Scudo Sports

İnceleme iGPSPORT iGS618 Bisiklet Bilgisayarı

Benim siparişim bugün dağıtıcıda ama teslim alamayacağım. 5 Aralıkta göndermişlerdi. Hızlı geldi :) Bu pazar 200 km lik sürüşümde pilini test edeceğim :D

Scudo
@volkan ismail
Volkan İstanbul'un neresindensin ? Pazar havalar pek iç açıcı değil ve sen 200 km diyorsun. Helal olsun valla gidersen.

@Özcan.
@Özcan. bu devirde bu tarz cihazın hafızasının en az 16 gb olması gerek bence. Hafıza birimlerinin maliyetinin cihazın fiyatını çok uçuk bir şekilde etkilemeyeceğini düşünüyorum. Malesef harita ve antreman verileri için 64 mb yer bence az. Ama ben harita kısmını şimdilik çok önemsemiyorum açıkcası. Gittiğim rotalar belli. Telefondan da kullanırım diye düşünüyorum. Böyle dediğimde ona bakarsan telefonda da gps var neden igs618 aldık o zaman diyorum. Yani hepsi bir arada olunca da fiyatlar 3000 ₺ lere 3500 ₺ lere çıkıyor. Bu fiyata iyi mi iyi. :)

@alperaydin Bunların hepsi zaten satış politikası misal garmin de sallıyorum değerleri 520 modeli x para 64 mb- 820 modeli 1,5 x 128 mb gibi.

@volkan ismail İstikamet ne taraf Volkan Bey. Sabahtan Selimpaşa planımız var bizim de.

@volkan ismail
Ben de hava dediğin gibi olursa bisikleti Delta bisiklete götüreceğim. Ben de Mahmutbey tarafındayım. Kısmet bir gün denk geliriz belki :)

@trainspotting35
Haklısın ne kadar yenilik yapabilirlerki işte hafıza vs şeylerden kısacaklar yarın hafıza kartı eklenebilir vs diyip satacaklar. Dediğin gibi pazarlama stratejisi :harika:

@volkan ismail Vallahi bekar olsam takılırdım peşinize ama sabah kahvaltıya bekleyen çok evde. Size kazasız turlar ufaktan simit alıp eve gitmeli Selimpaşa yapalım biz.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@volkan ismail

Fırsatları değerlendirmek iyidir. Ahh sezon ahhh gelse de 100-200-300 Allah ne verdiyse

@volkan ismail

Fırsatları değerlendirmek iyidir. Ahh sezon ahhh gelse de 100-200-300 Allah ne verdiyse
@volkan ismail
Benzer Turu bende 3 arkadaşımla yapmıştım. Gerçekten keyif vericiydi 164,3 km yol tutmuştu.. Ama yazın sıcağında sıcak pert etmişti bizi.

Ekran görüntüleri_20181220-170404.png

@trainspotting35
Biliyorsun reis soğuklar bana yaramıyor

@trainspotting35
Haklısınız efenim ama malum en son Selimpaşa turundan sonra 1 hafta hasta oldum.

Bizde her hafta en az 1 tane 100km oluyor soğuklar pek engel olmuyor lakin @volkan ismail gibi igs618'imiz yok bizde öğrenci işi olan igs10 var :D Pazar günü 200kmlik Beylikdüzü - Çatalca - Karaburun - Sarıyer - Avcılar - Beylikdüzü şeklinde bir tur yapacağız gibi duruyor.

• Beğen
@CeRKeZ Benden size tavsiye eğer pazar günü hava biraz güneşli olursa turu tam tersten yapmanız. Dönüş saatiniz acayip trafik çilesine dönüşecektir.

@CeRKeZ Aahaha bisiklete halen igs10 takılı o ayrı konu bir de bu igs618 yahu garmin 820 değil :koptum:

İşte dostlar beni ölümüne peşinden sürükleyen nabzımın düşmesine müsade etmeyen arkadaş bu.

@trainspotting35
Amaç yokuşları henüz yorulmamışken çıkmak. Trafik meselesi çok ciddi bir engel olmuyor zira en kötü 2 haftada bir Sarıyer'den aynı saatlerde dönüş yapıyoruz, ekiptekiler yola alışkın. Eğer ki rotayı tersten gidersek sahilyolu üzerinde yorulacağız ve bu sefer Sarıyer sonrasında rampalar herkesi üzecek :D

• Beğen
Yaaa yapmayın arkadaşlar kanıma girmeyin.

@CeRKeZ
maalesef bende de fakir Garmin (İGS50e) var

Karaburuna bu sene tam 5 kez niyetlendim ama maalesef hep hava muhalefeti çıktı karşıma @trainspotting35 çok iyi bilir

@volkan ismail
aslında teşekkür etmelisin bence kondisyonunu stabil tutmana sebep olmuş :)

@Mur@t_Ok

Reis öyle fakir aleti deyip de üzme canavarı :D Haritayı kafaya çizince hepsi aynı şey değil mi sonuçta? (kendini avutursun ancak :D)

Dostlar bu pazar günü bisikleti karşı tarafa götürmem gerek Delta bisiklete. Bu esnada diyorum ki igs618'in siftahını açayım resmen aldığım günden beri süs gibi duruyor kutusunda. Ömrümde ilk defa bisiklet bilgisayarı kullanacağım bunu belirteyim. Şimdi cihazda 1.06 versiyon var okuduklarım kadarıyla bu versiyon sorunlu diyorsunuz. Zaten igpsport internet sitesinde de 1.05 versiyonu son versiyon görünüyor. Sizce 1.05 yüklüyeyim mi ? Bir de spd61 ve cd61 i bağlantısının videolarını izledim az çok ama anlamadığım birşey var. C61 kadans sensörünün için de 3M bir bant çıkıyor kaucuk sünger tarzı birşey var bunu kullanmak zorunda mıyız yoksa direk lastiklerle sabitlesek yeter li mi ? Spd61 zaten belli göbeğe takıyoruz o kadar. Bilgisayarı kullanırken auto pause özelliği var bunu farkettim. Hangi modda başlatayım aktiviyeyi bu gibi konularda beni aydınlatırsanız sevinirim. Eve gelince hüsrana uğramıyayım :)

@alperaydin cihazı aktif kullanan arkadaşlar size yardımcı olacaktır benim kolum kırık olduğundan süs biberi gibi evde oturan benim :)

1.06 nın sorunu Bluetooth ile veri aktarımı değil olayın çok nazlı olması ama olıyor yani kullanabilirsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: alperaydin
@alperaydin Muhammed bey'in dediği gibi 1.06 bluetooth bağlantı problemi. Kadans sensörünün altına süngeri takmanızı tavsiye ederim. 3m bantla aynakola süngeri bantlayıp üzerine kadans sensörünü takın aynakoldan kaymasına engel oluyor. Otomatik pause özelliği var. Cihazı açıp gps i bulduktan sonra race butonuna basacaksınız gerisini cihaza bırakın derim.

@alperaydin süngerler çizikleri önlemek ve @trainspotting35 in dediği gibi montaj sonrası kaymaması amaçlı.. Ek olarak 1.0.6 ben kullanıyorum problem teşkil etmemekle beraber Bluetooth biraz sıkıntı yaratıyor görünsede birşekilde bağlanıyor .en azından bende öyle.. Otomatik pause modu var, hareket sensörünü algılar algılamaz aktivite başlıyor. Speed 0 olduğu anda kendiliğinden duruyor, ayrıca aktivite esnasında ortadaki tuşa bir kez basınca ekranda lap yazmasına ve pause yazmamasına rağmen 400km kullanım sonrası gözlemlediğim kadarı ile Manuel olarak pause durumuna geçiyor, ancak tekrar basım sonrası contiune race moduna geçiyor. Onunda yazılımsalmı yada yoksa o şekildemi kullanılacak hala çözmüş değilim

Cihazda 400 km kullanım sonrası donanım olarak
1)batarya gayet iyi(bana göre 12 ile 15 saatlik bir turda kullanıcısını üzmez gibi)
2) arka aydınlatma gerek gündüz gerek akşam için yeterli,
3)sensörler ile bağlantı tepkisi gayet yerinde (kadansta ara ara kopmalar oluyor,o da belki bende öyledir herkeste olmayabilir 10 sn kadar o da problem teşkil etmiyor,)
4)GPS bağlantısı gayet iyi,bende anında bağlanıyor. Hız sensörü kapalı alanda GPS kopması halinde 3 5 saniye içinde diğer harici sensöre otomotik olarak geçiyor..(buda hız sensörünün benim için extra olarak gerekli olması için yeterli bir sebep)
4)cihaz Yağmur ve yağışlı havada sıkıntı çıkarmadı(zaten su geçirmez sertifikasına sahip ama yinede insan tedirgin oluyor)
5)anlık eğimlerde özellikle bana göre kapalı havalarda ara ara hatırı sayılır sapmalar yapıyor ama strava veri aktarımında problem olmuyor(üst segment cihazlarda yaptığıda kullanıcıları tarafından söylenmektedir )

Geri