Scudo Sports

İlk kez bisikletle şehirlerarası yola çıkacaklara öneriler

Bayk pekink turculugu yapisi geregi hafif bir yük istiyor. Fakat ne kadar hafifletirsen hafiflet sonucta denge merkezi yukarilara çekiliyor. Ben hafif ama yükü ön ve arka bagaj demirlerine dagitan yari bayk pekink türü tasarimlari daha cok beğeniyorum.
221670 dosyayı görüntüle
Ne olursa olsun @BerkEvren elbet haklidir. Yük ne kadar yukarda , o kadar dengesizlik demektir.
Misal bu örnekte ağırlık merkezi aşağıda. Doğru bir kullanım bu 👍

Scudo
topik 2013 te açılmış, şu an şehirler arası yoğunluk belki 2 katı.
bu sene inşallah 250-300 km mesafelere çok uzun olmayan, bir kaç gün sürecek turlar yapmayı planlıyorum. gerekli ekipman listesi vs bir yana beni en çok tedirgin eden 2 konu hakkında bilgi (esasen " gaz ") ye ihtiyacım var.
- topik sahibi arkadaşın dediği gibi karşı şeritte ters yönde mi, yoksa dinleyerek ve ayna ile doğru istikamette mi?
- ulu orta kamp yapılmamalı, benzin istasyonlarında vs konaklamalı sanırım. peki durum istasyon çalışanları tarafından sorunsuz kabul görüyor mu? yani egede sorun olmaz ama içanadoluda ya da kuzeyde aynı hoşgörü var mı..?
teknik olarakta şunu merak ediyorum, önceki bisiklet 27 vitesti (48-36-26, 11-34) yokuş kolaydı. şuan yol bisikleti var ve dişli oranları 50-34, 11-28, her ne kadar çok zorlanmadan 2-3 km % 8-13 çıkabilsemde uzun yolda ağırlıkla beraber sorun olur mu? hemen her gün en az 30 km yokuşlu antrenman yaparak dişli vs değiştirmek yerine kendimi adapte etmeye çalışıyorum.

Topik sahibinin 16.Maddesi sanırım en çok tartışılan madde... aslında olay gayet net... arka ayna vs. önlemleri de ekleyerek genel bir tespitte bulunabiliriz... Bana göre herkes kendi şeridinde gitmeli... ancak özellikle şehirlerarası yollarda tehlike daha da büyük... karşıdan emniyet şeridi ihlali yapan ya da o andan cep telefonuna bakan ve 100 ile gelen bir aracı görsek ne olacak görmesek be değişecek... aynı şekilde kendi şeridinde giderken de her saniye dikiz aynasına bakılsa veya bakılmasa bür şey değişmeyecektir... asıl ihtiyaç kavşaklar veya benzin istasyonlarının girişlerinde doğar ki özellikle yoğun kullanılan yollarda kafayı çevirip göz teması kurmaya çalışmak ve hatta belki de bisikletten inip doğru anı bekleyip yola devam etmek en doğrusu olabilir...

Sağlıklı günler dilerim...

Bayk pekink turculugu yapisi geregi hafif bir yük istiyor. Fakat ne kadar hafifletirsen hafiflet sonucta denge merkezi yukarilara çekiliyor. Ben hafif ama yükü ön ve arka bagaj demirlerine dagitan yari bayk pekink türü tasarimlari daha cok beğeniyorum.
221670 dosyayı görüntüle
Ne olursa olsun @BerkEvren elbet haklidir. Yük ne kadar yukarda , o kadar dengesizlik demektir.
Gürkan Genç de dünya turuna bu forma daha yakın şekilde devam ediyor... sanırım o kadar kötü fikir değildir yükün önde olmasın... sebebini de sayfasında açıklamıştı...

arkadaşlar bisikleti bu haliyle hiç fark etmeksizin kullanabiliyorum ( 2 çanta ve tek 700 lük matara ile ) .diğer 550 lik matarayı aparat gelince takacağım ama 0.5 kg nin yinede birşey değiştireceğini sanmıyorum. gidon yükseltme sadece 10 cm. şekil olarak absürd kabul ama sorun yok, yokuşta indim 65 le filan. herhangi bir stabilizasyon sıkıntısına yol açmıyor. zaten ben 100 kiloyum öne hafifçe ağırlık versem 10 kiloyu yüklerim, kaldıki 2-3 kiloluk yük nedirki...3 kilo yük ağırlık merkezini ne ladar yukarı kaydırır bilm. ama sorun teşkil etmedikten sonra ne önemi var.
çanta eksiğim kalmadı, çadırı bekliyorum, son haliyle foto yükleyeceğim.
@arat1969 aynayı bıraktım, hem kötü olduğu hemde gereksiz olduğu için. zaten sese göre sağa daha çok yaklaşıyorum, arkayı görsem ne faydası var diye düşünmeye başladım. ayrıca dediğiniz gibi kavşaklarda vs 2 sn durup arkama bakıveriyorum, çok daha güvenli. ayna varken yanlış görüp çıkma girişimlerim oldu. allahtan kötü tecrübe yaşamadım.

Konuyu Baştan sona okudum güzel bilgiler edindim. Benimde tur planım var. Rota belli değil :) Ama İstanbul'dan güneye inmeyi düşünüyorum. Normalde fotoğrafçılık yapıyorum. Elimdeki arşivi siparişe göre tablo yaptırıp satmayı düşünüyorum internet üzerinden. Gezi zamanındada manzara fotoğrafları çekip portfolyoyu genişletmek istiyorum. Başarılı olursa en azından belli bir gelir kaynağı olucak. Fotoğraf projelerimde var belgesel gibi. Hatta başarabilirsem Yurtdışı :) ama şuan imkansız geliyor. Valla konu bana biraz daha cesaret verdi. Arazi araçlarıyla ekip olarak İstanbuldan çıkıp Tunusa İrana Polonyaya gitmişliğim var. Bu süreçlerin tamamını çadırda geçirdim :)Ama hiç bisikletle uzun yol denemedim. 2013te Trek bisikletim çalınmıştı bu işleri bırakmıştım ama gel görki Gürkan Genç olsun Hasan Söylemez olsun bu insanları görünce bisikletle uzun yola çıkma isteği geliyor biliyorum çok zor ama imkansız değil. Arif Aşçının deve kervanıyla Çine gitmeside bana büyük gaz veriyor :)) Bu hafta arka ve ön bagajın siparişini vericem. 1 ayda toparlanmayı düşünüyorum. Bisiklet mosso legarda 28 v fren şehir bisikleti. Boyuma göre bulabildiğim en ucuz bisiklet :) Boza boza gidicem gibi geliyor ama bu olaya fazlıysa arazi araçlarından alışığım. Zaten tamir işini kesinlikle çözmem lazım biraz biraz öğrendim. Hızlı gitmekle bir amacım yok umarım başarabilirim. Hakan abi sana inanıyorum bu hazırlıkların hiçbiri boşa çıkmicak. Bakarsın güneyde bir yerde karşılaşırız :))Eğer çıkmayı başarabilirsem tabiki.

Konuyu Baştan sona okudum güzel bilgiler edindim. Benimde tur planım var. Rota belli değil :) Ama İstanbul'dan güneye inmeyi düşünüyorum. Normalde fotoğrafçılık yapıyorum. Elimdeki arşivi siparişe göre tablo yaptırıp satmayı düşünüyorum internet üzerinden. Gezi zamanındada manzara fotoğrafları çekip portfolyoyu genişletmek istiyorum. Başarılı olursa en azından belli bir gelir kaynağı olucak. Fotoğraf projelerimde var belgesel gibi. Hatta başarabilirsem Yurtdışı :) ama şuan imkansız geliyor. Valla konu bana biraz daha cesaret verdi. Arazi araçlarıyla ekip olarak İstanbuldan çıkıp Tunusa İrana Polonyaya gitmişliğim var. Bu süreçlerin tamamını çadırda geçirdim :)Ama hiç bisikletle uzun yol denemedim. 2013te Trek bisikletim çalınmıştı bu işleri bırakmıştım ama gel görki Gürkan Genç olsun Hasan Söylemez olsun bu insanları görünce bisikletle uzun yola çıkma isteği geliyor biliyorum çok zor ama imkansız değil. Arif Aşçının deve kervanıyla Çine gitmeside bana büyük gaz veriyor :)) Bu hafta arka ve ön bagajın siparişini vericem. 1 ayda toparlanmayı düşünüyorum. Bisiklet mosso legarda 28 v fren şehir bisikleti. Boyuma göre bulabildiğim en ucuz bisiklet :) Boza boza gidicem gibi geliyor ama bu olaya fazlıysa arazi araçlarından alışığım. Zaten tamir işini kesinlikle çözmem lazım biraz biraz öğrendim. Hızlı gitmekle bir amacım yok umarım başarabilirim. Hakan abi sana inanıyorum bu hazırlıkların hiçbiri boşa çıkmicak. Bakarsın güneyde bir yerde karşılaşırız :))Eğer çıkmayı başarabilirsem tabiki.

Değerli dostum Hasan Söylemez in kitabını da yazdığı parasız olarak gerçekleştirdiği Türkiye Turu aklıma geldi yazdıklarını okuyunca... O da yola çıkmadan önce bisikletçide tamirci çıraklığı yapmıştı... :) sana şimdiden başarılar dilerim.. umarım her şey hayalindeki gibi olur... :)

@Histogram inşallah, vazgeçeceğimi sanmıyorum ve mayıs sonu gibi sanırım çokta planlamadan çıkıvereceğim bir sabah. karşılaşmak hoş olur ama dimi cidden..😊..

@arat1969
Tamer abi şu an bildiğim kadarıyla Hasan Söylemez Afrika'da belgesel çekiyor göç yolları ile ilgili. Teşekkürler abi inşallah olur bakalım göreceğiz :D

@HakanAydn
İnşallah olur abi. Karşılaşırsak daha da hoş olur cidden :D

Bu da benim bugünkü veriler. Çamlıca tepesi zorladı biraz :D Bugün bagajı taktırdım şimdi sıra ön bagajda sokağa çıkma yasağından sonra onuda halledicem muhtemel. Sonumuz hayrola :D
11111.jpg

@HakanAydn selamlar hocam, mayıs sonu ülkenin durumu nasıl olur bilinmez ama yasaklar devam ettiği sürece bisiklet turu yapılamaz gibi.

• Üzgün
Tepkiler: necmeddin
@favallikulli ben 31 ildeki giriş geçiş yasağına bakıyorum. varsın lokanta vs açık olmasın. bim olduğu sürece karın doyar 😁. maskeyide taşırız yanımızda, birde kolonya. insanlarla çok kaynaşmak gibi bir beklentim zaten yok tur sırasında. geçeceğim yerlerin çoğunu daha önceden gördüğüm için turistik bir amacımda yok. olay yolda olmak, pedallamak. ha, belki insanların petrolde vs tepkileri daha temkinli olabilir, onada yolda bakarız. dediğim gibi bayram sonrası duruma bakacağım. haziranı ortalarsa yasak bitimi eylüle bırakabilirim sıcak yüzünden..kısmet artık..

köyceğiz-fethiye 64
fethiye-kaş 105 #
kaş-demre 47
demre-finike 28
finike-kemer 71
kemer-antalya 49
antalya-eğirdir 141 #
eğirdir-akşehir 102
akşehir-yunak 59
yunak-polatlı 114 #
polatlı-ankara 74
ankara-kırıkkale 79
kırıkkale-sungurlu 93
sungurlu-çorum 70
çorum-amasya 100
amasya-havza 44
havza-kavak 37
kavak-samsun 47
samsun-bafra 52
bafra-gerze 71
gerze-sinop 37
1495
sinop-boyabat 90
boyabat-kargı 75
kargı-osmancık 57
osmancık-merzifon 65
merzifon-çorum 40
çorum-sungurlu 70
sungurlu-kırıkkale 93
kırıkkale-ankara 79
ankara-polatlı 74
polatlı-sivrihisar 62
sivrihisar-afyon 123 #
afyon-sandıklı 69
sandıklı-keçiborlu 66
keçiborlu-burdur 40
burdur-tefenni 70
tefenni-bekçiler 60
bekçiler-fethiye 74
fethiye-köyceğiz 60
1277
son haliyle bu şekilde...çadır 2 ay oldu gelmedi, gerisi tmm..kilo 3gündür tekrar diyete başladım, bu haftadan itibaren min 50 km yapmaya devam...

köyceğiz-fethiye 64
fethiye-kaş 105 #
kaş-demre 47
demre-finike 28
finike-kemer 71
kemer-antalya 49
antalya-eğirdir 141 #
eğirdir-akşehir 102
akşehir-yunak 59
yunak-polatlı 114 #
polatlı-ankara 74
ankara-kırıkkale 79
kırıkkale-sungurlu 93
sungurlu-çorum 70
çorum-amasya 100
amasya-havza 44
havza-kavak 37
kavak-samsun 47
samsun-bafra 52
bafra-gerze 71
gerze-sinop 37
1495
sinop-boyabat 90
boyabat-kargı 75
kargı-osmancık 57
osmancık-merzifon 65
merzifon-çorum 40
çorum-sungurlu 70
sungurlu-kırıkkale 93
kırıkkale-ankara 79
ankara-polatlı 74
polatlı-sivrihisar 62
sivrihisar-afyon 123 #
afyon-sandıklı 69
sandıklı-keçiborlu 66
keçiborlu-burdur 40
burdur-tefenni 70
tefenni-bekçiler 60
bekçiler-fethiye 74
fethiye-köyceğiz 60
1277
son haliyle bu şekilde...çadır 2 ay oldu gelmedi, gerisi tmm..kilo 3gündür tekrar diyete başladım, bu haftadan itibaren min 50 km yapmaya devam...
Günlük 100 hatta 150 km yapsanız daha kolay biter geziniz. Zaman zaman 20 km'lerde kaldığınızı gördüm. Bir gün için çok az gibi. Ya da ben yanlış anladım sanırım.😊
Ekleme: 28'miş o. Hadi ortalama 30 diyelim.😄

@Cemal Ç. es geçmek istemediğim yerler var. yakın olsalarda konaklamak istiyorum, havza, gerze, finike vs...ama bazı noktaları rötujlamalıyım evet..
aslında günlük 80-90 km 600 -700 gain li yapabiliyorum...belkide yola çıkınca 150 km gitmeyi gözüme kestirebileceğim etaplar olacak..

Kazasız belasız gider gelirsiniz umarım .Yolculuk konusunda katı planlar yapmamak lazım .
En azından kendi adıma konuşayım yaptığım turlarda bu güne kadar planlar % 100 oranında gerçekleşmedi.:ssrtcbya:

köyceğiz-fethiye 64
fethiye-kaş 105 #
kaş-demre 47
demre-finike 28
finike-kemer 71
kemer-antalya 49
antalya-eğirdir 141 #
eğirdir-akşehir 102
akşehir-yunak 59
yunak-polatlı 114 #
polatlı-ankara 74
ankara-kırıkkale 79
kırıkkale-sungurlu 93
sungurlu-çorum 70
çorum-amasya 100
amasya-havza 44
havza-kavak 37
kavak-samsun 47
samsun-bafra 52
bafra-gerze 71
gerze-sinop 37
1495
sinop-boyabat 90
boyabat-kargı 75
kargı-osmancık 57
osmancık-merzifon 65
merzifon-çorum 40
çorum-sungurlu 70
sungurlu-kırıkkale 93
kırıkkale-ankara 79
ankara-polatlı 74
polatlı-sivrihisar 62
sivrihisar-afyon 123 #
afyon-sandıklı 69
sandıklı-keçiborlu 66
keçiborlu-burdur 40
burdur-tefenni 70
tefenni-bekçiler 60
bekçiler-fethiye 74
fethiye-köyceğiz 60
1277

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@ekren gökhan ayynenn katılıyorum, surprizler olmalı, spontane olmalı. yoksa şu ilçede öğretmenevi, şurda ilkokul bahçesi vs planlarıyla hasta çorbasına döner..

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Mayıs ayı itibarıyle, tur planımıza uygun olarak oldukça radikal kararlar aldık...
- Giant TCR ile çıkmayı düşünürken, hatta bir miktar masrafta yapmışken, telkinler sonucu tur bisikleti arayışımız başladı. Cube Touring, Carraro, Giant Escape vb girişimlerimiz, tekliflerimiz oldu ama son nokta Specialized Sirrus Elite te karar kıldık, iyide ettik.
- Giant Tcr yi tura adapte etmek adına, 11-40 ruble, extender, 105 Uzun bacak aktarıcı, gidon yükseltme, uzun gidon boğazı, schwalbe maraton lastikler (700x28) vs alındı..Bunların bir kısmı boşta kalacak, ama lastikler şükür yeni bisiklete de uyuyor..
- Çok az yükle, bikepacking tarzı gitmeyi planlıyordum, bisiklet değişimiyle ilave 2 büyük çanta daha (anunnaki) takabilecek imkana sahip oldum. Daha ağır ama daha ekipmanlı gideceğim. Sele arkası çantayı önden daha aşağıdan seleye bağlayıp, bagajın üstüne yatırıp sabitleyeceğim. Ön gidon çantalarım, kadro arası ve üstü çantam aynen uyuyor yeni bisikletede.
- Dropbar la eğilerek gidecektim, kelebek gidonla başım dik gideceğim.
- Artık kadroda, gidonda ıvırzıvır takabilmem için çok daha geniş bir alanım var...
- Tek elime ulaşmayan ekipman çadırım. Diğer topiktede yazıyorum, son karar olarak 6 hazirana kadar gelmezse satıcı paramı geri ödeyecek. Bende yakın zamanda net araştırmasamda yer sorunum kalmadığı için Arpenaz 2 vb bir çadır alacağım..
- Haziran 28 i üniversite sınavı sonrası heran çıkabilecek şekilde 1 hazirandan itibaren çalışmalarıma hız vereceğim..
- İlk hedefim antalya, ablam orda olduğu için ona konuyu açtım, "şaka yapıyorsun" tepkisi aldım..🙂
- Çorumda asıl hedeflerden olduğu için orda da bacanağıma çıtlattım (ondan laf çıkmaz), " şaka yapıyorsun" tepkisi aldım...🙂..Babama söylemeyi düşünmüyorum, kalbi var, 83 yaşında. Gittiğimde motorla geldim diyeceğim..
- Eşim hala "tabi tabi" modunda, bakalım son 2 gün nelere gebe.
Hayatım boyunca, elimden geldiği kadar hayallerimi proje haline getirip, gerçekleştirme yolunda ilerledim. Tabiri caizse bir yaştan sonra sağlam ağustos böceği hayatı yaşamaya çalışıyorum. Bu benim en büyük projem olacak...Umarım başlarım, umarım sağ salim aslanlar gibi tamamlarım...

@hamlet2006 Yol bisikletinde hep boynum bükük geziyordum, specialized bana sınıf atlattırdı..Artık başım dik, ben de tepeden bakıyorum yolculara...😁
Yanından hızlıca geçen ve bir anda ufukta kaybolan bir yol bisikletlisini görebilmen için bırak başının dik olmasını selenin üzerinde dimdik ayakta durman bile gerekebilir.

Geri