Scudo Sports

İkinci el 700 TL bisiklet önerisi?

winspy

Üye
Tepki
9
İsim
Şafak
Bisiklet
Mosso
Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim öncelikle bu ilk konuyum inşallah zamanla kendimi bisiklet konusunda geliştircem zamanla..

Benim şu an için 700 750 lira gibi bir bütçem var ve ufak (200-300 km) lik turlara çıkmak için 2. el bir bisiklet bisiklet arıyorum tur bisikletleri biraz pahalı olduğundan MTB alıp tekerleri inceltmek hedefim. marka model için ne önerirsiniz??
öncelikle benim bu fiyata bulduklarımı yazayım
Kron xc 500 -750 veya 1000
Kron RC 1000
Sedona 711
Salcano astro
şuan en çok gözüme çarpan modeller bunlar tabi bilgisizlik hakim :) tabi siz ne düşünürsünüz bilmiyorumda belki daha farklı bir model önerirsiniz..

Lütfen bütçeni 1000-1500 liraya artır demeyin keşke artırabilsem ama elimden gelecek olan bu..
ikinci bir merak ettiğim konuysa:
kadro boyu ve jant boyutu yani sanırım 28 jant daha iyi olacak ama 26 en çok karşıma çıkan seçenek boyum 1.69( evet kısayım) kadro boyu kaç olsun derseniz 18 inç 28 jant (varsa tabi) tavsiye edermisiniz..

edit: HD modeller daha çok ilgimi çekiyor tabi ne kadar hafif olursa o kadar iyi
jantı 26 üstü istiyorum aynen dediğin gibi vitesle alakalı tüm aksamlar shimano olmalı bencede o onun işi
sonra maşa kilitlenebilir olmalı

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
Scudo
@winspy Salcano city sport 40 kron tx250 carraro sportive serisinden muadil bir bisiklet bulabilirsin ama illa dağ alıp çeviricem dersen başka mtb kullanmadım ama tur bisikleti performansını vermeyeceğini söylüyor genelde forumdaşlar:)

• Beğen
Tepkiler: winspy
hmm anladım sağolasın dediğin bisiklete baktımda şehir bisikleti olarak geçiyor dedğin. carraro sprotive 221 var o fiiyata biraz daha araştırayım tabi tavsiyelere açıpım ;)

(link)

temiz bisiklettir öneririm

• Beğen
@winspy eğer bütçeni 800 liraya çıkartabilirsen 2. el değil 0 km Bianchi Rcx 230 alabilirsin. Bizzat sahibim bu fiyata en iyisi bu. Naçizane önerim budur sana.

• Beğen
önerdiğiniz her bisikleti, tek tek inceliyorum arkadaşlar çok teşekkür ederim bu arada bianchiye karşı ta eskiden beri bi ön yargıya sahibim kalitesiz olduğu konusunda ama kanıtla deseniz kanıtlayamam tabi :D

@winspy o yargı herkeste var. Bende de vardı alana kadar :D açkcası forumdan da kaynaklanıyor. sonuçta bisikletforum ekşi'de "bianchi düşmanı forum" olarak geçiyor :D hiç bir çıkarım yok tabiki ben de normal bir kullanıcıyım ama malzeme aynı (7005 aluminyum), kaynak, boya vs aynı ve sıkıntısı yok. Donanım da shimano yani canavar gibi rahat olun :D 2. el alacağına 0 al derim 50 tl farkla ama sen bilirsin tabiki :)

• Beğen
bu bakış açısı çok mantıklı geldi ya bakiym yakın zamanda bütçeyi denkleştirene kadar en kötüsüde araştırıp araştırıp sıkılıp aklının yatmadığı modeli almak olur aleleade ;)

Aynen sen bütçeyi denkleştirene kadar araştırmanı yap ve sıkılıp acele karar verme. Konunu da kamu spotu yaparak trollemek istemiyorum ama son bi kez bianchi lerin çubuk krakerden yapılmadığını söylemek istiyorum :) merak etmeyin carraro'dan falan farkı yok tamamen aynı kalite :)

• Beğen
yok yok sağolasın.. su borusundan olmadığı müddetçe sıkıntı yok ;)

@winspy bu arada kadro boyu için çok değişik hesaplar var ama ben sana kendi hesabımı söliyim ve şaşmaz :D öncelikle kadro boyu neden önemli dersen kendini bisikletten attığında (tabiki durup dururken değil acil durumda veya dengeni kaybettiğinde :) ) ve ayakların yere değdiğinde kadronun üst borusunun cinsel organlarına çarpmaması ve hala baba olabilmen açısından yüksek derecede öneme sahip.

Gelelim hesaba. Öncelikle kadro boyu pedalların bağlandığı orta göbekten sele kelepçesine kadar olan mesafedir (genel kabul gören tanı budur). Orta göbek ise hemen hemen tekelerlerin merkezi ile aynı hizadadır. Yani göbeğin yerden yüksekliği tekerin yarıçapı kadardır. Atıyorum bacak iç uzunluğun 85 cm ve 26" jantlı bir bisiklet almak istiyorsun. O zaman:
1) 26"/2= 13" yapar yani 13x2,54=33 cm. Kısaca göbek yerden 33 cm yükseklikte.
2) Kadronun üst demirinin cinsel organdan uzaklığı en az 5 cm olmalı
3) 33 cm + 5 cm (acil durum için gerekli güvenli mesafe) + Kadro boyu = 85 cm (İç bacak boyu)
4) Kadro boyu= 47 cm bulunmuş oldu.

İşte bu da %100 Talha Çakır yöntemidir :D Fazlasıyla bilimseldir. Şaşmaz :D

• Beğen
Tepkiler: winspy ve M.Fatih
@talha55

Geçen sene 2. El ghost almıştım gayet memnunum ama bu sene bana 2 tane Göbek sorunu çıkardı bazı sıkıntıları çözerim diyorsan 2. El yabancı bir bisiklet alabilirsin.
Bianchi gayet güzel bir İtalyan bisikleti sadece yaklaşık 25 senedir ülkemizde olduğu için piyasa bisikleti olarak görülür.

• Beğen
@winspy Merhabalar. Sıfır fiyatlı dağ bisikleti için: Kitlenebilir maşa, Continental lastikler, 24 vites...:
(link)

Sıfır şehir-yol bisikleti için; kitlemeli maşa, Continental lastikler, 24 vites.. :=
(link)

• Beğen
anlamadığımnokta salcano city sport şehir bisikleti diye geçiyor uzun yolda kullanılıyormu?
mosso legarda kalite açısından korkuttu beni biraz fiyatı aşırı uygun geldi :)
bic. tld300 güzel duruyo valla bütçeyi denkleyene kadar araştırcam onu ve diğer bianchileri
aynı şekilde kron tx250de ve kron rc1000 mükemmel duruyor seçenek bu kadar fala olunca insanın ne alacağını kararlaştrması zor oluyo açıkcası.

@winspy sana tavsiyem öncelikle isteğini belirle. Yani önce bisiklet türü; mtb mi şehir mi yol mu. Sonra jant boyutuna gel 26 mı 27.5 mi 29 mu. Sonra donanımlara. Ben mesela hidrolik fren olsun ve krank takımı dahil her şey Shimano olsun istemiştim. Noname ya da suntour krank takımı istemedim sonuçta o gitsin maşa üretsin. Vites, fren, krank takımı shimano'nun işi :) Tabi son olarak da fiyat olayı var. İstediğin özelliklere sahip bisiklet kaç para. İki bisiklet arasında kaldın ve fiyatları da aynıysa hangisinin görüntüsü hoşuna gidiyosa, hangi markaya daha yakınsan onu seç.

V frenli model gösteren arkadaşlar olmuş mesela ama sen v fren mi istiyorsun yoksa hidrolik disk mi buna karar vermelisin. Eğer ikisini de istiyorsan ayrı ayrı gruplandır v fren ve HD diye yoksa kafan çok karışır, işin içinden çıkamazsın. Son olarak gruplandırmayı yapınca göreceksin ki Kron, Salcano ve Sedona gereksiz pahalı :)

Kardeş sıfır tabi ki iyidir ama, ikinci el candır. Ama temiz olmak şartıyla, mümkünse tanıdık birinden almak lazım. Ayrıca en az 24 vites olmalı, 21 vites işine yaramaz haberin olsun.

Geri