Scudo Sports

Ilk bisiklet için öneri

@Cemali Avcı

Kişinin üslubuna takılıyor değilim. Kültürlü ve saygılı bisikletçiyi de bulabileceğimi zannetmiyorum. Ancak diyalog konusundaki yeterlilik, cebimden çıkacak parayı ve yararlanabileceğim servisleri etkileyen ilinekler diye düşünüyorum. Dolayısıyla dediklerinizin benim için önemli olduğunu bu öncül aracılığıyla zaten söylemiş oluyorum. Ki dediklerinizin bisiklet konusunda az çok araştırma yapmış insanlara göre bile gerçek olduğunu biliyoruz.

@hüseyin karakaş

Bir kaç kere yaptığım hata.

Scudo
İstanbula gelebilirseniz sirkecide bütçenize uygun hemde donanımı yüksek salcanolar var, bende ordan geçen ay aldım bisikletimi.

@tall81

Sirkecide hangi bisikletçileri öneriyorsunuz? Nereden aldınız?

Salcano satan bir bayi var yurt bisiklet, doğubankın arka sokağında. zaten bütün bisikletçiler orda diğerleri farklı markalar satıyor kron,bianchi vs. orda beğenip alırsanız anlaşmalı kargoları vardır daha uygun kargolarlar.

Çoğu bisikletçi sizin gibi parekende fiyatından değil, geliş fiyatından kullandığı için objektif yorum yapamaz. Çünkü sizin 3e aldığınız bir parçayı veya bisikleti 2ye 1,5ğa hatta 1e bile alabilir. Bu önemli bence. Mesela geçen sene pedallarımı değiştirdim. 5tl'lik pedal tavsiye etti adam. Neden dedim. Hiç şikayet almadım, ucuz, işini görür, görüntüsü de kötü değil dedi. Olaya objektif bakabilmek çok önemli.

@Cemali Avcı
Evet doğru, dün gittiğim bisikletçide bunun somut örneğini gördüm. Daha önce de size yanıt olarak söylemiştim bisikletçiyle onun yorumunu almak için konuşmuyorum , ancak yorumlarını söylemeyi tercih ediyorsa içinden bilmediklerim varsa araştırıyorum doğru olup olmadığını öğreniyorum. Diyalog yeterliliğini onun yorumuyla alakalı ama ,yorumu yalnızca spesifik kalır yani

@Büşra Yoldaş

tabiki. sizi anlayan ve dinleyen, sizin bütçenize en uygun seçeneği sunan bir bisikletçi bulursanız ne mutlu. çevrenizde almayı düşündüğünüz bisikleti veya aynı markanın farklı modelini kullanan varsa onların da deneyimleri yardımcı olur. ama hala düşüncem salcano almanız yönünde :)

Sedona borla ile scott aspect 660 arasında kaldım. İkisi arasında çok fark var biliyorum, uzun araştırmalarım sonunda v fren mtb olarak bunların bana en uygun özellikleri taşıdığında karar kıldım. Borlanın maşası kilitlenmiyor, eski model falan ama zaten şimdiye kadar kullandığım bisikletlerde de ben hiç maşa kilitlemedim . Salcano almayacağım çünkü burada salcano satılmıyor , salcano alırsam ancak burada satılıyorsa alacaktım.Scott a karar vermiştim ancak bunun bana fazla olduğunu düşünüyorum , yani benim için fazla iyi bir bisiklet bu ve çok iyi şeylere sahip olduğumda seviniyorum ama daha da çok huzursuz oluyorum. Bu yüzden sanrım sedona borla alacağım, düz yolda vs. zorlanacağımı bilerek. Hiçkimse önermiyor ama kullananlar var .
Bu kararım hakkında yorum ve önerisi olan var mı?

Bütçeyi belki ayarlayabilirdim scott için ama dediğim gibi o bisiklet bana fazla iyi, huzursuz ve tedirgin olacağıma maşası kilitlenmeyen borlayı kullanırım . Sevdim çünkü

@Büşra Yoldaş
merhaba bende hayırlısıyla yarın bisiklet alıcam sedona 741 le sedona 731 arasında kaldım aslında pekte iyibi araştırma yapamadım sizin iyi bi araştırma yapdınızı düşünüyorum ne dersiniz?

@Büşra Yoldaş
Tmm çok sağol başlığa baktım sedona 731 almış çok memnunum diyor 741 den daha iyi falan demiş bu tarz yorumları çok gördüm ama 741 220 lira falan daha pahalı shimano set var731 de ise sram set var shimano daha iyi deilmi?:S

@alperen şen

Araştırmalarıma göre donanımlarda shimano da sram de iyi. Ancak çoğunlukla shimano kullanılıyor galiba. Bence arada bariz fark yoksa 220 tl vermenize gerek yok. Benim seçeneklerimde bariz fark var mesela; nitekim kilitli maşa ve ağırlık scott ı daha kullanışlı yapıyor. Fikrimde yanılıyor da olabilirim.

@alper Ku

Özellikleri çok iyi fiyatına göre ama kilitli alacaksam scott aspect i alırdım. O da dediğim gibi fazla iyi, belki sedona ve scott seçeneklerinin ortası salcano ancak onun grafik çalışmarını v.s. sevmedimİ; bana göre bisiklet markası büyük belirgin stilde yazılıyorsa en azından beyaz renge sahip olmamalı. Bu tamamen benim icat ettiğim bir fikir.

bu yüzden katılmayabilirsiniz

Bayan arkadaşın kafası bayağı bir karışmış mtb yani dağ bisikleti bakman çok normal çünkü hep göz önünde olanlar onlar ilk tercih hatta. Bende bu işe dağ bisikleti ile başladım ama eğer bu işe meraklıysan sonralarında yetmeyecek uzun yollar gitmeye başlayacaksın. Mtb nin lastiklerini incelticeksin baştan baktın gördün olmuyor ağırlığı dert sonrada ;) Arazide şehir bisikleti sürülmez diye bir kanun yok. İlk bisiklet çok önemlidir ya sana bu işi sevdirecek yada yıldıracak :) Bence bütçen dahilinde şehir bisikletine bakmalısın trek 7 serisi ne bakın sıfırları biraz pahalıdır ikinci el bakman daha iyi olur.. Yine dahil olduğum grupta bir çok bayan arkadaş bu bisikletleri kullanıyor ve aşırı derece memnunlar. İyi düşün mtb iyidir güzeldir rahattır ama insanı öldürür :D

@Ergun

Mtb ya da şehir bisikleti arasında kalmadım. O konuda kafam karışık değil yani. Mtb alacağım.

İyi o zaman hayırlı olsun şimdiden ben hala şehir bisikleti alman daha iyi olacağına inanıyorum yine de hayırlı olsun :)

@Ergun
Eğer profesyonel falan olmaya karar verirsem herhalde şehir değil de yol alırım ileride :)

@Büşra Yoldaş
Cevaplar için sağolun birazdan sirkeciye gidicem ordan topçularada geçebilrim inşallah iyi bi bisiklet alırım

@Büşra Yoldaş
Cevaplar için sağolun birazdan sirkeciye gidicem ordan topçularada geçebilrim inşallah iyi bi bisiklet alırım

Geri