabileceğim hususlar. Ama sıcaklığın etkisi tamamen muamma. Planım, en azından Antalya'ya kadar öğle sıcağında uzun mola vermek..Kuzeye çıktıkça öğle molaları kısalabilir..2 mataram var 1300 ml toplam. Çantaların arka ceplerinde de 1.5 lt lik 2 pet taşıyabiliyorum..Geçen hava sıcakken turladığımda 90 km de 3 lt su içtim..Tabi öncesinde de içmiştim..Sanırım her fırsatta mataraları doldurup, içip, kalan suyu çanta arkasına koyup devam edeceğim..İşin kötüsü bunlar hep ağırlık aynı zamanda..Toplam 10 kg yüke 3 kg da su-matara eklenecek, el mahkum..🙂

Ayın 27-28 i YKS var, küçük oğlum giriyor inşallah..Sonrasında geriye sadece ocak ve solar şarj aletinin elime ulaşması kalıyor..E onlarda ulaşınca başka bekleyecek birşey yok...Bir heyecan başladı sormayın..Eşime dedimki metal kupaya ilkyardım setine varıncaya kadar aldım, ya son gün vazgeçtim dersem ne olacak bunca ekipman .."Ben bekliyorum, allahın emri" dedi...Yok bu lafın üstüne madara olamam artık, karşımda "biliyordum" şeklinde güldürtmem kendime...Ne acımasız insanlar bu kadınlar yahu..😐

@a.erkan
#Aliexpress TRY 50.16 12%OFF | Portable folding outdoor stove cookware gas burner camping stove for hiking picnic BBQ gas stove tank cooker furnace end
(link)

Ve nurgaz 450 gr kartuj, 2 adet..Tamamen el yordamıyla, içgüdüsel seçimler..

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
Ben bunu kendime dedim, dedim, dedim ama ok yaydan çıktı çoktan..10.5 kilo aldığım bisiklet 15.5 olmuştur. Hiç sehpa yokken bir 2li açılır, birde arka kelepçelisi var şuan, düşün..Kartuj için geç kaldın, 2x450 lik aldım bile..Yahu bikepacking den bu aşamaya (hayır, hayır diye diye) nasıl geçtim bende bilmiyorum..😁..
Migrostaki pişmiş tetra poşet içindeki yemeklerden düşünüyorum denk geldikçe..Bimden ton, barbunya vs zaten çok gidecek. Patates püresi iyi fikir..Yazdım bir yere..Bulgur taşıyacağım sadece, makarnayı es geçtim..Ketçap, mini sıvı yağ, paket tuz şeker de taşıyacağım..Gerisi hep Bimden. Ayrıca denk geldikçe yol üstü uygun yollu restoran vs..
Bazıları turlarda pişirmeden (önden ıslatılmış) mercimek bile yediklerinden bahsetmişler...Bakalım biz ne olacağız..Avuçlarımızı yalamayız inşallah..😂
Bim'siz bir hayat yulaf ezmesi gbi lezzetsiz abi bee
aviary-image-1487761529326.jpeg

@mariokaldato Canın çiğköfte mi çekti, kralı orda. Kendin düremiyormusun, yahu dürülmüşüde var..Yemek sonrası tatlı? Adam kaymaklı ekmek kadayıfı koymuş daha ne yapsın...Yanınada ya Lö cola ya da sarı istersen Lö porta, işlem tamam...
Boşver A101 i, BIM candır..👍

@mariokaldato Canın çiğköfte mi çekti, kralı orda. Kendin düremiyormusun, yahu dürülmüşüde var..Yemek sonrası tatlı? Adam kaymaklı ekmek kadayıfı koymuş daha ne yapsın...Yanınada ya Lö cola ya da sarı istersen Lö porta, işlem tamam...
Boşver A101 i, BIM candır..👍
Bende yeni öne 2×15 litre canta aldim Anunnaki'den
20200624_195837.jpg

Geri