Ben bu videoda sözünü ettiğiniz şeyleri göremiyorum.Belli yerler dışında giriş ve çıkışların yasak olduğu bir yolda üstelik videoda yolun bütünü görünmezken giriş çıkış aramak eleştiri değildir.Ben kibarca eleştiri demişim.
Bu yolu gördüğüm zaman benim ilk aklıma gelen kimin yaptığına bakmaksızın alkışlamaktı.Daha görmediğim bir yola eleştiri yapacak seviyede değilim.Belki de siz Hataylısınızdır ve burada bizim gördüklerimizden daha fazla şey biliyorsunuzdur.
Daha önce de söylediğim gibi bu yollar rastgele yapılmıyor.Önceden planlanmış ve hazırlanmış bir yönetmelik dahilinde yapılıyor.Buraya bakabilirsiniz.Eklerine de bakmayı ihmal etmeyin.Yanlışlık varsa yönetmeliğe aykırılık iddiasında bulunup eleştirinin yanında şikayet hakkınızı da kullanabilirsiniz.
Burada hepimiz bisiklet sürücüsüyüz daha iyi ve emniyetli yollardan gitmek bizlerin hakkı.
@umutcelik
Hocam en basina donelim, ben de videoda goremedigim ( giris-cikis ) seylerin nerede oldugunu sordum. Daha sonra da bir arkadas
Videonun ilk kısımlarına bakarsanız bariyerlerin arasında bisikletin girip çıkabileceği yerler mevcut. Tamamen kapalı değil sadece araç girişi için kapalı.
diye yazinca ben de yine mesajimda belittigim ve asagida ekran goruntusunu koydugum yerin giris/cikis oldugunu varsaydim.
Bahsettigim seyleri ( uyari levhasi, isaret vs. ) goremedim. Siz de goremediginize gore boyle seyler yok diye tahmin ediyorum.
Belirli yerler disinda yola giris ve cikislarin yasak oldugunu soylediniz. Bu durumda yukaridaki fotoda soldan gelen yoldan bisiklet yoluna giris/cikis yasak mi? Yasaksa bunun icin bir isaret tabela olmasi gerekmez mi?
Bahsettiginiz giris cikislar bunlar degilse, onlar nerede? Sadece ben de degil baska arkadaslar da ayni seyi sordu. Bu yola nasil girilecek, nasil cikilacak? Bu soruda herhangi bir art niyet, kasit yok. Bunu aramak sormak elestiri degilse nedir tam olarak?
Hatayli degilim, sorma sebebim de sizin gibi dusunmem. Belki Hatayli arkadaslar vardir da onlar bilgi verir diye.
Dediginiz gibi yollar bir yonetmelige gore yapiliyordur, cok dogal. Her ne kadar yukarida yazdigim gibi yonetmeligi hazirlayanlarin bisiklet kullanicisi olmadigini dusunsem de sorumun yonetmelikle pek alakasi yok. Yonetmelige gore illaki bu yola giris cikis vardir, ben bunlarin nerede ve nasil duzenlendigini merak ettim sadece.
Ben de sizin gibi dusunuyorum ve tekrar ediyorum, bu yol guvenli degil. Dunyanin hemen hemen hic bir yerinde resimde gorulen soldaki gibi bisikletin uzerinden gecemeyecegi cikintilarla bisiklet yolu ayrilmiyor. Dalginliginiza gelse, baska bir bisikletliyi gecmeye calisirken yolun biraz disina tasip tekerleginiz bunlara degdiginde cok ciddi kazalara sebep olabilir. Daha da kotusu denge kaybindan sonra bisikletli bunlarin ustune dusebilir. Bu yuzden bu tarz cikinti, duba, bariyer gibi yuksek ayiraclarin kullanilmasi tercih edilmiyor.