Scudo Sports

Hoşgeldin Triban 540

Triban 500 Kırmızı için yorum yapayım; henüz alalı 22 km yol yaptım. Hedef yıl sonuna kadar 3000 km :D

Dış görüntü olarak siyah jantlar, fırçalanmış gibi duran fren hattı ve simsiyah lastiklerle yine siyah gidon, karbon maşa ve sele borusu ile kırmızı beyaz mat renkli kadro oldukça şık duruyor. Ben beğendim. Hafiflik olarak bianchi'den oldukça hafif.

Microshift vites sistemi kullandığım kadarı ile güzel çalışıyor. Tepkileri oldukça net ve geçişler hissediliyor. Yumuş yumuş değil ancak rampada bile tam yük altında vites düşürürken kararsızlık yaşamadı.

Sadece SRAM Grip Shift'ten sonra tek tek vites düşürmek durunca çok amele işi geliyor.:cool: Grip Shift'te 18. Vitesten 1. Vitese tek hamlede inmenin rahatlığı bunda yok. Bi grip shift takabilsek 10 numara olacak. :D

Yine Grip Shift kullanıcısı olarak diyorum ki şehir içinde Shimano Ultegra yerine gözü kapalı en dandik grip shifti alırım.

Sele konusunu konfor kısmında ele alacağım.

Frenler ise drop bardan tutmak gerektiğinden ve hala drop barlara alışamadığımdan yukarıdan basınca kötü. Durmuyor. Bu muhtemelen frenleri kullanamadığımdan kaynaklı. Şu parklarda kullanılan yumuşak malzemenin üstünde viraj alırken arka frene biraz asılınca tekeri kitleyip arkadan savruldu.

Yol tutuş konusu ise sanırım iyi. Henüz tam anlamıyla alışamadığımdan yorum yapamayacağım ancak her binişimde biraz daha alıştığımı hissediyorum.

Hızlanma konusu ise tek kelime ile muhteşem. Kondisyonum çok iyi olmamasına rağmen rahatlıkla arabalar ile aynı hızda kalkış yapıp devam edebiliyorum. Trafikte çok rahat gidiliyor.

Konfor ve sele konusuna gelirsek tek kelime ile felaket. Amortisörsüz dağ bisikletinden sonra çok ta kötü değildir diyordum ancak kötüymüş. Yoldaki fındık kabuğunu bile hissediyorsunuz. Sele ise efsane. Eski bisikletim ile 25 km'yi rahatlıkla yapıp ağrı hissetmezken ilk bindiğmde 1.8 km yaptım ve 2 gün bisikleti hissettim diyeyim :koptum:

Bu olumsuz taraflarına rağmen alınır mı? Kesinlikle alınır. Asfaltta hızla yol alırken ve hızlanırken ivmelenmeyi hissetmek bambaşka bir duygu. Odun gibi olsa da bi sprint yapınca hissettiğiniz ivmelenme ve rüzgara değiyor.

Ilk 250 km'yi bu haliyle tamamladıktan sonra sele sorun yaratmaya devam ederse eski selemi takarım diye düşünüyorum.

Scudo
Arkadaşlar merhaba. Bu Triban 540 yol bisikleti şu anda 3200 tl fiyatla satılıyor. Önceki tarihli yorumlarda yazan arkadaşlar daha düşük fiyatlardan bahsetmişler. Decahtlon zam mı yaptı buna nedir? Bilen var mı? Hangi fiyat düzeyinden geldi buralara?

@enes_vl Geçen hafta Decathlon, hemen hemen bütün bisikletlere zam yaptı.

@enes_vl Başta 2200 küsür lira olan düz gidon ve tiagra setli model şimdi 2600 küsür lira. Onun dışında drop barlı ve 105 setli modeli baştan beri 3200 tl ve hala f/p ürünü. Ben son 2 aydır takip ediyorum zam gelmedi. Sadece stoklarda bulması zor.

@enes_vl

Benim kullandığım triban 500'e 200 TL'cik fiyat düzenlemesi gelmiş. Zam filan yok abartmayalım arkadaşlar, sadece ufak bir fiyat düzenlemesi o kadar :acpsnr:

@Ahmeturan buna da bir ayar cekebilirler. Fren kaliperleri ve aynakol hariç 105 set ve mavic aksium bence de tam f/p.

@bariss.t 500 e 1700 vermeyi düşünürdüm ama 1900 gerçekten fazla o bisiklet için.

@enes_vl

1900 için alternatifleri düşünmek gerekir ama bisiklet güzel. Bugün 2 tekerlekli römorkumla 41 kilo yük çekerek gittim, 41 kiloya rağmen römork yokmuş gibi rahat gidiyordu.

En son römorkun bir lastiği patlamış hatta, eve varınca fark ettim. Patlak lastik bile stabilitesine etki etmedi.

Sadece selesi çok dandik. Sele borusuna oturup sürsem daha konforlu :koptum:

@enes_vl
Aynakolu da kötü değil. Shimano Rs500 gayet iyi bir parça.
(link)

Dropbarlı olan 3699 tl olmuş geçmiş olsun.:(

Kurlar yukarı tırmandıkça decathlon da 2018 de bisiklet fiyatlarını artıracaktır 2O17 başında da aynısı yapılmıştı

Tasarım kötü Btwin anlamıyor bu işten tipi zamanının çift kadrolu bianchi dede bisikletlerine benziyor insan azcık renk verir kadroya decathlon daki bisikletlerin hepsi aynı mağaza bisikletleri bile onlardan daha canlı renklere sahip

@hakkında: boşluk
Valla oyle. Fuji touringin bile daha cok gideri var o tiple :D

Canına yandığımın 540’ı 3700 lira oldu hala almadık

Triban 540 FB modeli 2299 TL oldu arkadaşlar. Dropbar için pusudayım ama olur mu bir şeyler bilmiyorum.

@Thranduil
Dropbar modeli flatbar a göre fazlaca tercih edilip stokları daha iyi azaldığı için zannetmiyorum flatbar modeli gibi iyi bir indirim olacağını tavsiyem kaçırmadan alın.

8AC6C158-C312-480F-8BCF-C74DC5DF4CBA.jpeg 8AC6C158-C312-480F-8BCF-C74DC5DF4CBA.jpeg 8AC6C158-C312-480F-8BCF-C74DC5DF4CBA.jpeg
Merhaba. Bu ilk mesajım. Ve yol bisikletleri hakkında bilgim yok. :rolleyes: Triban 540 Flat Bar aldım. Boyum 195 cm. Yokuş aşağı giderken öne doğru yığılıyorum ve biraz tehlikeli olabiliyor. Gidonu yükseltmek istiyorum. Decathlon’daki bir arkadaş ayar olmaz dedi. Başka bir arkadaş ise gidonu söküp ters takmak lazım gibisinden bir şeyler söyledi. Gidonu nasıl yükseltebilirim? Alyan takımım var.

Dosyalar

• BBC6208C-79D4-4DDC-8674-E8A03431C5AD.jpeg
    BBC6208C-79D4-4DDC-8674-E8A03431C5AD.jpeg
    68,8 KB · Okunma: 65
  • E914A02E-B7A3-4BCD-832D-C4528DB450F4.jpeg
    E914A02E-B7A3-4BCD-832D-C4528DB450F4.jpeg
    62,9 KB · Okunma: 61
Öncelikle hayırlı olsun. Gidonunuz zaten mevcut en yüksek pozisyonda. Yükseltmek için aparatlar satılıyor ama ben olsam düşünmezdim bile çünkü bisikletin ruhuna çok aykırı olur. Bence alışmaya bakın bir de kadronun boyu nedir?

Bu arada bir de açı ayarlı boğazlar da satılıyor.

Teşekkürler. Kadro boyu XL. Eskiden mtb kullanıyordum. Bu benim ilk ciddi bisikletim diyebilirim. O yüzden mtb dinamiğine alışmış olabilirim. Ama yokuş aşağı fren yaparken sanki öne uçacakmışım gibi hissediyorum. Belki 1-1,5 cm kadar daha yükselse daha rahat edeceğim gibi. Yarın Karşıyaka’da bir bisikletçiye götürsem mi diye düşünüyordum (Decathlon baya uzak kalıyor) ki en son ayarda olduğunu söylediniz. Ne yapayım bilemedim :)

Geri