umutcelik
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.846
- Bisiklet
- Trek
Umut Bey söylediklerimi ya yanlış anladınız ya da ben anlatamadım.
Hollanda'da o yıllarda bisiklet kullanımı yok demedim öncelikle. Vardı ve bizim günümüzde yaşadığımıza benzer problemler yaşıyorlardı. İnsanlar buna karı duruş gösterdi ve şuan günümüzde Hollanda'da gelinen duruma bakın. Bizde de şuan problemler yaşanıyor ve bu şekilde bir karşı duruş sergilenirse sorunların uzun vadede de olsa üstesinden geleceğiz, ben bundan bahsediyordum. Yoksa 70lerde Türkiye'de bisiklet kullanımından falan bahsetmedim. Kıyaslamayı iyiyle yapmak lazım ki iyiye erişilebilsin, önümüzde güzel örnek olsun. Ha bu size göre doğrudur yanlıştır bilmem tabi.
Benim itirazim bunaydi
Hollanda zamanında (70ler öncesinde) şuanki Türkiye'den farklı değildi bisiklet konusunda
Ben 70'ler Hollandasi ile 70'ler Turkiyesi'ni karsilastirdiginizi dusundum, yanlis anlamisim kusura bakmayin.
70'ler Hollandasi ile gunumuz Turkiyesi'ni karsilastirirsak dediginiz gibi durum benzer. Hollanda icin en buyuk etkilerden birisi petrol krizi sonrasi fiyatlarin cok artmasiydi. Turkiye'de sanirim 2000'lerden beri petrol cok cok pahali hale geldi.
Diger dediklerinizde bence de haklisiniz. Halktan bir talep ya da tepki gelmedigi surece devrim niteliginde bir degisikligin olmasi imkansiz.
Bir diger konu da ibb iyi guzel bir seyler yapmaya calisiyor da herkesin istedigi degisikligi yapabilecek olan merkezi iktidar, yerel yonetimler degil. Oncelikle bisikletliler kendini guvende hissedecekler ki kullanim artsin. Bu da kurallarin duzenlenmesi, uygulanmasinda bitiyor. Yani meclis ve kolluk kuvvetleri.
Son düzenleme: