Scudo Sports

İkinci Dünya Savaşı hakkında

@seffahcabbar

Bence savaşta masum kimse yoktur. O yüzden kimsenin günah keçisi yapılmasına gerek kalmaz. Fakat polit büronun Polonya'da yaptığı katliamların izi durmaktadır. Hayır kalkıp bir diktatörü savunuyorsunuz ben bunu anlayamıyorum. Adam katil yani bu alenen bilinen bir şey.

Kimse kendi tavuğuna kışt demez, bunu hatırlatmak istedim. Ben bu tartışmayı daha fazla sürdürmenin bir anlamı olmadığı kanaatindeyim. Benim için Stalin'de, Hitler'de aynı kişiliğe sahip egoist insanlardır.

Scudo
@Atilla Gobel

Yine katılmıyorum size. İstiklal Mahkemeleri Kurtuluş Savaşı sırasında ne yapmış ise polütbüro dediğiniz SBKP yönetimi de Polonya'da onu yapmıştır. Kaldı ki Stalin benim tavuğum değildir. İsteyen istediği gibi kışt diyebilir :) Ben sadece tarih biliminin bakış açısıyla olaya bakıyorum. Stalin her durumda ve her koşulda başında bulunduğu devleti ve o devleti kuran haklı emperyalizme karşı savunmuştur. Bu kimsenin inkar edemeyeceği bir gerçektir. Savaşlar ve siyasi mücadeleler sırasında her zaman kan akmıştır ve bundan sonra da akmaya devam edecektir. Olayı gereksiz yere duygusallaştırarak ''katliam'' mantığı ile bakmak yanlıştır. Benim vatanıma saldıran olursa hiç düşünmeden katliam yaparım. Vatanımı batılı emperyalistlere karşı peşkeş çekmeye çalışan yerli işbirlikçilerine karşı -polütbüronun yaptığı gibi- mücadele ederim. Dünyanın hiçbir yerinde ''aman katliam olmasın sevgili emperyalistlerimiz, gelin de vatanımızı istediğiniz gibi işgal edin, aman yeter ki katliam olmasın'' denmez. Vatanını işgal edene karşı kana kan dişe diş amansız bir mücadele verilir. Daha fazla özgürlük talebiyle Sovyetlere isyan eden Polonyalılar simdi AB'nin ayak işlerini yaptırdığı bir halk seviyesine düşüp köleleşmiştir. Almanya'da yaşayan bir tanıdığınız varsa ona sorun anlatısın size Polonyalıların AB ülkelerindeki ikincil vatandaşlık konumunu. Tarihin tunç yasasıdır: Emperyalizme maşa olan köleleşir, emperyalizme karşı mücadele eden özgürleşir.

@Kudret Kurtcebe

aralarında çok uzun süre bulundum.
museviler çalışkan insanlar. ve bazı konularda başarılı olmalarının da tanrı vergisiyle falan alakası yok. kendilerini yetiştiriyorlar, eğitimli insanlar ve aileleri de temel eğitimleri veriyor. sanatla ilgililer, siyasetle ilgililer, düşünüyorlar, olaylara bilimsel yaklaşıyorlar, zekalarını geliştiriyorlar, gündemi takip ediyorlar. bunları yapınca da başarılı olmayı, köşe başlarını kapmayı fazlasıyla hak ediyorlar. dikkat ettiysen bu saydığım özelliklerden hiç biri Müslüman toplumunda yok ;)
intikamcı değiller.
kavim olarak sevilmemeleri durumu ise şu; yaşadıkları topraklarda ticaret ve sanatta başarılı oldukları için her kavim onları kıskandı. çünkü Museviler diğer dinlerin mensupları veya diğer halklar gibi yan gelip yatmayı sevmez. bu ırksal bir özellik.
bilim adamlarının musevi olması ise son derece normal. sadece einstein değil, birçoğu musevi. ancak hemen hemen hepsi de ateist. yani bilimsellikte yukarılara çıkmanın kendini geliştirmenin temel formülü önce tüm ilahi ve paganist inançlardan sıyrılmak.
severim musevileri. on tane Müslüman dostum olacağına bir tane Musevi dostum olsun. yeter de artar bile...

@mehmet ulaş

arkadaş acı çeken her yer Müslüman. önce Müslümanlar kendini bir değiştirsin, yobazlıktan, önyargıdan bi kurtulsun, düşünmeyi, sorgulamayı öğrensin, yargılamayı bıraksın, onlar da düzelir ve emperyalizmin baskıları altında kalmaktan kurtulur.

@Gökhan BİROL

tabi bu kıskanılma olayı banada mantıklı geliyor,doları basan ailenin yahudi olması asla benim açıdan kıskanma olarak algılanmasın ,
yalnız artık bugüne bakmakta fayda var
evet köşeler artık tutulmuş ,finans ,parayı basan güç ,artı petrol artı silah artı ilaç artı gıda insanlığın en temel ihtiyaçları artık kontrollerinde ,
bizede şunu demek kalıyor
oturup seyredelim bakalım ne olacak ,

@seffahcabbar

Lütfen ben sizin tavuğunuz anlamında değil Ruslar Stalin'in kendisine sahip çıkıyor o bakımdan söyledim. Ben yöntemi sorguluyorum. İstiklal Mahkemelerinde yapılanlar çok mu doğruydu ? Bu ülkede neden askeri darbeler olduğunu bilmek ister misiniz ? İstiklal mahkemelerinin sindiremediği din ve devlet ilişkisi yüzünden. Siz kalkmış 1000 yıllık Türk-İslam senteziyle yoğrulmuş Anadolu topraklarında tam tabiriyle " Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya " çalışıyorsunuz. Çok değerli İstiklal mahkemelerinin kayıtlarının neden hala kapalı olduğuna anlam getiremeyenlerdim. Eğer bir ülkede rejim tehlikedeyse demir yumruğunuzu kullanırsınız. Siz emperyalizme karşı durabilmek adına her türlü katliamı vb unsurları normal olarak gören bir anlayışı benimsemişsiniz. Sizin derdiniz başka. Siz sistem savunucusu olarak Stalin'in yaptıklarını normal karşılayacaksınız elbette. Adam katil, yani katillerin ağa babası hemde. Neyse dediğim gibi uzar gider.

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y. ve H.Genç
@seffahcabbar resmen bir diktatörü yani Stalin'i savunuyorsunuz. Stalin 60 milyon kendi insanı olan Rus öldürdü sırf iktidara muhalefet oldular diye. Katyn Katliamını gerçekleştirdi masum insanların kafasına sıkıp mezarlara gömdü belgeleri bile var. ((link)) Neyse sizin düşünceniz elbette ama Stalin'i savunursanız, Hitler'i savunanlara da aynı hassasiyeti göstermeniz gerekir. Bunu da Stalin'i savunarak düşünce özgürlüğünüz adına yola çıkmanızdan baz alıp da söylüyorum. Çünkü siz burada Stalin'i savunursanız, Hitler'i savunan biri de çıkar mutlaka. İşte bu da, bu konunun kapatılması gerektiği anlamına gelir maalesef.

İşte Sovyet Rusya aşağıda ekliyorum neler olmuş kaç kişi ölmüş buyrun:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

arkadaş acı çeken her yer Müslüman. önce Müslümanlar kendini bir değiştirsin, yobazlıktan, önyargıdan bi kurtulsun, düşünmeyi, sorgulamayı öğrensin, yargılamayı bıraksın, onlar da düzelir ve emperyalizmin baskıları altında kalmaktan kurtulur.

gökan dostumun yukarıdaki düşüncesine ekleme yapayım.
evet dünyada gelişmiş kalkınmış müslüman ülkesinin olmaması bir handikaptır,arap dünyasına bakınca gelişmişlik yok ,daha doğrusu kalkınma yok, ülke olarak müslüman ülkelerden daha şanslı durumdayız ,ama bizimde en büyük eksiğimiz üretim yoksunluğudur
üretmeyen tüketir ve batı dünyasının pazarı olur
türkiye kendi uçağını kendi otomobilini yapmadığı müddetçe dışardan gelen tüm teknolojik mallara döviz öder ve yedek parçalarına dünya dolarıda sayar
altınızdaki arabanın yedek parçası gelmez ise o arabayı jilet yapabilirsiniz.
yavaş yavaş kıpırdanmalar var gerçi aselsan örneği ,
bir ülke düşünün ordusunun yedek parçası dışardan gelir o ordu hareket edemez,bunun için son yıllarda kıpırdanmalara şahit oluyorum ama italyanlar ile savaş helikopteri konusunda yapılan sözleşmeler konusunda çekimserim,motoru dışardan olur ise olmaz a-dan z ye kadar savaş helikopteri sizin üretiminiz olacak sadece silah sektöründe değil gıda artı ilaçta yerli sektör geliştirilecek bunun için argeye önem vereceğiz ,yani araştırma geliştirme projelerine, kesinlikle üretmek söz konusudur..ürettiğimiz teknolojik araç ve gereçler ile dünya pazarlarına rakip olma hırsımız olacak

@Atilla Gobel
Belirttiğiniz gibi Atilla Bey farklı açılardan bakıyoruz ve farklı düşünüyoruz bu konuda. Fikirlerinize katılmıyorum; fakat saygı duyuyorum.
Ben fikrimi beyan ettim, siz de fikrinizi beyan ettiniz, kanımca bu tartışmada amaç hasıl oldu. Netekim uzlaşamadık, ama sağlık olsun. Ne diyeyim.

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
@Anonim
Hitler de savunulabilir tabii ki. Madem fikir özgürlüğünden söz ediyoruz o halde bizim gibi düşünmeyenlerin de özgürlüğünü savunmak zorundayız, aksi takdirde kendimizle çelişmiş oluruz. Yanlış mı düşünüyorum. Medeni insanlar gibi tartışıldıktan sonra bunda ne beis gördünüz anlayamadım ben?

@Atilla Gobel
İstanbul'a yolum düşerse ki eylül ayında kitap fuarı vesilesiyle düşecek içeriz iki çay! :)

Beyler 2 tane sapık ve hasta ruhlu diktatörü savunmak ve sevmek nasıl bir ruh halidir????

@redwolf

Olgulara tarih biliminin bilimsel çözümleme yöntemiyle bakılarak yapılan kısmen nesnel bir çözümleme yöntemidir. Tarih biliminin kullandığı bilimsel çözümleme yöntemlerini tartışmak istemiyorum. Bakınız. Yok işin insani boyutunu tartışacak isek onu açık bir dille belirtiniz. Biz de o boyutu ile tahlil edelim olguyu!

70 yıl önce bugün, Nazi Almanyası teslim oluyor:

CEezrHBUEAAUasB.jpg

o-MAY-8-1945-NEWSPAPER-facebook.jpg

Herkesin fikrine saygı duyuyorum ancak Hitler'i şeytan, Stalin'i ülkesini savunan bir yurtsever olarak görmek, tarihi kazananların yazdığının apaçık bir kanıtıdır.

1932-1933 Ukrayna kıtlığı (Holodomor), 1939 - 1940 Finlandiya Kış Savaşı, Katyn ormanları katliamı, Boraltan'da, Kırım'da, Tataristan'da sayısız Türk'ü, Tatar'ı katleden bir caniyi savaştan sonra sevgi pıtırcığı olarak göstermek ne kadar doğru?

Savaş öncesinde 1939'da Yahudi asıllı Dış işleri Bakanı Litinov'u görevden alarak yerine Molotov'u getirmiş, Batılıları Alman - Rus savaşı çıkarmaya çalışmakla suçlayarak Almanlarla Saldırmazlık Paktı imzalamıştır. Gerçi bunun bir taktik olduğunu söyleyenler olmuştur ama Nazilerle beraber Polonya'yı ortadan ikiye dilimlerken mutlu mesut kameralara gülümsemektedir.

(link)

Hitler Rusya'ya saldırmasa gayet mutlu mesut bir şekilde yaşayacaklardı belki de ama ne yaparsın o da ayrı bir ruh hastası.

Savaş sonrası ise nerede kalmıştık diyerek gözünü Kars Ardahan'a dikmesi de unutulmaz.

Yani neden bu kadar şey anlattım, Hitler neyse Stalin onun lacivertidir. İkisi de inandıkları idealler uğruna binlerce insanı katletmekten çekinmeyen pragmatist katillerdir, bu gerçeği savaşı kazanandan bağımsız yorumlamak lazım.

burda hitleri savaşı başlatmakla suçlayanlar hep yahudi kaynaklarını okumuş insanlardır
hitlerin başka şansı yoktu o saldırmasaydı müttefikler saldıracaktı

hitlere duyulan nefretin en büyük sebebi ise ekonomiyi rotschild sisteminin dışında tutmasıdır

@seffahcabbar
kardeş atatürk 60 milyon vatandaşını öldürmedi cepheye silahsız asker göndermedi mayınların yerini keşfetmek için araziye asker sürmedi

@Atilla Gobel

Yahudiler şeytanı bizim gibi melun kabul etmezler aksine onlar şeytana kutsal olduğu gözüyle bakarlar
Yahudi olmayanların adem ve havva da türediklerini kabul ederler ancak Yahudi ırkının şeytan ile havva nın münasebetinden türediğine inanırlar bu ise şu manaya gelir bir yanlarının ateşten yaratıldığını kabul ederler böylelikle şeytan fiziki bir şekle bürünemediğinden Yahudiliğin ancak anneden süregele bileceğine inanırlar.
Yahudi olmayan ırklar Yahudilerin hizmetinde bulunmaları için yaratılmışlardır onların canları malları ırzları yaudiye helaldir hatta yeltendikleri böyle tecavüzleri ibadet niteliğinde kabul edip sevap kazandıklarına inanırlar.
muharref tevratta bununla ilgili bir çok beyan vardır.
10 tane Müslümanı 1 yahudiye tercih edenlerin kulakları çınlasın.

• Beğen
Tepkiler: pacman ve M.A.Y.
Dünyayı boşverin de, bizdeki Erstein ailesine ne diyorsunuz? Son 15 yılda varoştan armatörlüğe, kiradan villalara, aylık maaştan vakiftaki milyar liralık para trafiğine terfi eden sözde müslüman Erstein ailesine ne demeli?

2.dünya savaşı öncesine bakar iseniz almanya önce avusturyayı ilhak etmiştir,abd ve rusya ve ingiltere ve fransanın gıkı çıkmamıştır tekrar ediyorum ben taraflı konuşmuyorum tarihe özerk bakarım ,
akabinde ne oldu çekoslavakyada yaşayan almanların varlığı hitleri harekete geçirerek alman orduları bu seferde çekoslavakyaya girmiştir,bu seferde sesi çıkmadı ingilterenin ve fransanın rusyanın abd 'in
ne vakit polonyaya saldırdı işte o zaman fransa ve ingiltere almanyaya savaş ilan etti rusya çekimser kaldı ,abd çekimser idi.
abd 'in savaşa girmesi japonların abd 'üssüne saldırması ile olmuştur (pearl harbour )

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a2/Bundesarchiv_Bild_137-049278%2C_Anschluss_%C3%96sterreich.jpg

avusturya işgal ediliyor, 12 mart 1938
İlhaka giden yolun başlangıcı Almanya'nın yasadışı Avusturya Nasyonal Sosyalist Partisi'nin Avusturya tarafından tanınması ve hükümet ortaklığının kabul edilmesi yolundaki baskıları oluşturdu.
konu ile ilgili link

(link)

ve çekoslavakya ise 16 mart 1939 da işgal edilmiştir konu ile ilgili link

(link)

ve 1 eylül 1939 ise polonya işgal edilir,,
konu ile ilgili link

(link)

buradan anlayacağımız nedir,
almanya yayılmacı politika izlemektedir,başka neden açıkça enerji kaynaklarını ele geçirmektir,
polonya almanlar tarafından işgal edilirken rusya harekete geçerek kuzeyden polonyaya girmiştir
ve almanya ile rusya polonyayı paylaşmışlardır,
sonuçta stalin belkide hitlerin saldıracağını biliyor idi.
hitler,fransanın işini bitirmek için güneye döndü ,böylelikle rusları garantiye aldı ,fransa seferi başlarken rusya almanyayı arkadan vurmadı ,ve paris düştü.

evet almanya ve rusyanın polonyayı ilhakı,
konu ile ilgili link

(link)

@Kudret Kurtcebe Benim eklemek istediklerim var abi affınıza sığınarak. Avusturya'yı ilhak etme projesini Hitler Lebensraum "Almanya dışında kalan, Alman nüfusu bir araya toparlama" politikası gereği başlattığı bir projedir. Bu projenin ilk etabı Anchluss ( Avusturya'nın Alman İmparatorluğuna 3.Reich ) ilhakı oldu. Arkasından o günkü Çekoslovakyada bulunan Hatırı sayılır bir Alman nüfusunu toplamak istediğinden Çek endüstrisinin hatırı sayılır kısmına sahip Südetler bölgesi 1938 de Hitler'in eline geçince Çekoslavakya kendini savunamaz durumda kaldı ve 1939'da tamamen işgale uğradı. Konu ile ilgili Münih anlaşmasına bakabilirsiniz, ben bir foto koyayım.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9c/Bundesarchiv_Bild_183-R69173%2C_M%C3%BCnchener_Abkommen%2C_Staatschefs.jpg

@Gün A.

katılıyorum ,,
evet malesef 200 sovyet subayının akibeti ,stalinin emri ile ,kızıl diktatör diğeri siyah diktatör öbür yanda italyan diktatörü mussolini ikisinin sonu kötü oldu ama stalin eceli ile öldü,
yalnız stalin diktatör idi ama ülkesini alman saldırısına karşı iyi savunmuştur özellikle rusyanın stalingard başarısı kayda değerdir
savaşın akıbeti burada aynen değişmiştir almanya moral açısından çökmüştür,stalingrad yenilgisinden sonra almanya sona hızla gitmiştir ve abd 'in savaşa girmesi dengeleri alt üst etmiştir ve normandiya çıkarması ile 2.000.000 kişilik askeri güç ile almanya ezilmiştir.dünyanın gelmiş geçmiş en büyük çıkartması normandiyadır,omaha sahilinde abd ordusu çok kayıp vermiştir bunun nedeni ingiliz yardımını kabul etmemişlerdir.ingiliz komutanlar ile abd 'li komutanlar arasında bir rakipleşme söz konusu olmuştur ,omaha sahili mayınla döşenmiştir ,ingilizlerde ise mayın patlatan tanklar var idi yardımcı olmak istemişler ama amerikalılar kabul etmemiştir, siz buna artık kibirmi dersiniz bilemem,

evet bu topik ne idi 2 .dünya savaşı öncesi ve savaş süresi ve sonrası idi.kitaplar bizim en iyi dostumuz tabi nette güvenilir kaynak olarak wikipedi var ,2 .dünya savaşı hakkında 70 'lerde kitaplar okumuş idim ,televizyondan belgeseller seyretmiş idim ,belgesel çok seyrettim denebilir o zamanlar trt-1 trt-2 trt-3 var idi,

savaş sonucuna bakar isek ,
soğuk savaş bizi bekledi tabi,o soğuk savaşki 3 .dünya ülkelerinin başına bela oldu türkiyede dahil.
rus-abd çekişmesi dünyaya yaramadı ,sonuçta rus cephesi çökerken varşova paktı dağıldı,
rusya gene var gene güçlü sayılır askeri açıdanda ama ekonomik açıdan abd ile baş edebilirmi onuda size bırakıyorum
soğuk savaş boyunca evet natoya girdik bunda stalinin baskıcı politikaları olmuş olabilir,ve natoya girerek abd 'in müttefiki olduk ve m-47 tankları geldi ,reolar geldi ,amerikan savaş uçakları geldi ,tabi yedek parçalarına epey paralar verdik.ha iyimi oldu iki yakamız bi araya gelemedi hala ,ve 3 adet darbe yaşadık
bu darbeler sonucu türkiye natoda kaldı gene,hala natodayız ,ve incirlikte abd üssü var
evet buradan payımıza ne çıkaracağız
onuda forum dostlarıma bırakıyorum..

Geri