@Gün A.
katılıyorum ,,
evet malesef 200 sovyet subayının akibeti ,stalinin emri ile ,kızıl diktatör diğeri siyah diktatör öbür yanda italyan diktatörü mussolini ikisinin sonu kötü oldu ama stalin eceli ile öldü,
yalnız stalin diktatör idi ama ülkesini alman saldırısına karşı iyi savunmuştur özellikle rusyanın stalingard başarısı kayda değerdir
savaşın akıbeti burada aynen değişmiştir almanya moral açısından çökmüştür,stalingrad yenilgisinden sonra almanya sona hızla gitmiştir ve abd 'in savaşa girmesi dengeleri alt üst etmiştir ve normandiya çıkarması ile 2.000.000 kişilik askeri güç ile almanya ezilmiştir.dünyanın gelmiş geçmiş en büyük çıkartması normandiyadır,omaha sahilinde abd ordusu çok kayıp vermiştir bunun nedeni ingiliz yardımını kabul etmemişlerdir.ingiliz komutanlar ile abd 'li komutanlar arasında bir rakipleşme söz konusu olmuştur ,omaha sahili mayınla döşenmiştir ,ingilizlerde ise mayın patlatan tanklar var idi yardımcı olmak istemişler ama amerikalılar kabul etmemiştir, siz buna artık kibirmi dersiniz bilemem,
evet bu topik ne idi 2 .dünya savaşı öncesi ve savaş süresi ve sonrası idi.kitaplar bizim en iyi dostumuz tabi nette güvenilir kaynak olarak wikipedi var ,2 .dünya savaşı hakkında 70 'lerde kitaplar okumuş idim ,televizyondan belgeseller seyretmiş idim ,belgesel çok seyrettim denebilir o zamanlar trt-1 trt-2 trt-3 var idi,
savaş sonucuna bakar isek ,
soğuk savaş bizi bekledi tabi,o soğuk savaşki 3 .dünya ülkelerinin başına bela oldu türkiyede dahil.
rus-abd çekişmesi dünyaya yaramadı ,sonuçta rus cephesi çökerken varşova paktı dağıldı,
rusya gene var gene güçlü sayılır askeri açıdanda ama ekonomik açıdan abd ile baş edebilirmi onuda size bırakıyorum
soğuk savaş boyunca evet natoya girdik bunda stalinin baskıcı politikaları olmuş olabilir,ve natoya girerek abd 'in müttefiki olduk ve m-47 tankları geldi ,reolar geldi ,amerikan savaş uçakları geldi ,tabi yedek parçalarına epey paralar verdik.ha iyimi oldu iki yakamız bi araya gelemedi hala ,ve 3 adet darbe yaşadık
bu darbeler sonucu türkiye natoda kaldı gene,hala natodayız ,ve incirlikte abd üssü var
evet buradan payımıza ne çıkaracağız
onuda forum dostlarıma bırakıyorum..