gürhandoğaç
Üye
- Tepki
- 2
Usta eliyle tutup çevirdi bişey demedi ama ben yeni başladığım için anlamıyorum pek. Nasıl anlarım bunu?Dış lastik balansı yada jantta sorun yamukluk olmadıgına emin misiniz
Yukarı aşağı yönde ya da yanlara doğru fazla yalpalama var mı. Göz kararıda belli olur eğer sibop kısmında kamburluk ya da içe bükülme varsaUsta eliyle tutup çevirdi bişey demedi ama ben yeni başladığım için anlamıyorum pek. Nasıl anlarım bunu?
Aşağı yukarı yok da sağa sola hafif var. Aşırı değil ama. Lastik dümdüz oturmamış zaten kron lastiklerin çevresinde beyaz çizgiler varya ordan belli oluyor bazı yerlerde çizgi canta yakın bazı yerlerde uzak. Dümdüz değil yani. Bir yerde 2 cm kadar biraz fazla dışta sanki yine atacak gibiYukarı aşağı yönde ya da yanlara doğru fazla yalpalama var mı. Göz kararıda belli olur eğer sibop kısmında kamburluk ya da içe bükülme varsa
Aynen sağdaki resimde olduğu gibi. Şimdiki taktığımız soldaki siboptan ince lastik.284714 dosyayı görüntüle
Schrader valf'in altında bulunan yuvarlak lastik'mi dış lastiği janttan çıkartıyor ?
Hafif sağa sola yapar duzde oturmuyor doğru. Lastik sorunsuz ise jantta olabilir sorun on ile arka lastikleri değişerek deneyin bide. Sorun nerede tam anlamak içinAşağı yukarı yok da sağa sola hafif var. Aşırı değil ama. Lastik dümdüz oturmamış zaten kron lastiklerin çevresinde beyaz çizgiler varya ordan belli oluyor bazı yerlerde çizgi canta yakın bazı yerlerde uzak. Dümdüz değil yani. Bir yerde 2 cm kadar biraz fazla dışta sanki yine atacak gibi
Sibop kısmında da bir taraf biraz fazla içe girmiş çizgi janta yakın baya.
resim çekip ekleme yapabiliyor musunuz?Aynen sağdaki resimde olduğu gibi. Şimdiki taktığımız soldaki siboptan ince lastik.
Bu şekilde sorun yaratmazsa bir süre kullanacağım. İlk patladığında sökmüşken değiştirip deneyebilirim. Teşekkürler cevaplarınız içinHafif sağa sola yapar duzde oturmuyor doğru. Lastik sorunsuz ise jantta olabilir sorun on ile arka lastikleri değişerek deneyin bide. Sorun nerede tam anlamak için
İnce iç lastiği taktıktan sonra dış görünüşte bi sorun yok gibi sadece bu resimde gördüğünüz yamukluk dikkatimi çekti. Çizgi dışa doğru ya tam orda dış lastik de içe doğru göçük duruyor. Orjinal iç lastiği takamadık zaten ilki patladı ikinci de her şişirdiğimizde sibobun ordan dış lastiği jant dışına attı. Uygun ölçüde şişirmemize rağmenresim çekip ekleme yapabiliyor musunuz?
Ben kullandığım bisikletimde presta siboplu iç lastik kullanıyorum .Lastiğe uygun presta slboplu iç lastik piysada var Türkiye'de.Benim çekincem sibop giriş deliği geniş olduğu için herhangi bir oynamada oradan kesip sizin lastiği patlatırmı ?İnce iç lastiği taktıktan sonra dış görünüşte bi sorun yok gibi sadece bu resimde gördüğünüz yamukluk dikkatimi çekti. Çizgi dışa doğru ya tam orda dış lastik de içe doğru göçük duruyor. Orjinal iç lastiği takamadık zaten ilki patladı ikinci de her şişirdiğimizde sibobun ordan dış lastiği jant dışına attı. Uygun ölçüde şişirmemize rağmen
Bak orasını hiç düşünmedik. Baktım şimdi bi oynama yok ama sürdükçe belli olacaktır. Kafam iyice karıştı ne yapsam ki 🤨 orjinal boyutta iç lastik alıp evde deneyim en mantıklısı. Sabun falan sürersem belki otururBen kullandığım bisikletimde presta siboplu iç lastik kullanıyorum .Lastiğe uygun presta slboplu iç lastik piysada var Türkiye'de.Benim çekincem sibop giriş deliği geniş olduğu için herhangi bir oynamada oradan kesip sizin lastiği patlatırmı ?
Ben kullandığım bisikletimde presta siboplu iç lastik kullanıyorum .Lastiğe uygun presta slboplu iç lastik piysada var Türkiye'de.Benim çekincem sibop giriş deliği geniş olduğu için herhangi bir oynamada oradan kesip sizin lastiği patlatırmı ?
Bak orasını hiç düşünmedik. Baktım şimdi bi oynama yok ama sürdükçe belli olacaktır. Kafam iyice karıştı ne yapsam ki 🤨 orjinal boyutta iç lastik alıp evde deneyim en mantıklısı. Sabun falan sürersem belki oturur
Teşekkür ederim. Deneyeceğim. Bence de bisikletçi oturtamadı çünkü arka lastikte sıkıntı yok. Kron tx 100 için hangi ölçü iç lastik almalıyım? 700x40 yazıyor bir de 700x38c yazıyorBence öyle olur. Basınç lastiği o aralıktan çıkarmak için baskı yapacak. Biraz da darbe alır ya da jant ısınırsa kolaylıkla patlayabilir.
Bende Mavic jantı alırken beraberinde gelen aşağıdaki adaptörler var. Şu anda Conti oto siboplu lastik takılı olduğu için bunları takmadım, presta siboplu yedeklere geçeceğim zaman takacağım.
![]()
Bence ya dış lastik bozuk, ya iç lastik dış lastikten daha geniş ebatlar için, ya da sadece bisiketçi yerine oturtamadı. Ben de 700x35 lastiğe ilk defa 35-45 lastik için Michelin AirStop'ları takarken zorlanmıştım, aynı şekilde sibop bölgesinde lastik oturmuyordu. İç lastiği taktıktan sonra siboptan bastırıp iç lastiği dış lastiğin geniş hacmine doğru itip dış lastiği de o sert kısmın altına doğru iterek oturtmayı başarmıştım.
Edit notu: Ters yazmışım, geçmiş zaman, düzelttim.
abi aynı sorundan sinir olup ağlanıştım işte çözüm : aynı fotodaki gibiyken lastik üzerinden sibopu tut elinle hissedersin zaten, geri çekiyorsun sonra sertçe içeri itiyorsun yani deliğe doğru . umarım anlatabilmişimdir. yani sibopun s onuna kadar deliğe girmesi lazım. o bisikletçiye de bir daha gitmeyin derim yeni yerler keşfedin bunu bilememesi ilginç. ayrıca lastiği hafif şişirip janta yerleştirmeniz lazım. yani sorun sibop bölgesinde değilseBu şekilde sorun yaratmazsa bir süre kullanacağım. İlk patladığında sökmüşken değiştirip deneyebilirim. Teşekkürler cevaplarınız için
İnce iç lastiği taktıktan sonra dış görünüşte bi sorun yok gibi sadece bu resimde gördüğünüz yamukluk dikkatimi çekti. Çizgi dışa doğru ya tam orda dış lastik de içe doğru göçük duruyor. Orjinal iç lastiği takamadık zaten ilki patladı ikinci de her şişirdiğimizde sibobun ordan dış lastiği jant dışına attı. Uygun ölçüde şişirmemize rağmen
284720 dosyayı görüntüle
Teşekkürler bunu da deneyeceğim. Sipariş verdim şimdi iç lastikabi aynı sorundan sinir olup ağlanıştım işte çözüm : aynı fotodaki gibiyken lastik üzerinden sibopu tut elinle hissedersin zaten, geri çekiyorsun sonra sertçe içeri itiyorsun yani deliğe doğru . umarım anlatabilmişimdir. yani sibopun s onuna kadar deliğe girmesi lazım. o bisikletçiye de bir daha gitmeyin derim yeni yerler keşfedin bunu bilememesi ilginç. ayrıca lastiği hafif şişirip janta yerleştirmeniz lazım. yani sorun sibop bölgesinde değilse
TeşekkürlerMuhtemel bu olur.