Scudo Sports

İlk bisikletiniz ve hayalinizdeki bisiklet

bisan'ın kırmızı bisikleti. türkiye gazetesi kuponla vermişti, babam almış. beş yaşında falanım. aslında ilk bisikletim babamın bisikletiydi desem yeridir :)
onu doğru düzgün sürene kadar 10 oldu. bi dünya kırık çıkık atlattım. en son 2003 yılında trafiğe gözüm kapalı ve elleri bırakarak daldığımı gören annem ertesi gün sattı bisikleti :(

Scudo
Nette iyice araştırdım ve ilk bisikletimi buldum. Muhtemelen 12-14 yaşlarındayken kullanmışım. Sonra 2010'da Salcano Impetus almıştık. Şimdi ise City Life 30. Neyse, tam olarak şu: :)
zMzQBD.jpg

Carfour'dan Corvette marka(ümit yapımı) 20" jantlı mavi BMX alınmıştı 2006 yılında. Apartman otoparkından çıkamadığımdan BMX'imin hakkını veremedim. Bir aralar eve gelen temizlikçi kadının çocuğuna vermiştik. O BMX hâlâ bende olsaydı Maltepe sahildeki skatepark'ta hakkını vermeye çalışırdım belki. (çelik kadro ucuz BMX'le neler yapılır acep?)

• Beğen
Tepkiler: gok ve Harun.
Bianchi Metapro lacivert, 26 jant, 21 vites, cantilever fren, duz masa, 1990 veya 1991 olmasi lazim!
İlk bisikletim, ilk maasimla senet yapip aldigim, 7 yil yogun kullanip yol, dag, tas demeden benimle her yere giden, beni her yere goturen, sonra aralıklarla 2013'e kadar bana arkadaslik eden, arka aktarici baglantisi kadrodan kirilana kadar yoldaslik ettigim bisikletim...
Parcalara ayrilmis halde atmaya kiyamadigim icin bir kenara kaldirilmis, ''belki birgun anisina birseylerin dekoru olurum'' umuduyla bekleyen/beklettigim bisikletim...
Unutulur mu ilk bisiklet hic? :( Bisikletli hayati seven icin ilk ask, ilk opucuk gibidir ilk bisiklet :harika:

173413 dosyayı görüntüle
Pinokyo. Frenlerinin ayarı çok zordu bir çocuk için. Fren pabuçları hababam biterdi. Zincir koruması sürterdi, sehpası da sarkar ve pedal çevirdiçe tak tak vururdu. Kadans ölçer sesliydi o zamanlar.

Ta ki universitede kendime bisiklet alana kadar hep baskasinin kendine aldigi ve daha sonra bozuldugu icin kullanamadigi bisikletleri alip tamir edip/ettirip kullandim. Yine de bana verilen ilk bisikletin "concorde" benzeri bir markasi vardi tam hatirlayamiyorum. "C" ile basladigi kesin ama. Grafiti tarzi yazilmisti. O zaman diger bisikletlere gore direksiyonunu cok garipsemistim. Arkadaslarimdan bmx diyenler oldu. Biraz buyuyunce o bisikleti hurdaciya verdikler. Ne oldugunu bilmek icon elimde hicbir veri kalmadi. Zaten cok kullanamamistim. Hafizamda kalmamis. Kirmiziydi.

@hamlet2006
Disk dolduğu için bende o kadar eskiye ait anı kalmadı :)

İlk bisiklete binmeyi öğrendiğim, destek tekerlekli, dolma lastikli, kırmızı renkli, sanırım Bibi markalı bir bisikletti. Sonra destekleri çıkartmıştık. Bir ara zincir kopmuş veya yerinden çıkmıştı. Arkadaşla birbirimizi ittirerek binerdik. Yaklaşık 35 yıl olmuş. Fotosunu bulana veya getirene 100.000 tl veriyorum. (Eski parayla)

• Beğen
Tepkiler: Harun.
@Harun.
Castello Degildi. Bir tane resim buldum buna benziyordu. Yazisi ama boyle duz degildi sekilliydi. Bisiklet az daha keskindi. Marka ismini benzettim ama aklimda oyle kalmis da olabilir. IMG_20180919_000030_811.jpg

• Beğen
Tepkiler: Harun.
sürmeyi öğrendiğim bisikleti araştırdım ama bulamadım. ilk büyük bisikletim kırmızı renkli pinokyo'ydu.

• Beğen
Tepkiler: gok ve Harun.
@Atahan Dümer Sürmeyi ögrendiğim 20 jant mor renk bir şeydi, akrabamındı onu bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: gok
İlk vitesli bisikletim 1994 model İtalyan malı Bottechia idi.Hâlâ daha çürümemiş halde duruyor.4 lü aynakolu vardı.
$_72.JPG

Geri