Scudo Sports

İç lastik ile Tubeless lastik kullanılır mı?

Gökhan Akkaya

BilgisayarKurdu
Tepki
1.677
İsim
Gökhan
Bisiklet
Nishiki
Standart bir jant ve standart bir iç lastiğim var 26" ebatında.
Yeni sezona güzel ve yeni lastikler ile girmek istiyorum.

Maxxis Worm Drive 26" lastik beğendim, ortası dişsiz, kenarları büyük dişli şekilde. Hem asfalt hem de sert arazi isteğimi karşılayacak.

Bendeki janta tebeless aparatı falan takmak akıllıca olmayacak çünkü jant kenarlarından hava kaçar diye düşünüyorum, üst seviye bir jant çemberi değil neticede.

Tubeless lastik alsam içeride iç lastik yani şambiyer dediğimiz şey varken kullanırsam problem olur mu? Sorun olmayacaksa şambiyer ile Tubeless lastik kullanmak istiyorum.

Scudo
Sıkıntı olmuyormuş. Hatta her ihtimale karşı yanınızda bir iç lastik taşıyın deniyor

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
@Gökhan Akkaya sorun olmaz. Ama stans no tube ceviricilerle jantinizi tubeless yapabilirsiniz.

Bu çeviricilerin fiyatı nedir? Ayrıca her jant çemberi bu iş için uygun mudur? Bana öyle geliyor ki bu jantlar yandan hava kaçırır tümsekten veya çukurdan falan geçince. Güven vermiyor bana nedense.
NEC falan yazıyor üzerinde, giriş seviyesi bir jant çemberi olduğu belli.

b.jpg

• Beğen
Tepkiler: DogukanSahil
@Gökhan Akkaya cemberi cevirme deger mi degmez mi bilemem ama meredeyse her jant cevrilebiliyor.

Bu da fiyati:
(link)

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
@Gökhan Akkaya kardeş hiç tavsiye etmiyorum çevirmeni ben bu sistemi yaptım 6 ay sorunsuz kullandım ama sonra bir kaçak verdi arkasını alamadım ne yöntemler denedik ama çevirici kit bir kez arıza verdiği zaman tam bir işkenceye dönüyor bu iş, biraz da şans işi ama artık böle bir düşüncem olursa kesinlikle tubeless jant alırım, tubless lastik ile iç lastik kullanma konusuna gelirsek onuda hiç tavsiye etmem çünkü tubeless lastik iç lastik olmadan kullanmaya tasarlandığı için yanakları çok sert bir patlama sorunu yaşadığında o lastiği değiştirmek için ellerin patlayabilir :) sonuç olarak kullanabiliyorsun ama tercih senin.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
@Gökhan Akkaya
Sızdırmazlık sıvısı boca ediliyor içine zaten. Önce bir kere tam şişirip indiriyorsun, sonra sıkıntı yoksa sürmeye devam ediyorsun. Hava kaçırması varsa zaten olmuyor o iş

Forumdaki sabit gts yi tavsiye ederim, okuyun lutfen. Her iki teknikle de tubeless e cevirdim, sikinti yok ;)

Tubeless tekeri iç lastik ile kullanabilirsin hiç sorun olmaz.
Çevirme kitlerinin hiçbirini önermem, tam bir hüsran.

Geri