Scudo Sports

Hoşgeldin Triban 540

Scudo
Drop barlı 540 almayı düşünüyorum fakat performans için değilde kamplk tur ve şehir içi turlar için tercih edicem. Bagaj delikleri mevcut, jantlar bir kamp için yeterli ağırlı kaldırır mı? Aksium jantların en kalınca kaç mm dış lastik takabiliyoruz. Bilgisi olan var mıdır?

@Beratssahin Bende aynı şeyi düşünüyorum acaba en fazla kaç mm lastik takılır tur için mantıklı mı veya asiri olmayan bozuk yollarda ,çamurlu yollarda nasıl bir performans verir?

Merhabalar bende dün Antalya erasta magzasindan large beden Triban Flat Bar 540 aldim. Gayet hafif ve akici bir bisiklet. Bisiklet zili aydinlatmasi cok dandik direk çöpe attim. Elcikleri de barend li elcik ile degistirdim. pedal ile seleyi de degistiricem siparis verdim .Bu degisikliklerden sonra daha guzel bir bisiklet olur gibime geliyor.Jant seti ile lastikler idare edere eder bence. Daha bir gun binebildim . Vites lere ayar gerekiyor yeni bisiklette normal.Yuksek viteste pedal da gerilim biraz yuksek. bazi viteslerde ise kararsizlik var tel gerginliginden galiba.Ama 2699 tl ye alinabilecek guzel bir bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: Şafak Başlar
Konuyu biraz hortlaticam ama jant konusunda fikri olan varmı,kaç mm dişli lastik takabiliriz,Bir merak ettigim konuda arkada yolcu taşımak sıkıntı cikartirmi:hhhhhh: acaba eski mtb'm le kardesimi gezdirirdim zamanında zevkli bir şeydi:D

triban 540 32mm'e kadar lastik kaldiriyor ancak 2 li aynakol oraniyla yüklü bisikleti uzun turlar için kullanmak zor olacaktir.

• Beğen
Tepkiler: craysiswanted
Dropbarlısı alınır.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@onur_özkan

@amoush00

Geri donusleriniz için teşekkür ederim bende yarış gidonlu olanını almayı düşünüyorum aslında tur bakımından sağlamlık ve ana yöneldiği dal olarak Fuji touring almayı düşünüyordum aslında hala aradayim gidip gidip geliyorum :hhhhhh: Birisi tam tur için gündelik hayatta da gider diğeri daha hızlı ve agresif ,tur için ise biraz daha geride kalıyor fujiye göre aynı zamanda üzerindeki donanımlar da sınıfına göre üst düzey kadro desen garantili,Şimdi fujiyi alırsam çelik tur bisikleti uzun günübirlik yollarda agirmi kalır,beni dahami fazla yorar yada masakonsu birisi karbon diğeri çelik yıldaki darbe sönümleme konusunda hangisi daha mantıklı diye gidip geliyorum Mantıklı olarak bakarsak ikisininde alinasi yanları var hangisini alsam pişman olmam ama yinede sorguluyor insan:)
Buraya bukadar yazacagima acaba Fuji vs 540 konu mu acsaydim ne:D

@craysiswanted Bir yol bisikleti kullanıcısı olarak, özellikleri itibari ile bu modeli seçtim. Tur bisikleti olarak, burada bir arkadaş da belirtmiş, doğru bir seçim olmayabilir. Extra bagajlar takacağınız yerler olmayacaktır bu bisiklette. Vites oranları zorlayan türden olacaktır. Amacınız uzun gezilere çıkmak ise fuji Turing daha doğru bir seçim olur. Drop barlısı jant seti ve 105 seti ile güzel bir yol makinası.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: craysiswanted
@craysiswanted
2015 Sedona 410 candır, diyerek konuyu cacık edeyim. Aynı endişeleri yaşayarak son anda Triban 540 almaktan vazgeçip 920 TL'ye ikinci el bir yıllık temiz bir Sedona 410 aldım. 700x28 specialized lastik takınca oldu yarış bisikleti. Yakında bir de kilitli pedal ve ayakkabı alacağım. Performansı iyice artacak. Kendisi 11 kilodur. 1,5 kg için o paraya değmez dedim ve hibrit şehir bisikleti aldım. Şunu çok iyi anladım: İki bisiklet türünü aynı anda alamıyorsun. Alacaksın ucuz bir tur bisikleti, yanına da ince teker yarış bisikleti... Canın hangisini çekerse sür babam sür... Yani hafif ve ucuz bir şehir bisikleti alıp üzerinde çalışmak en güzeli...

• Beğen
Tepkiler: OsManGAzi06
@amoush00 Trıban 520 ve 540 da , arkada ve ön maşada delikler var. Ben bu delikleri bagaj takmak için açılan delikler diye biliyorum .

• Beğen
Tepkiler: Tortiyum
@Şafak Başlar walla şimdi baktım port bagaj monte edilebilir yazıyor.. :eek: O zaman 25 lik 28 lik bir lastik uygun olabilir.. 52 36 11 28 ruble varmış.. Ama fuji turing te sanırım 44 34 24 gibi 3 lü ayna kol var.. Olabilir.. !? Güzel makina alınır.. Buna benzer 105 setli la pierre geçen sene 4100 tl di.. 3200'e çok iyi fiyat..

Aynen sizlere katılıyorum bu fiyata mavic jantlar ve 105 seti ile tam bir F/P ki bu dolar kuruna rağmen inanın benim de bisiklet secimim çok değişikliğe uğradı örneğin açtığım ilk konudan bilen bilir (Kafamda çok soru vardı Arkadaslar sagolsunlar çok destek oldular)Ben kamp yapmaya fln de giderim bu nedenle hangi bisiklet seçimi daha mantıklı olur uzun vadede fln dusun dur derken sonunda en mantıklı sinin sağlam bir F/P yol bisikleti olacağına karar kıldım ardından hedef olarak bütçeden yukarıda olduğu halde 520 almaya karar verdim derken bir baktım ki yeni seri gelmiş olmuş sana fiyat 2200 civarı benim max giysilerle birlikte 2500 civarı olucakti şimdi 2800 gibi bir fiyat cikacak ti derken yeni seride 540 i gördüm dedim ne gizle bir bisiklet :DArastirmalar sonucu jantlar olsun vites takımı olsun herşeyiyle güzle ve tur içinde bagaj deliği gibi özelliği var(normalde i seviyede yol bisijletlerinde çok kullanilan bir seçenek değil )Derken param hala birikmeye devam ediyordu ve o seviyelere yaklaştı en azından ekipmansız alma olayında Bende hedefi yukselttim ki aklıma Fuji geldi zamanında araştırmalar yaparken ileride alacağım bisiklet diyordum bir baktım okadar param var ama diğer bisiklette iyi kendimi yiyip durdum ama sonuç olarak arada kaçamak yapmak hafif olsun şehirde ,yolda tur dışında sürmesi keyifli ve performansli olsun diye 540 ALICAM aslında buraya kadar sanki bir günlük gibi yazdım yeni fark ettim:koptum:Tabi hala bir hayal bu insallah bu yaz olucak tabi zam fln gelmez ise Allah korusun bir kaza fln olmazsa :)

Dropbarlı, 105 setli triban 540 gerçekten güzel ama tur ve yokuşlar için 36 ön 28 arka dişli var maksimum. Bu da kesinlikle zorlar diye düşünüyorum dik yokuşlarda. Bisikleti alır almaz 50-34 aynakol, 11-32 ruble alsak bu da maliyet. Sırf bu yüzden tereddütte kaldım.

• Beğen
Tepkiler: Emreyasir22
540 ta Mavic AKSIUM 17C jantta 700 x 25c lastik kullanılmış aynı janta 32 lik kalın bir dış lastik takılabilirmi,Decathlon mağaza çalışanına sorduğumda adam kafamı karıştırdı,bunlar bunun için özel üretilmiş başka takılamaz fln diye ben dedim max 32 lik takılabliyor diye biliyorum,dedi takarsan garantiden çıkar fln kafama takıldı ben mi yanlış biliyorum diye :okyrm:

@kayrawlf Sanırım çarpı olanlar takılabiliyor yani 50 bile takılabilir mi :islik:Ama şimdi hatırladım kadronun da desteklemesi gerekiyordu:)

?

Şansa bak ya tam alacağım bisikleti 10 dk bir yere gitmem gerekti döndüm son beden alınmış :hihi::hihi::hihi: Sizce stoklara ne zaman gelir

Yol bisikletine merak saldığım için Decathlon içinde 500,520,540 dropbarlı denedim. 500 akışını pek beğenmedim, 520 iyi, 540 baya iyiydi. Tabi bunları doğru ayar ve lastik basıncında değerlendirmek daha iyi olurdu. Kadro olarak cok hoşuma gitmedi bisikletler ama iyi kadroları bisikletler malum fiyatları yüksek.

Geri