Şerif Feridun
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.100
- İsim
- Şerif Feridun
- Bisiklet
- Carraro
Uzun yılların verdiği ve ulaşımı araba ve otobüsten ibaret gören yöneticilerin eseri.229126 dosyayı görüntüle
209 km bisiklet yolu varmış İstanbul'da(!) Mavi boyalı kaldırımları çıkarsak kaç km kalır acaba...
Rukiye hanım hafızam beni yanıltmıyorsa kent planlamacısıydı ve i.b.b’indeki görevine yıllardır bisikletle gidip gelen birisiydi. Bir kadındı ve bisikletli gruplarla dirsek temasında olan birisiydi. Ne oldu ki ibb tarafından göreve getirilen birisi yine ibb tarafından görevden alındı? Gerekçeli bir karar var mıydı yoksa görevden alınması “ görülen lüzum üzerine “ miydi?@Anonim İBB Bisiklet Şefliğinde Rukiye hanımın görevinden alınması sonrası olan süreci de aynı dikkat ile takip ediyorum.
Rukiye hanımın görevden alınması sırasında İzmir'den gelen yeni ulaşım daire başkanı bana sanki bu konuyu angarya olarak görüyor ve diğer ulaşım konularına ağırlık verip bu konuyu da bir şekilde idare ederim bakış açısında gibi geldi. (3 Haziran Bisiklet günü bile boşa gitti, geçmiş olsun) Ama umarım yanılan ben olurum da iyi işler yapar o zaman tabi ki takdir ederim.
Not : Bu arada yılda 3 hoca değiştiren futbol takımları gibi İBB'de 1 yıl içinde gelen 3. daire başkanıymış, bu kadar istikrar içinde bu iş nasıl olacaksa göreceğiz.
merhabalar. Çalıştay raporunu bisiklet şefliği ekibi olarak çoktan hazırladık ve bitirdik. İnanın belediyede işler uzaktan görüldüğü gibi yürümüyor. Uzun ve zorlu bir mücadelenin ardından görevden alınmam sanırım bunu biraz olsun açıklar..
Rukiye hanım hafızam beni yanıltmıyorsa kent planlamacısıydı ve i.b.b’indeki görevine yıllardır bisikletle gidip gelen birisiydi. Bir kadındı ve bisikletli gruplarla dirsek temasında olan birisiydi. Ne oldu ki ibb tarafından göreve getirilen birisi yine ibb tarafından görevden alındı? Gerekçeli bir karar var mıydı yoksa görevden alınması “ görülen lüzum üzerine “ miydi?
İşte kapsamlı olmadığı, kısa ve politik bir cevap olduğu için. Ayrıca biz çoluk çocuğuz her ne kadar içinde olmasak da sanki zorluğu tahmin etmiyoruz. Bu yüzden bana samimi bie cevap gelmedi. Ha başka birine samimi gelir saygı duyarım. Ama bu şu anlık düşüncemi değiştirmez.
Merhaba, bilgi için teşekkürler. Fakat kendisinin twitter üzerinde açıklamasına bakmak için yaptığım araştırmada bir sonuç alamadım.
Çalışta tarihi 7.2.2020, daha sonra 14.2.2020 de mail olarak gelen çalıştay sunum raporu var ve en kısa sürede çalıştay raporunun da mail olarak geleceği belirtilmesine rağmen bu konu da gelen hiç bir mail yok.
İBB Şefliğinin twitter sayfası da o dönemden beri sürekli takip ettiğim sayfa olmasına rağmen şu ana kadar yapılan bir proje veya çalışma gözükmemekte.
Görevden alına tarihi ise 18.4.2020 arada boş geçen uzun bir süre var, benim burada belediyeden de cevap beklememe rağmen, bu zaman kadar ortada ne gibi bir çalışma, proje ve argüman vardı bu kafam da daha çok merak ettiğim konu.
Bu bilgilere ulaşamadığım sürece de süreci takip etmeyi tercih ederim. Teşekkürler.
Kısaca "devrim önce kendi çocuklarını yer" demiş. Nihayetinde belediyedekiler kendi çevresi, yakını, belki de ahbabı. Bu kadarını söylemesi bile yeterli, zülf-ü yar meselesi biraz da sanki @monder33
İzmir, kordondan bir örnek.Yürüyor hocam, maalesef yürüyor. Bu gözler mangal yapanı bile gördü, yürümeleri masum kalıyor benim gözümde.

Bisiklet yolu diye birseye ihtiyacimiz olmamali. Bisiklet bir ulasim aracıdır. Avrupa da bircok sehir trafige nasil daha az arac girisi saglarim diye kafa yorarken biz hep trafiği nasil rahatlatiriz diye düşünüyoruz. Herseyin temeli bu bakis acimizi değiştirmekle baslar. Biraz ogrenmek isteyen Paris ornegini ve vizyonunu inceleyip aslinda uzun vadede hic de zor olmadığını gorecektir.Ben bisiklet yolu istemiyorum. Ben taşıtlar tarafından işgal edilen yollardan hakkımı istiyorum.
Ben kentsel mekanlara eşit, adil ulaşım hakkı istiyorum.
Siz ne istiyorsunuz?