Scudo Sports

İkinci el bisiklet kimden alınır?

Bisiklet Kimden Alınmalı

• Haftanın 1-2 Günü Bisiklete Binmiş Amcamdan Alırım

• Bisiklet Bisiklete Bol Bol Binen İnsandan Alınır

• Toplam katılım
    35

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Evet arkadaşlar, bisiklet bisikleti sürekli olarak aktif kullanan birisinden mi alınır yoksa sadece haftada 1-2 gün binip daha sonrasında evinin bir köşesine kaldıran birisinden mi?

Ben 2. seçeneği tercih ederim çünkü gün içerisinde uzun saatler sürülen bisikletlerin genelde canı çıkıyor. Oysa bisikletle fazla haşır neşir olmayan ve sadece arada bir çarşıya-pazara giden birisi senede 400-500 kilometre bile yapmıyordur.

İkinci el sitelerinde daha 300 kilometre görmemiş 1-2 yıllık bisikletler var ki görseniz şaşarsınız. Hatta çoğu 5-6 yıllık bisikletler bile 600-700 kilometre kullanılıp evin bir odasına/bodruma kaldırılmıştır. Hatta çoğu bisiklet 1000 kilometreyi görmemiştir bu konuda ciddi iddialarım var.

Bence arada bir bakımı yapılan bir bodrum/oda bisikleti hergün uzunca bir süre strese maruz kalan bisikletlerden çok daha diri durumda olabilir. Siz hangisini tercih edersiniz?

Scudo
Önceki bisikletim 2009 yılında 0 km olarak alınmıştı. Sadece yaz tatillerinde sokakta oynamak amaçlı(o zamanlar velettim), az biraz da yakındaki parkta sürdüm. Yaz tatili haricinde nadiren haftasonu kısa sürüşler çıktım. En son 2014 yılı yaz sonunda bindim. Yani 5 yıl bindim. Bu süre içinde bisikletin hiçbir parçası değişmedi.

2015 yılında yaz tatilini evde asosyal bir biçimde geçirdim, o yıl ciddi kilo da alınca 2016 yılı yaz başında babam asosyallikten kurtulmam, biraz da kilomu kontrol edebilmem için şimdiki bisikletimi aldı. Okuma şevki olmayan bir sonraki paragrafa atlayabilir. 2016 yazında haftada 4 gün sahile bisikletle iniyordum, önceleri 10 km olarak başlayan sürüşlerim 30 km'ye kadar çıktı. Yaz tatili bitince YGS-LYS'ye odaklanmak için ilk 2 ay bisiklete hiç binmedim ama annemden sürekli okula bisikletle gitmek için ısrarla izin istesem de sonuç alamadım. Ama ailevi sorunlarımız sabrımı yiyip bitiriyordu. Daha 3. ayda bitip tükenmiş, ve her haftasonu moral için 30 km sahil sürüşü yapmaya başladım. Ve o sene(2017) üniversiteyi kazananamadım. 2017 yazında haftada 5-6 gün min 30, max 50 km sahil sürüşlerine çıkıyordum. 2017 Eylül ortası dershane başlayana kadar bisiklete bu şekilde bindim yani hobi olarak. Dershane açılacağı zaman yine bisikletle gitmek için annemden izin istedim, bu sefer annem "Ne yaparsan yap ama kaza yaparsan sana bakmam!" dedi, ben de "Bisikletle gitmeme izin verdiğin için teşekkür ederim." dedim ve bisikletli ulaşım maceram başladı. Ve YKS sınavına 1 hafta kalana kadar her gün ev-kurs arası gidiş ve geliş 9 km olacak şekilde bisiklet sürdüm. Sahil hobi sürüşlerimi de her hafta yerine 2-3 haftada bir 30 km olacak şekilde yaptım.

YKS sınavları yapıldığında 2 yaşındaki şimdiki bisikletime ilk yıl hobi olarak haftasonları, 2. yıl ulaşım aracı olarak her gün binmiştim. Ve 2 yıllık bisikletimin zinciri, fren balataları, vites kabloları değişmiş, bir kere orta göbek bakımı yapılmış, bir kere de ön-arka jant akortu yapılmıştı. (hepsi de 2. yılının içinde oldu). Bundan önceki bisikletimi 5 yıl kullandım ve hiçbir parçası değişmedi, aynakoluna anahtar değmesi. Jant akortu da yapılmadı ama en son bindiğim zamanlarda akort istiyordu. İşin hikaye kısmını geçecek olursam diyeceğim şu ki: hobi olarak kullanılan bisiklet her gün kullanılan bisiklete göre çok bariz düzeyde daha yavaş yıpranır. Ki bundan önceki bisikletim ciddi manada kalitesiz bir market bisikletiydi ona rağmen daha uzun sürede yıprandı.

• Beğen
Tepkiler: yuzenis
Benim bineceğim bisikleti haftada 1-2 gün binecek adam almaz diyerek arttırıyorum.

@Mustafa Zeybek Yüksek model üst düzey donanımlara sahip Trek marka bisikleti kamyon yükü fiyata alıp 2-3 haftada bir 5 km ancak sürenler mevcut. Hatta her gün binilen bisikletler çoğunlukla ucuz bisikletler oluyor. (Bisiklet kültürü olan illerimizde ekseriyetle klasik model bisanlar kullanılır)

@Knight Rider çok enteresan değil mi
ben de bir bu bisikleti alırken bir süre kullanır bir kenara bırakırım diyordum.10 ay olmuş 2100 km yi geçtik aylık 200 km ortalama ile kullanıyorum bence temiz kullanıldıktan sonra fiyatı da iyi olursa çok kullanılmış bu bisikletler de alınır

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Desert Fox Benimki 6500 km'yi geçti. Ama ben bakımları aksatmadığımdan, zincir vb. parçaları ömrü doldurduğunda yenisiyle değiştirdiğimden hala 0 km kondisyonunda. Çizik olduğunda rötuşladığımdan, yıkamayı cilalı şampuan, microfiber bez ile yaptığımdan, yakın zamanda pasta&cila da uyguladığımdan görünümü de 0 km gibi. Bence benim bisikletim alınır. Ömürlük binmeyi planladığımdan üstüne titriyorum. (Belki ileride hafta sonları hobi olarak binmek için yanına kardeş yarış bisikleti çekebilirim.) "3-5 yıl biner satarım" kafasındaki insanlar ise bisiklet alındıktan bir süre sonra heves kaçınca "Yaw nasılsa satıp model yükseltecem, niye boşuna zahmet edip zinciriyle, teliyle, orta göbeğiyle, pasta cilasıyla uğraşayım ki? Alan adam uğraşsın işte" modunda takılıyor ve bisikletin bir sonraki sahibine nur topu gibi sorunlar yumağı bırakıyor. Benim düşüncem bu. Bu kişi eğer vicdan sahibiyse bisikletin masraflarını söyleyip fiyattan düşer, alınır ve yaptırılıp mis gibi binilir ama maalesef 6500+ km'deki bol masraflı bisiklete pasta cila çekip "2 kere bindim, hevesim kaçtığından satıyorum." diyecek vicdansız sütü bozuklar çok.

@Knight Rider
Yanlış anlaşılmasın, pahalılıktan değil, malzemenin türünden bahsediyorum. Mesela gidonunu özenle bisikletin rengine göre seçen bir insan, bisikleti öylece kenarda tutmaz. Benim gibi sürekli sürenler de bu gidonları kovalar zaten.

• Beğen
Tepkiler: Orkun KnighTR34
Full xtr aluminyum giant kadro toplamış biri ve bel rahatsızlığı nedeniyle satmak zorunda kalmış. Bazen benim bineceğim bisiklete binmez yaşlı biri diyebilirsiniz haklisiniz o parayı sen ben veremeyiz açıkçası. 4te bir ederine satıyor. 9 kilocuk bir dağ bisikleti.

@Mehmet Metin Levent İyi bir bisiklet ustasına göstermekte fayda var eğer fazla derdi yoksa ve "gerçekten" de bel hastalığı nedeniyle satılıyorsa alınıp binilebilir.

@Mustafa Zeybek
Hocam arkadaş ortamında hava atmak için pahalı dağ bisikletleride alan var, yani sizinki de dahil. :)

@Desert Fox
Hocam bende geçen yıla kadar hastalığımdan dolayı yılda ancak 900-1000 kilometreye yakın sürdüm ki şimdi bu ay hedefim 1200 kilometre. Günlük 40-50 kilometre arasında gidiyorum genellikle haftanın 7 günü. :) tabi bazen 20'ye düştüğüm oluyor, bu arada bisikletimi sadece yağlıyorum, senede bir defa göbeklere bakarım ve basit bir bakım yaparım. Onun dışında pek dokunmuyorum çizikmiş falan, zaten asla satmıyorumda bisikletimi. :)

@Knight Rider
Dostum ben bisikletimi ilk aldığım 2 yıl çok fazla kullanamadım rahatsızlığım dolayısıyla, son 5-6 ayda çok kullanmaya başladım ki bisikletimde sağlam parça kalmadı. Parçaları yenileyeyim desem bir bisiklet parası tutar, bence çok kullanınca parça falan dayanmıyor. :)

@Knight Rider
Hocam bisiklet böyledir, ilk başta insanı kendine heveslendirir. Satın alırsın kondisyonun olmadığı için hayallerindeki gibi yardıramazsın, sonrada bisiklet bana göre değil diye 400 kilometre bile gitmemiş bisikletini satarsın. :)

@Mehmet Metin Levent
Hocam sağlık sorunlarına diyecek birşeyimiz yok maalesef, umarım kimsenin başına gelmez.

Geri