sspl
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.689
- İsim
- Emre
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Carraro
Biliyorum ne yazık ki öyle ama saygı duyulmayacağı için yapılmaması saygı duyulmaması hakkında pozitif bir değişikliğe yol açmayacak. Yapılmış olsa zamanla taşıt sürücüleri azınlık da olsa bir şeylerin farkına varmaya başlayacak diye düşünüyorum.@sspl haklısınız ama paylaşımlı şeritlere saygı duyan otomobil sürücüsüne rastlamak çok zor.
Ortaya bir sürü fikir atılabilir, hangisi uygulanabilir, hangisi uygulanır ya da hangisinin uygulanması sağlıklıdır bilemeyiz tabi. Aslında en sağ şeridi yeri geldiğinde emniyet şeridini işgal etmese taşıtlar böyle bir şeye şahsen benim rotamda ihtiyaç bile olmaz. bir paylaşımlı şerit olsa en azından bir nebze kaldırımdan git, bura araba yolu vb. gibi sürücü sitemlerinden uzaklaşmış oluruz diye düşünüyorum. Böyle bir uygulama yapılsa illaki ihlal edilecek o şerit, illaki sorunlar yaşanacak ama bi derece hafiflemiş olsa o bile iyidir.@sspl ibb zoom toplantısında dile getirmiştim.
Ya metrobüs yoluna entegre geliş gidiş ufak köprülerle veya yol kenarlarından ufak köprülerle entegre bir çalışma yapılabilir ve kısa sürede bitirilebilir.
Tabi bana konuşması kolay da belki uzun sürecek bir çalışma gerektiriyordur.
Ben de avrupa yakasında olan biri olarak aklıma bu şekilde bir çözüm gelmişti. Yani yolun kenarını ayırmak yerine (ki zaten normal araçlara yetmiyor yollar) en azından yolların kenarlarından çelik direklerle yukarıya çıkarılacak geliş gidiş bisiklet yolları pekala yapılabilir.