Scudo Sports

HTC den SKY'a,şimdi nereye Mark?

@Okan Örs

Şimdi şöyle izah edeyim kardeşime;
Ne zamandır söyler dururum.Şu FX serisi 7 ile başlayıp 7.7 de biter ancak sadece 7.5 ve üstünde karbon maşa olur,geri kalan ise komponent farklılıkları olurdu.Ben bisiklette kadro set'e bakarım.Hep derdim ki,kardeşim şu fx 7.7 leri bari karbon yapsalar ya.Sonunda Trek,2013 lerde 7.7 leri tamamen karbon yaptı(Nihayet) ben de iflah olmaz Trek'çi olduğumdan,model gelir gelmez bir tane edineceğim kısmet olursa.O sebeple,bir kaç ay içinde 7.5 imi satacağım.

Haklısınız,karbon gidon,karbon sele borusu,140 gr italyan sele ve 105 aynakol gibi ciddi değişiklikler yaparak bisikleti neredeyse bir yol bisikleti kıvamına getirdim ancak malum;bu işler böyledir:"Yolcudur Abbas,bağlasan durmaz" Bizim 7.5 te bir başka arkadaşımızı sevindirir.

Öte yandan MTB ye de bayılır ve çokça biner;hatta yarışlara bile katılırım.Cylocross u bir süre takip ettim ve bana göre olmadığını anladım.İşte böyle.

Scudo
Daily Express'in haberine göre" Wiggins 2012" bir hollywood filmi oluyor.Wiggins'i 45 yaşındaki İngiliz aktör Rhys Ifans'ın canlandıracağı ve film için yıl sonuna kadar düğmeye basılacağı bilgisi var.Haberi okuyunca aynen "Görmemişin oğlu olmuş....." derler ya;kardeşim Wiggins ne yaptı da başarıları film haline getirilecek.Wigginse gelinceye kadar,kariyeri 7 wiggins'i katlayacak sporcular oldu,demeden edemiyorum.Tamam,bir üvey baba figürü;küçük yaşta terk edilme falan,kolay değil ancak bir hayatın film olabi,lmesi için,bu ve bir tour de france'den çok daha fazlası gerek.Şimdi bize yine iş düştü.Haydi bu filme bir ad bulalım:)

Yaptıkları film olur mu bilemem ancak nedense ben bu adama karşı sempati duyuyorum. Fransa Turu'nun yarısından fazlasında sarı mayoyu taşıması mı, zamana karşı etabında 53 ortalama tutturması mı, yoksa podyuma çıktığında yüzündeki şu ifadesi mi bilemicem. Favorilerine hasta olduğum kesin :)

http://www.menstylefashion.com/wp-content/uploads/2012/08/bradley-wiggins-olympic-gold-medalside-burns.jpg

Bisiklet sporunu yeni yeni tanıyorken, neredeyse herkesin idolü olan Lance'ten çok bu sporu bana sevdiren Wiggo oldu. Niyetim konuyu tekrar doping olayına getirmek değil ancak Lance her ne kadar kanseri yenmış, Fransa Turu'nu defalarca kazanmış olsa da adının doping olaylarında bu kadar geçmesinden dolayı kendisini pek sevemedim.

@Derya Keçeci

Derya Bey tekrar merhaba. Vaktinizi almak istemezdim ama yazdıklarınız içerisinde bir husus, fena halde dikkatimi celbetti. "105 aynakol" demişsiniz. Bu, 105 dişli bir çark içerdiği anlamına mı geliyor? Eğer öyle ise, ben bir süreliğine Şok'ta olacağımdan, hizmet veremeyeceğim :)

u harfi ingilizce'de yu şeklinde telaffuz edildiği için katusha yazmak doğrudur gibime geliyor.

türkçe yazarken de katyuşa yazmak daha mantıklı.

transkripsiyonla ilgili hiçbir bilgim yok. yukarıdakiler sadece kişisel görüşümdür.

@Derya Keçeci
Filmin adi = Görmemişin oğlu olmuş....

Türkiye' den birisi, birakalim kazanmayi, katilabilse üzerine film cevirmezmiydik acaba!:)
Bence isin ticari tarafindan öte, daha önce bahsettigimiz senaryonun devamidir. Biraz Armstrong' un hayati gibi, romantizm filan.

Bugün ki etapta hayatimda görmedigim seyleri gördüm. Wiggins, Fransa turunda yalniz birakmak zorunda kaldigi(!) ve daha dogrusu kendisine cavusluk yapmak zorunda birakilan Cavendish' e aciyarak, yarisin gidis istikametinin ters yönünde gitti(normal olarak kaptani bekleme durumu yerine) Cavendish' e yardim etmeye(!) calisti. Cavendish' in zar zor ciktigi yokuslari gezinti temposuyla cikti. Yokuslarda ki performans farkinin bu kadar büyük oldugunu bilmeme ragmen acidim Cavendish' e. Hakaret eder gibi bir sey!:(

Baska bir transfer haberi: MTN-Qhubeka takiminin 3 sene icerisinde Fransa turuna katilan ilk takim olabilmek icin yatirim yaptigini okumustum. Bugün de Movistar' dan Ignatas Konovalovas' i transfer ettiklerini okudum.
Aklima ilk gelen Türkiye'de de böyle bir projenin mümkün olup olmadigi oldu......Uzak bir hayal!

@Murat Çetinkale
Türkce' m biraz zayif. Ne anlama geliyor!:eek: (Boson mu?)

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
@ihtiyar

Bilim adamı Higgs'in, varolduğunu öne sürdüğü, halen CERN'de bulunmaya çalışılan, özellikli parçacık! İngilizce yazılışı, parantez içerisinde belirttiğiniz gibi (Boson) olsa gerek. Bu arada, Türkçe'niz, birçok vatandaşımızınkinden iyi! İçiniz rahat olsun :)

@Murat Çetinkale

:) İlahi Murat.105 dediğimiz Shimano 105:) Dişlileri ise 34-50

Cancellara ve Tony Martin in 56-57 li aynakolları kullandığını olumuştum;bunun fazlası olmaz;oluyorsa mutlaka rüyadır o,uyanmayıp keyifle sürmeye devam etmeli.)

@ihtiyar

Froome un yokuşta Wigginsi çekerken arkasına bakıp bakıp "aslında Wiggins' ten daha iyi oluğuna dair" çevreye ve takımına mesaj vermesi sırasında yaptığını etik bulmamıştım. Ancak Wiggins' in de ters istikamette gidip "güya" yardımcı olması doğru mudur? ya da ben mi böyle algılıyorum. Bu Cavendish' i aşağılayacak bir davranış değil mi?

• Beğen
@Derya Keçeci

ingilizlerin yerinde olsam Chris Hoy'u film yaparım bu adamı yapmam ama işte hikaye bazından wiggoda daha çok malzeme var ve şuan britanya spor tarihinin en başarılı adamıda wiggo 7 olimpiyat madalyası sarı mayosu falan fişmanlarla... pist kariyerini hiçe saymamak lazım wiggonun

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Yusuf Z. Şipal

bu bahsettiğiniz tırmanışıon görüntüsü varmı?

@Serkan.ÇABAŞ
Aramak lazımda zaten bu davranışı forumda da dile getirilmişti galiba, ben canlı yayında izlemiştim. Süreli arkasına bakıp hayıflanıyordu...

• Beğen
@Yusuf Z. Şipal
Evet, Wiggins yarisin ters yönünde giderek Cavendish' e daha cabuk ulasti. Eurosport yorumculari da bunun kurallara uygun olup olmadigi üzerine tartismak zorunda kaldilar. Cünkü kapali bir yaris parkurunda hareket istikametinin sinirlandirilmis olmasi gerekir. Fakat bazi dag etaplarininin sonunda da ilk finise gelenler, daha yaris bitmeden, son cikisi geriye inerek takim araclarina dönüyorlar ve buna müsamaha gösteriliyor.

@ihtiyar

Evet, maalesef sadece o tür donanımlardayım. Bisikletim Hibrid (Belki Şehir-Tur da denilebilir) türü olduğundan üzerindeki donanım anladığım kadarıyla MTB türü. Aslında gönlümde en azından bir FX 7.3 yatıyor ama, halen ödemeye devam ettiğim ev kredisi belimi doğrultmama engel olduğundan, önümüzdeki birkaç yıl için sadece bu bisiklet üzerinde geliştirme (upgrade) yapabileceğim. Yoksa, hangi Bisiklet tutkunu şöyle sıkı bir Specialized'a, ya da Trek FX 7.7'ye falan binmek istemez ki :( Neyse, ağzımın sularını silip, mesajı burada sonlandırıyorum :)

@Yusuf Z. Şipal

Çok güzel:) ön 26,arka 28 jant.Maşayı da ters takınca süper olmuş:) Şimdi iş,Murat'ın da dediği gibi,bunu çevirecek bir babayiğit bulmaya kaldı.

Geri