Scudo Sports

İki ayaklı köpeklerden kurtulmak için.

taciz tabii ki kabul edilemez bir davranış ancak,bu kişileri "köpek" olarak nitelendirmek ne derece doğru tartışılır..bu ülkede bisiklet kültürü henüz yaygın değil ve bunu yaygınlaştıracak olan da bizleriz..sözlü tacizi duymayın,fiziksel tacize karşılık vermek kişisel tercih :) biber gazı ideal bir saldırı ya da savunma gereci ve tabii ki topuk :)

Scudo
Ben bir kaç kez bu tür çirkin hareketlere maruz kaldım, her seferinde de tepki olarak gülümseyerek el salladım. Hiç birinde bu tepkime ters bir karşılık almadım; ya beni turist zannedip umursamamışlardır ya da yaptıklarından utanarak yollarına devam etmişlerdir. Peki sonuçta ne kazandım, ne kaybettim?

Arkadaşlar bizler bu işi spor için, stresimizi atmak için, doğa ile olabildiğince barışık yaşamak için, macera ve eğlence için yapıyoruz. Bunu onlara da göstermeli, kimsenin bize engel olmasına izin vermemeliyiz. Bunu yapmak için onlar gibi davranmak bize hiç birşey kazandırmayacağı gibi içimizden de birşeyleri koparıp götürür.

İyi kötüye kaşlarını çattığında orada artan tek birşey görürsünüz: kötülerin sayısı...

yazınzda spor yapmak için biniyoruz demissiniz iste insanlar burda bi hataya düşüyolar...
okulda en yakın arkadasım bile banada dedikleri olm ne yapıcan o kadar zorluyosun bisikleti düşücen etçen ne gereği var bisiklet öyle atlamak zıplamak veya uzun uzun binmek için deil binersin gidiceğin yere gidersin gelirsin yani ulaşım aracı diye demeleri zaten belli ediyo türkiyede bisikletin insanların gözünde nerede olduğunu...

FR la uğraşmak istiyorum elimden geldiğince uğraşıorum ufak rampa yaptım onla çalışıyorum gösterince sen manyakmsın ne gerk var gibi seyler duyuyorum.

fr la ilgili veya urban fr la ilgili resimler atıyorum PSP ye götürüyorum gösteriyorum bben bunları yapmak için uğraşıyorum o yüzden böyle uğraşıyorum diyorum...
bana dediği laf nedir sizce onları pro lar yapıo:D:D:D:D
sanki adamlar anasının karnından bunny hop yapıp uçarak çıktı doktorun kucağına...:D
bisikletin gelişmesi için devletinde bisiler yapması gerekiyor...
skate park, parkurlar, bisikletlilere ayrı yollar ama devletimizdeki bakanlarda bu söylediğim kisiler gibi bi zihne sahip oldukları için daha çoook bekliycez...

bu konuyla alakası yoktur belki bu yazdıklarımın ama içimde kalırdı yoksa çünkü okulda veya dışarda kimse anlamıyo etmiyo kendimi çok yanlız hissedip konusma gereksinimim iyice artıyo iyiki varsın bisiklet forum...

bu arada bu gün bi minibüsçü tarafından da sıkıştırıldım yumruğu geçirdim kaportaya...:D

Ben normal de bisiklet sürmediğimde de rap tarzı giyindiğim için yolda giderken çok dikkat çekiyorum.. İnsanlar yadırgıyorlar.. Bir de düşünün ki BMX ile ne kadar dikkat çektiğimi.

Daha bugün başıma bi olay geldi;

Arkadaşımla otobüs beklemek için durağa doğru gidiyorduk, karşıdan da 3 tane çocuk ( çocuk diyorum birisi 12 digerleri 15-16 yaşlardalardı ) durup bana bakıyorlardı, çocuk sanırım yanındakilerin verdiği ve orda oturmanın verdiği özgüvenle " hareket yapsana lan " dedi.. Zaten kız arkadaşımla kavga ettiğim ve yağmurda ıslandığım için sinirliydim.. Kontrollü şekilde yani zarar vermicek şekilde üstüne hızlıca gittim giderken de " yapmazsam nolcak " dedim.. Geçtim kenara kaçtılar, küfür etti arkamdan.. Gayet sakin şekilde indim BMX den yanımdaki arkadaşı sıkıştırmış " bunu da döverim " falan tarzı bişeyler söylüyorlar ( onda bisiklet yoktu ) bırak çocuğu diye üstüne yürüdüm çocuğu aldım akıllı olun şeklinde yol vermeye çalıştım :) Garibim elini cebine attı ne çıkaracaksa artık.. Çıkaracağın şeyin üstüne oturturum seni kaybol dedim hafifçe ittim yere düştü zaten ( BMX cidden kas yapıyor ya :p ) Abileri arkadan sen git kardeş falan dedi ben de devam ettim.. :D Çok oluyor öyle laf atan.. Yine dün sahilde sürerken başka bir 25-30 yaşlarındaki bisikletçi " küçük değil mi o sana " dedi güldü, akrobasi bisikleti dedim bişey diyemedi gitti :)

Yani gerektiği zaman saygılı, sabırlı olmak gerekiyor.. Bazen de insanı sıkıyorlar cidden.. Ama forumdaşlarımın dediği gibi altında milyarlık bisiklet varken ne kendine ne de karşıdakine acıyorsun, bisiklete birşey olur korkusundan kavga etmek istemiyorsun :)

Sakinliğimizi ve sabrımızı koruyalım arkadaşlar, en yararlısı bu olacaktır. Fakat asla ileri giden kişilerden çekinmeyin.

Bugün benim gibi rap dinleyen & giyinen arkadaşlarıma laf atılıyor ya da BMX süren arkadaşlarıma laf atılıyor, ama eğer gereken cevabı düzgünce verirsek ( gerekirse ama cidden gerekirse dövmek de dahil ) yarın öbür gün insanlar bizim " zengin çocuğu " ya da " züppe " olmadığımızı anlayacaklar ;)

iyi forumlar..

yazılan herşeyi okuduktan sonra geriye zaten söylenecek bişey kalmamış özellikle sercan arkadaşımızın yazdıkları mükkemmeldi.şu anda aksarayda yaşadığım için buralarda fazla taciz olayı olmuyo. hatta kapadokya bölgesinde olduğundan artık turistleri kanıksamışlar olacakki bazen bizede 'hellooo' gibilerden bişeyler söylüyolar bizde selam verip devam ediyoruz.hani hoşumuzada gitmiyo değil.ama bazen adres sormak ,alışveriş yapmak amacıyla durduğumuzda ufaklık çocukların 'ne denk gelse kardır' mantığıyla yanımıza sokulup yükde hafif pahada ağır şeylere baktığını anlamamak çok zor değil.yinede her ihtimale karşı en az 3 kişi çıkmaya ve biber gazı taşımaya devam ediyoruz.konuyu açtığınız için teşekkürler...

köpek diye nitelemek köpeklere hakaret olur, çünkü o hayvanların hiçbir suçu yok!
taciz olduğunda, hiç oralı olmayın hatta bakmayın önünüze bakıp yola devam edin....

ızdırabın cok muhım ben konyada bmx e bınıyorum burda her turlusu war mesele cross motorlarla akrobası yapan bı kac tne genc war onlar yaparken ızlıyorlar ama sız yaparken aptal ya bısıklete bak yasına bak hele kı fıyatını soledıınızde asıl curcuna way anasına ben o paraya hac murat alırım yada motor alırım gıbı asılsız tepkıler ılk basta cok kısı ıle kapıstımonların lafı benı daha da hırslandırdı sım dı pro degılım amna yapıom gene de bı seyler bence sende sogumak yerıne dort elle sarıkmalısın kardesım kımseyı tkmadan yasamak gerek yasamak bıze werılen en degerlı armagan

Ben yanımda çoğunlukla iyi bir çakı taşıyorum.Üniversite yıllarıma kadar doğa ile iç içe yaşadığımız için düzenli her türlü balık avlar dağlarda arkadaşlarla piknik yapardık.Üniversite yıllarındada amatör olarak bir süre dağcılıkla uğraştım.Sanırım doğada geziye çıktığımda alışkanlık olmuş ki taşıyorum.Tabiki birine sokmak gibi bir amacım yok.Doğada ve bisikletinizde çok işe yarayabiliyor.Bu hafta sasalı bisiklet yolunda giderken 3 kişi(büyük ihtimalle çingene) bisiklet yolundan bana doğru geliyorlardı.Bisiklet yolunun sol tarafı tel sağ taradı ise yamaç gibi.Yolu kapadılar beni görünce bende ortadaki gencin üstüne hızlanarak sürdüm.Mecbur kenara atladı.Büyük ihtimalle arkamdan laf atmışlardır fakat bisiklet yolunda olduğumdan dolayı mp3 dinlediğimden duymadım :D Ne moralim bozuldu nede dikkatim dağıldı :)

Lisanslı Kick Bokserım..Yüzüne 185 Kg yemek isteyen taciz edebilir tabiki..Ayrıca yanımda genelde biber gazı ve kelebek taşırım.. :)

@Başar

ben de duymazlıktan geliyorum bu arabanın sıkıştırma hikayesini defalarca otobüs şöförleriyle yaşadım :s

neredeyse hergün çıkıyorum gözlün taktıgım için herkez bana bakıyo ama bulaşan hiç olmadı senelerdir olmadı yolumu keserlerse kornaya basılı tutarım ve köklerim düz yolda o sinirle 40 hıza bi şekilde çıkar ve gözlerimi kaparım(kapadıgımı göremezler matrıx tipi mavi bi gözlük var acayip agresif duruyo:D)eger çekilirlerse onlar kazanır eger fren yapacagımı düşünür çekilmezlerse ortalama 25 kiloluk bi bisiklet (kendi kilomu saymıyorum{48}) dişli lastiklerle 40 la birini belkide agır yaralıyabilir... sonra bende düşerim zaten sonra ezdigim çocuga Allah ne verdiyse vururum sonra tam gaz yola devam.......bence it kopukların yaşamaması lazım.....

+++
o cisimlere köpek denmez kaç tane köpegin dibinden geçtim hepsi masum bakıyo 2 korna öttürürüm selam niteliginde onlarda kuyruk sallarlar:D:D:D

en iyi yontem suanda elimde bulunmus olunan elektro sok aleti calısması gayet güzel insana dedi,gi anda soka girmemesine ihtimal yok bas ve cek

arkadaslar 1 hafta oınce aksam yolda giderken karsıma cıkan iki bacaklı cingen cocukları sigara istedi kullanmıyorum dedim elini cebime atma6a calısırken birinin boynundan bastım sok aletini oteki zaten elektrigi gorunce kactı x)

@Ayberk Türk

bende de var bu aletten ama valideden fırsat kalmıyorki araba kullanırken iki ayaklı köpeklere karşı kullanıyor:D zaten sesi bile adamı kaçırtmaya yeter cızır cızır :D

@Ayberk Türk

nerden kaça aldın resmi varmı bu aletin:eek:

Hayatını karartırım en sevdğim şey eski bisikletimde önümü kaldırıp üstüne atlamaktı çok şekil oluyor.Ayrıca 4 sene kendo çalışmış biri olarak ellindeki hertürlü kesici aleti alablirim aldığımda da küçük bir ninja gibi üzerinden kullanmakdan hiç çekinmmem çünkü pisliğe açı çektirmekden çok ama çok hoşlanıyorum nasıl olsa bisikletle evidem çok ama çok uzaklarda olmuş olur olay polisdende kaçar kurtulurum.

Ben amerikadan 1 milyon voltluk sigara paketi boyutlarında şok cihazı getirtmiştim.Daha önce Türkiye'den 250 bin volt civarındaki şok cihazını üzerimde denedim oldukça etkiliydi hatta çevremde bazı arkadaşlarda denediler.1 saniye bile yeterli oluyor.Ama bu 1 milyon voltluk olanı kimse denemeye cesaret edemedi :)
Hatta cep telefonu gibi olanlarıda Türkiye'de satılıyor.

Geri