Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İBB bisiklet yolları

Sinto

Forum Bağımlısı
Tepki
1.928
İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesindeki acıklaması soyledir :
Kentin fiziki yapısı itibari ile bisiklet yolları uygulaması ol-dukça zor olan bir projedir. Ancak buna rağmen İBB olarak zemini müsait olan güzergahlarda bisiklet yolları yapılmış (Bostan-cı-Tuzla Sahil Yolu) ve Bakırköy ilçesi üzerinde çalışmalar devam etmektedir. Öte yandan 7 güzergahta yaklaşık 75 km bisiklet yolu planlanmaktadır.

2002 yılında "istanbul Geneli Bisiklet Yolları Planlaması" çalışmalarına başlanmış ve "bisikletin spor-eğlence aktivitesinin yanısıra kısa mesafelerdeki ulaşımı sağlayacak bir fonksiyona sahip olabilmesi" bisiklet yolları planlaması çalışmasındaki politikamız olarak belirlenmiştir. Pilot bölgeler tespit edilmiş olup, çalışmaya Ataköy Toplu Konut Alanı'ndan başlanmasına karar verilmiştir. Çalışmanın hedefi, Ataköy Toplu Konutlarının çevresindeki alışveriş merkezleri ulaşılabildiğini, taşıt yolunun yanısıra bisiklet yollarıyla da sağlamaktır.

Scudo
bisiklet yolu yapsalaar ne olacak ki o yolları otomobil sürücüleri kullanacak (park etem alanı olarak ta kullanabilirler)

Dünkü turda gördüğümüz kadarıyla Yedikule tarafında başlanmış çalışmalara .. güzel birşey bence

Bu bisiklet yollari nasil?Yani yolu sadece cizgiyle mi ayirmislar yoksa anadolu yakasindaki gibi(sahil yolu) beton bloklarla mi ayrilmis?Emniyet seridine bile girilmemesi icin setler konulan bir ulkede,sadece cizgiyle ayrilan bisiklet yollarinin ortak kullanim yeri olacagini dusunuyorum.Kaldi ki sahil yolunda o bisikletlere ayrilmis kisimda da cok kez motorlu tasit gormek mumkun oluyor.

Ülkemizde yeterli düzeyde bisiklet kültürü olmadığından bisikletlere gereken önem verilmiyor
Gençler en fazla 11-12 yaşına kadar bisiklete biniyor
18'ine geldiğinde de arabaya geçiş yapıyorlar
Yine de bisiklet kullananlar için de ufak şeyler yapılması insanı mutlu ediyor
Saygılarımla

sahilyolu spor yapmak için eksikleri olmasına rağmen güzel oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesindeki acıklaması soyledir :
Kentin fiziki yapısı itibari ile bisiklet yolları uygulaması ol-dukça zor olan bir projedir.
2002 yılında "istanbul Geneli Bisiklet Yolları Planlaması" çalışmalarına başlanmış
Konuyu hortlatmış gibi oldum ama yazmadan da edemedim.
Yukarıdaki yazıya göre peki sana sormazlar mı ?
Kentin fiziki yapısından kasıt, şehirleşme düzeni anlıyorum ben. Evler, yapılan yollar vs.
Şimdi bunlara ek bisiklet yolu yapılamıyor ve kentin fiziki yapısından dolayı deniyor.
Bu evleri, yollar vs, daha doğrusu şehri planlarken aklınız neredeydi ? Her şeyi düşünüp neden planlamıyorsunuz ?
Hadi madem yapamıyorsunuz yurt dışından adam getirtin yaptırın. 2002 yılında başlanmış çalışmalara ama yurt dışından örnekler verebilirim kaç yıllar öncesinden bu tür yolların olduğunu.
Bisiklet yolu olsa bile araçların bu yolu kullanacağı düşüncesine ben de katılıyorum. İnsanların kalite düzeyini arttırmadıktan sonra istediğin kadar yol yap hikaye.

İstanbul'da ki anadolu ve avrupa yakasındaki tüm bisiklet yolları ve bisiklet sürmenin tehlikeli olmayacağı yolları gösteren bir harita var mı?
Örneğin yıldız parkında sürmek mümkünmüş bir yerde okuduğum kadarıyla.
Kadiköy iskele ve Pendik'e kadar, Bostancı daki bisiklet yolları ve belgrad ormanı, polenezköy ormanları da dahil olmak üzere bisikletle gidilebilecek yolları gösteren bir harita çalışması mevcut mu?

Deminden beri twitter da didişip duruyorum. Cadde bölgesinden 3-4 tane esnafın profili var. Bisikletlilere karşı cephe alıp düşman olarak göstermek için çabalayıp duruyorlar.

Bugep ve Bisikletliler Meclisi konuyla ilgili kendileriyle görüşülmediğini , konuyu Twitter’dan öğrendiklerini yazmışlar. İbb hangi bisikletlilerle görüştü acaba? Bilenler yazabilir mi lütfen?

Belediyede çalışan 50 yaş üzeri göbekli, bisiklete en son ortaokulda binmiş olan birini bisiklet topluluğu temsilcisi falan seçtiler galiba. Hayır asıl merak ettiğim tekrar nasıl projelendirecekler? Caddenin karşısına alınsa orası da aynı esnaf işyeri durumu var, kaldırıma alalım deseler yer yer daracık bi kaldırım var, tek ihtimal kalıyo, metrobüs gibi yolun ortasına projelendirmek.

Açık açık desinler kardeşim belediye otopark yapamıyo, oraya parkedecek 20-30 araç bisiklet yolundan önemli.

@Ronin45 çok güzel bir konuya değindin. Yukarıda bahsettiğim esnaflara ait olan 3 hesap da dikkatimi çeken bir ortak özellik daha var.

İBB'nin mevcut ulaşım daire başkanı bu 3 hesapla karşılıklı takipleşme durumunda. Kendisinin profili kilitli profil olduğu için acaba kaç bisikletli ile temas halinde olduğu belli değil. Cidden bende çok merak ediyorum.

Esnafın fendi bisikletlileri yendi sanırım. İbb Hakan Ural’a da danışmış olabilir😂
@monder33 haklısınız galiba esnaf lobisine teslim olmuş gibi bisiklet yolu. Yorumları sonuna kadar okudum.

@Ronin45 sözde yeni planlama ile daha iyi olacak diyorlar ama ben bayadır umudu kestim. Bu yönetim bisiklet için koskoca İstanbul'da yapa yapa 1 senede sadece 3-4 km. pop up yol yaptı. Eh önümüzde ki sene bir o kadar daha yapıp 7-8 olur derken sanırım bu gidişle (eksi)7-8 olacak. 😛

Çekmeköy doğa park bisiklet yolu diye basmışlar betonu engebeli arazi gibi heryer, zaten insanlar yürüyüş yoluna çevirmiş :/

Dosyalar

• IMG_20200707_213803.jpg
    IMG_20200707_213803.jpg
    1,4 MB · Okunma: 76
  • IMG_20200707_214302.jpg
    IMG_20200707_214302.jpg
    1,9 MB · Okunma: 76
  • IMG_20200707_215013.jpg
    IMG_20200707_215013.jpg
    1,5 MB · Okunma: 72
Bisiklet yolunu daha nasıl planlayacaklar acaba? Yolun ortasına yapılacak diyeni gördüm. Sağa sola dönüş nasıl olacak. Adamın birisi trafiği bahane etmiş,ambulans ve itfaiye için sorun oluyormuş bla bla bla.. Yıllardır geçtiğim yeri bilmesem inanacağım. Bisiklet yolu kalkınca oraya 2 sıra araç park edecekler.

Bisiklet yolunun adı var sadece uygulama sıfır

Geri