Scudo Sports

Ilk bisiklet için öneri

Büyük olasılıkla yarın bisikletimi almaya gideceğim( sedona borla yı) . Hiçkimse önermedi biliyorum ama ; merida crossway düşünüyordum ancak benim kadroda kalmamış. Sonra salcano düşünmeye başlamıştım ki burada artık satılmadığını öğrendim. En son scott aspect 660 ya karar vermiştim, tam istediğim özelliklere sahipti ancak bütçemi o kadar kasmama gerek yok diye düşündüm ; çünkü bu ilk bisikletim olacak ve ben frenleri kullanmayı v.d şeyleri bununla keşfedeceğim , işte bu yüzden scott tan vazgeçtim . Scott benim için fazla iyi. Herneyse:)
Artık kasklara bakıyordum ; kasktaki delikler ne kadar fazla oluyorsa kask o kadar hafif ve sağlık için uygun oluyormuş. Bir de arkadan ayarlanabilir olma olayı iyi bir şeymiş. Bu kasklarda anladığım kadarıyla giro , scott ve bell gibi markalar daha sağlıklı.
Sorumu güncelleyeceğim şimdi , kask için önerisi olan var mı? Minimum ne kadar bütçe ayırmak gerekiyor sağlam bir kask almak için?

Scudo
Kask konusu aslinda cok derin ama bir o kadar da kisinin bakisina yorumuna acik bir konu. Kapali downhill kaski kullanmiyorsanizdiger kasklar o kadar da agir degil. Profesyonel degilseniz kasktaki 40-50 gramlik fark ve aerodinamik yapisi size fark hissettirmez. Piyasadaki hemen her kask arkadan ayarli hale geldi. Saglik acisindan kask icindeki pedler yikanabilir veya degistirilebilir olursa avantajli. Bazi kaliteli kasklar deliklerde boceklere karsi tel ile donatilmistir. Kaskina bu yaz trafikte hizla giderken ari girmis ama durup kaski cikarirken sokulmadan atlatmis biri olarak bu ozelligi tavsiye ederim :)
Telli kaskiniz yoksa altina baglayacaginiz bandana da olur. Ancak uzun suruslerde terleme ve kafanin hava almasi sorunlari olabilir.
Mumkunse reflektiv ozellikli model secebilirsiniz.
En iyi kask bile sert bir darbe aldiginiz kaza halinde degistirilmelidir. Yani tek kullanimliktir. Sonucta sikistirilmis strafor/kopuk tarzi malzemeden uretilir.

NOT: Bisiklet kasklari hafiflik on planda uretilir. Asil amaci kaza aninda ilk soku emerek gerekirse kaskin kirilmasi darbeyi direkt olarak kafaniza alarak acik yara olusma riskini azaltmaktir. Bir motosiklet kaski gibi verim ve dayaniklilik beklememek gerekir. Bu nedenle downhill kasklari kapali ceneli ve agirdir. Kullanim amaci yamac inislerinde riskli dususlerde tum kafa ve boyunu korumak icindir.

@suat akman

bu kaskların dediğiniz reflektif ve telli özelliğe sahip olduklarını nasıl anlayabilirim? Bazı sitelerde araştırıyorum da, özellikler kısmın belirtilmemiş gibi, bir de bazı kasklarda ayarlanabilir özellik yok sanırım çünkü bedenleri yazıyor. Onlardan alacaksam internetten alamam o zaman? Çünkü denemek gerek

@Büşra Yoldaş

tel ön deliklerde bulunuyor şuradaki gibi
http://i.imgur.com/ItpIcVIl.jpg

bedenler genelde s-m-l gibi ayrılır, bunun dışında ayrıca arkada ayar bulunur.
yani 54-58cm bir kask 54 ve 58 arasında arka ayara sahiptir. 58+ için büyük, 54- için küçük beden gerekir.

başka kask kullanmadığımdan öneremem, kullandığım ve oldukça rahat olan fox striker'i önerebilirim.
alacağım zaman birkaç model arasında kalmıştım, en son eleyerek iki model arasında kalmıştım, birisi aldığım fox striker, diğeri ise giro xar'dı. türkiye'ye kargo dahil daha uygun fiyata bulduğum için fox'u aldım.

fox, giro, bell, limar, specialized, scott, bontrager(trek'in markasıdır) gibi markaların üst sınıf kaskları memnun edecektir.

@Mert C.

baktığım kaskların hiçbirinde bu tellerden göremedim. Siz nereden almıştınız , önerebileceğiniz bir yer var mı? Kask için olabildiğince az bütçe ayırmaya çalışacağım

Bazi kasklarda beden yazar ancak bu beden belli kafa olculerinde hangi araliga uydugunu belirtir. Ornegin:
(link)
Bu kask icin 52 - 56 cm araligindaki kafalar oneriliyor

(link)
Bu kask icin 55 - 58 cm araligindaki kafalar oneriliyor

Reflektiv ozellik olmasada reflektiv ozellikli bantlardan istediginiz sekli keser ve yapistirabilirsiniz. Su telli kasklardan bende bugune kadar 2 bisikletcide gordum. Nerede kim kaca satar bilmiyorum acikcasi :)

@suat akman

O zaman kafamın kaç cm olduğunu da ölçmem gerek? Ama nasıl ölçeceğim? :)

yetişkinler için 55 58 cm aralığı yazıyor. O zaman bu aralıkta almam uygun oluyor değil mi?

@Büşra Yoldaş

teli göstermek için örnek olarak koydum fotoğrafı, benim kaskımda da bu teller yok.
ben amazon'dan almıştım, ingiltere'den gönderildi. kaliteli bir kaskı uygun fiyatla almak istiyorsan ilk önceliğin yurtdışı olmalı.

@Büşra Yoldaş

mezurayı kafanın etrafına dola ve ölç, zor bir işlem değil ki... sende yoksa da herhangi bir terziye uğra :) hepsinde vardır :D

@Büşra Yoldaş

Bebeklerin kafasini nasil olctuklerini gormussunuzdur. Gormediyseniz de Mert C. arkadasin da dedigi gibi mezurayi kaskin oturdugu cizgide kafaniza dolayip olcersiniz. Bu kadar basit. Cikan sonucu da araligi size uygun kaska ilskilendirdiniz mi oldu bitti :)

Mezura yoksa kafaniza ip veya kurdela sarip olcuyu alin cetvelden uzunlugu bulun...

@suat akman

Hiç kask kullanmadığım için aklıma gelmemişti. Çok mantıksız bir soru oldu doğru :) Mezura var tabiiki

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Ben geçen gün SELEV AVATAR LİGHT kask aldım İtalyan malı ve çok hafif görüntüsede gayet güzel, piyasadaki kaskların çoğundan iyi fiyatta uygun sayılır 75 tl. zaten 50 tl den aşağı pek kask yok onlarda en alt modeller. bunun dışında PROWELL kask da düşünebilirsiniz onun fiyatıda 55-65 tl arasında bayada tavsiye eden var.

kaska vereceğiniz paraya kesinlikle acımayın derim çünkü kaskınız sizin kafanızı koruyacak. bende şu ara yeni bir kask almayı düşünüyorum. aklımda ise sedona MV29 var

@tall81

Hangi bisikletçiden aldınız? ben de bisikletimi istanbuldan alacağım da belki kaskı da alırım bildiğim bir yerdeyse aldığınız yer.

Arkadaşların önerdiği kasklar da güzel,

Giro kaskların, skyline modeli var,bayanların kafa yapısı için tasarlanmış,öneririm..

Aynı zamanda deneyip almakta yarar var.

sultangazi cebeci tramvay durağında atak bisiklet

Bir de bisikletle ilgili soracağım genel olarak. Alacağım bisikletçiyi aradım ve servis imkanlarını da sordum. İstediğniz herhangi bir bisikletçiye götürebilirsiniz bisiklette bir sorun olduğunda dedi. Bisikletlerin garanti süresi ve belgesi oluyor mu? Nakit ödemelerde fiş ya da en azından bir belge veriyorlar değil mi? Çünkü ben nakit ödeyeceğim ama kargo ile gönderilmesini isteyeceğim eğer gönderide bir sorun olursa bunu bildirmem için bir belge verilmeli değil mi?

böyle bir sorunu çözmeleri için?

Bisikletlerin faturası ve garanti belgesi mevcut, markaya göre ücretsiz bakım kuponuda oluyor belgelerini alın, istediğiniz servise götürebilirsiniz sorun olmaz. kargo içinde bir belge alın en azından kendisi bir yazı yazsın imzalı kaşeli.

@tall81

Anladım. Çünkü atilla bisiklete gittiğimde garantisi biziz dediler biz kendimize o kadar güveniyoruz komplekslerine girdiler :) Ben de almadım tabiiki oradan onlar güveniyor olabilirler ama ben güvenmiyorum. Ama bu alakasız zaten şimdi başka bir bisikletçiden alacağım.

Geri