Scudo Sports

Hoşgeldin Shimano CUES

(link) Buna baktınız mı?

HG uyumlu göbekle CUES setin uyumu derken anlamadım.
Genelde 8-9-10-11 uyumlu standart hg kaset çoğu model uyumludur. Cues uyumlu olur onu merak ediyor Deniz.

Scudo
Genelde 8-9-10-11 uyumlu standart hg kaset çoğu model uyumludur. Cues uyumlu olur onu merak ediyor Deniz.
"Components Compatibility" diye model bilgisi sorgulanmalı ki hangi model hangi parçalarla birlikte çalıştırılacak anlaşılsın. Örneğin bazı SunRace kasetler hem Shimano hem SRAM ile çalışabiliyor. Bazısı sadece birine uyumlu.

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
(link) Buna baktınız mı?

HG uyumlu göbekle CUES setin uyumu derken anlamadım.
Bu sayfadan erişebildim teşekkür ederim.

Bike uzantılı ilan shimano linkinde hala girilmiyor. Neyse buradan inceleyeceğiz artık demek. Eskiden ürün linkine tıklayınca oradan kullanım ve montaj kılavuzlarını da indirecek yönlendirmeyi otomatik yapıyordu. Sizin gönderdiğiniz bu si.shimano linkini ilk defa görüyorum bu arada.

Yeni çıkan cues modelini kullandım bir Carraro Daytona 920 kullanıcısı olarak. Bisikleti sıfır olarak aldım yıllardır elimden bir sürü bisiklet geçti tamir tadilat vites ayarı cart curt anlarım ama bu cues illeti bisiklet kutudan çıkar çıkmaz berbat bir şekilde çalışıyor. Servise götürdüm sorun olmadığını söyledi. Cues in aktarma sistemi o kadar lanet birşey ki vites koluna basıyorsunuz 2-3 saniye sonra vites atıyor ve ayar tutmuyor tel gerginlik ayarını titizlikle ayarlamaya günlerce çalıştım yok illallah ettirdi yani sonunda o bisikleti sattım kurtuldum ya gerçekten tourney daha güzel ve seri atıyor ya ona çıldırıyorum Shimano nun kara lekesidir cues komponentleri
Acaba şuan cues 4000-6000 setli bir bisiklet mi almak daha mantıklı yoksa deore - alivio setli bir bisiklet mi ? Bu cues aksamların reddit dışında yerine geçtiği düzey ekipmanlarla karşılaştıran bir yer bulamadım.
Bahsettiğim bisikletler de aralarından birini almayı düşündüğüm:

Salcano City Sport 27S HD 14 500TL
Salcano City Sport 30 HD 20 000TL
Salcano DAYTONA 720 (19.790 TL önerilen fiyatı ama satılan bir yer bulamadım bile)

Hangisi mantıklı olur sizce?
inan alivio veya deore bu cues ten kat kat iş yapıyor. sportive 227 ve daytona 920 vardı bende 920 illetinden kurtuldum sportive le devam ediyorum alivio da farketmez tourney set alsan daha çok iş yapar.
Bu başlıkta İsviçreli bilim adamları (öhöm İsviçreli bisiklet teknisyenleri) Shimano Cues'u gömmüşler. Montajlandığı her bisiklette sıkıntı çıktı falan diyorlar. Bir iki kişi de benzer şekilde desteklemiş.

bir destekçisi de benim gider 3x daha dayanıklı ve pürüzsüz vites geçisi dedikleri kıytırık cues kullanacağıma hyperglide yılların teknolojisini kullanırım rahatıma bakarım tourney altus bile beni bu güne kadar hiç üzmedi bu cues ten çok çektim
Hoşgeldin Güle güle Shimano CUES :)

Tüm CUES'lerin sorunlu olması bana pek mantıklı gelmiyor. Bize yeni yeni geldi ama epeydir piyasada olan modeller bunlar. Bu kadar yaygın sorunları olsa geri çağırılıp düzeltme modelleri çıkarılırdı herhalde.

Yeni CUES'li Carraro ve benzerlerinden alan varsa yorum alabilsek güzel olurdu.
Carraro nun 2024 modelleri ilgimi çok çekti ve yaz sonu dayanamayıp daytona 920 aldım bu zamana kadar aldığım sıfır bisikletler hep carraro idi severim markayı en basitinden adamların sticker işlemesi bile diğer kron salcano mosso gibi markaların önüde sticker olduğu bile belli değil o yüzden tercih ettim ama bu sefer daytona 920 den çok pişman oldum suntour xcm maşa var bu zamana kadar kaç tane bisiklette kullandım hepsi yumuşacıktı bunda esnemiyor yani deli oldum vites sistemi de keza öyle çok sıkıntı çektim

Son düzenleme:
shimano bisiklet dunyasinin apple'i mi acaba? şarj kablosu, hidrolik yağ gibi standart ürünleri misli fiyatına satmalar, eski seriyi atın yenisini alın dercesine birbiriyle uyumsuz sistemler vs

• Beğen
Tepkiler: Eren EsEs
Yeni çıkan cues modelini kullandım bir Carraro Daytona 920 kullanıcısı olarak. Bisikleti sıfır olarak aldım yıllardır elimden bir sürü bisiklet geçti tamir tadilat vites ayarı cart curt anlarım ama bu cues illeti bisiklet kutudan çıkar çıkmaz berbat bir şekilde çalışıyor. Servise götürdüm sorun olmadığını söyledi. Cues in aktarma sistemi o kadar lanet birşey ki vites koluna basıyorsunuz 2-3 saniye sonra vites atıyor ve ayar tutmuyor tel gerginlik ayarını titizlikle ayarlamaya günlerce çalıştım yok illallah ettirdi yani sonunda o bisikleti sattım kurtuldum ya gerçekten tourney daha güzel ve seri atıyor ya ona çıldırıyorum Shimano nun kara lekesidir cues komponentleri

inan alivio veya deore bu cues ten kat kat iş yapıyor. sportive 227 ve daytona 920 vardı bende 920 illetinden kurtuldum sportive le devam ediyorum alivio da farketmez tourney set alsan daha çok iş yapar.

bir destekçisi de benim gider 3x daha dayanıklı ve pürüzsüz vites geçisi dedikleri kıytırık cues kullanacağıma hyperglide yılların teknolojisini kullanırım rahatıma bakarım tourney altus bile beni bu güne kadar hiç üzmedi bu cues ten çok çektim

Carraro nun 2024 modelleri ilgimi çok çekti ve yaz sonu dayanamayıp daytona 920 aldım bu zamana kadar aldığım sıfır bisikletler hep carraro idi severim markayı en basitinden adamların sticker işlemesi bile diğer kron salcano mosso gibi markaların önüde sticker olduğu bile belli değil o yüzden tercih ettim ama bu sefer daytona 920 den çok pişman oldum suntour xcm maşa var bu zamana kadar kaç tane bisiklette kullandım hepsi yumuşacıktı bunda esnemiyor yani deli oldum vites sistemi de keza öyle çok sıkıntı çektim
Benim bisikletim CUES set ile gelmedi ama üstündeki tüm bileşenleri, göbekler haricinde CUES'a döndürdüm. Microshift arka aktarıcının deore kadar gergin olmayışı haricinde aslında aşırı memnuniyetsiz değildim...

Setin montajını ve ayarlarını Antalya'da Zirve bisiklet'te yaptırdım. Ayar tutmama veya geçiş sorunu ben yaşamadım. Bir tek geçenlerde en büyük aynakol dişlisinde zincir ön aktarıcıya sürtmeye başlamıştı, onu da ayar vidasından kendim düzelttim. Bence o kadar kötü bir set değil, size sorunlu parçalar denk gelmiş olabilir. Sonuçta kutusundan sıfır çıkan üründe hata olmaz diye bir kaide yok. Tourney, Altus, Alivio ile CUES arasında kıyas mantıklı değil. Tourney güvenilir olsa da başlangıç seviyesi bir donanım grubu. Altus da aynı şekilde. Bir noktada dönüp dolaşıp, yine üst seviyeyi aratırlar. Normal kullanıcı hissetmez ama bisiklete düşkün birisi kesinlikle Tourney'de durmak istemez. Hele arka aktarıcının Deore ile neredeyse birebir aynı nitelikte olması bile bence tercih sebebi olabilir. Burada linkglide veya hyperglide için seçenek sunulmuş olur.

CUES, Deore ve bazı parçalarda Deore XT ile denk niteliklere sahip. Kendim kullandığım için değil ama araştırmam ve deneyimlemem sonucu, o kadar da berbat bir bileşen grubu olduğunu düşünmüyorum.

Microshift arka aktarıcının deore kadar gergin olmayışı haricinde aslında aşırı memnuniyetsiz değildim.
Bir bilgi eklemek istiyorum, *eğer bilmiyorsanız* microshift aktarıcıların kilit kapağını açıp kilit kuvvetini ayarlamak mümkün, çok ciddi derecede abartmazsanız gayet yeterli iş yapıyor.Abartınca vites kolu inanılmaz sert oluyor, vites geçmiyor. Merdiven,ufaktan bunny hoplar, basit droplar(maks. 1metre) vesayre yapıyorum kilit kuvvetini arttırınca kendine geldi. Microshift'in bu konu için resmi pdf ini de aşağıya ekledim.
Kısacası advent deki kilit kuvveti güçlendirince bana yetti.

Dosyalar

• Adjusting-Clutch-Tension-Manual-VerRD004001.pdf
    1,5 MB · Okunma: 2
  • Beğen
Tepkiler: TOOL
Aynı fikirdeyim daha önce Arka vites ayarı burada yazmıştım 2x11 setini almanyadan aldım getirdim. Bir türlü ayar tutturamadık. Aktarıcılarlarda sorun var diye bir gittiğimde tekrar aktarıcıları yenisiyle değiştirdim, yine aynı. Teli geriyorsun ayarlıyorsun 100-200km normal. Sonra tepki süreleri yine artıyor. 1,5 pedalda arka vites değişiyor filan falan. Shimano servisine gidiyorsun normal olduğunu söylüyor. Acera 3020 arka, 501 ön bundan daha istikrarlı çalışıyor. Ya benim şansızlığıma, yada gerçekten 2x11 sistemlerinde problem var.

Merhabalar, Carraro Force 720 bisikletimin vites setini değiştirmek istiyorum. Daha çok dağda kullanıyorum ve tırmanış yapıyorum. 1x8 Essa sete mi geçmeliyim, yoksa üstüne biraz daha ekleyip 1x9 CUES U4000 serisine mi geçmeliyim?

Tourney’i değiştirme sebebim ise inişlerde çok ses yapması ve artık 3 vites aynakolun gereksiz gelmesi.

• Beğen
Tepkiler: templeos
Yorumlara baktım genel itibariyle de cues beklentiyi karşılasaydı harika bir iş olurmuş. Çünkü şunu gördüm ben Sram en büyük rakibi olsa da tepe modelde kullanılan ürünleri çok pahalı. Makul fiyatlara en iyi kaliteyi shimano sunuyor. Mesela çocuklarıma bisiklet aldım ve tourney vitesleri olmasına dikkat ettim. Frenlerde de mt200 vardı. Gayet yeterli olacağını düşünüyorum. Çocuklar sonuçta dağdan iniş için kullanmayacaklar. Böyle düşünen ve kullanan dev gibi bir kesim var ve bu insanları tatmin ediyor. Cues da eski kompenentler gibi fiyat/fayda oranı yüksek bir ürün olsa sevinirdim açıkçası

Benim bisikletim CUES set ile gelmedi ama üstündeki tüm bileşenleri, göbekler haricinde CUES'a döndürdüm. Microshift arka aktarıcının deore kadar gergin olmayışı haricinde aslında aşırı memnuniyetsiz değildim...

Setin montajını ve ayarlarını Antalya'da Zirve bisiklet'te yaptırdım. Ayar tutmama veya geçiş sorunu ben yaşamadım. Bir tek geçenlerde en büyük aynakol dişlisinde zincir ön aktarıcıya sürtmeye başlamıştı, onu da ayar vidasından kendim düzelttim. Bence o kadar kötü bir set değil, size sorunlu parçalar denk gelmiş olabilir. Sonuçta kutusundan sıfır çıkan üründe hata olmaz diye bir kaide yok. Tourney, Altus, Alivio ile CUES arasında kıyas mantıklı değil. Tourney güvenilir olsa da başlangıç seviyesi bir donanım grubu. Altus da aynı şekilde. Bir noktada dönüp dolaşıp, yine üst seviyeyi aratırlar. Normal kullanıcı hissetmez ama bisiklete düşkün birisi kesinlikle Tourney'de durmak istemez. Hele arka aktarıcının Deore ile neredeyse birebir aynı nitelikte olması bile bence tercih sebebi olabilir. Burada linkglide veya hyperglide için seçenek sunulmuş olur.

CUES, Deore ve bazı parçalarda Deore XT ile denk niteliklere sahip. Kendim kullandığım için değil ama araştırmam ve deneyimlemem sonucu, o kadar da berbat bir bileşen grubu olduğunu düşünmüyorum.
kağıt üzerinde teknik veri olarak deore xt kadar bile sağlam ve donanımlı olabilir fakat xt de kullanmış biri olarak xt nin yanından bile geçemez diyebilirim

Adminler, birşey sorucam
Şimdi ben bu cues u4020 yi 2x9 yerine 3x9 ayarında kullanırsam ne olur detaylı açıklama yapabilir misiniz?

• Hahaha
Tepkiler: sccetin
Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var bir konuda.

Şu linkteki bisiklette cues 1x11 set kullanılmış. Bunu 2x11 kombinasyona çevirmek için hangi parçaları değiştirmek gerekir. Makul bir masrafla bu mümkün mü?
(link)

Eşim şuanda hollandada. oradan 105 setli cube attain aldıracaktım. ama mağazalarda bedenime uygun stok kalmamış sezon yaklaştığı için. Nuroad modelini buldum bir yerde ama bunda da önde 40 arkada 11-50 dişli oranları bana pek cazip gelmiyor. Bunu kolayca 2x11 kombinasyona çevirmek mümkünse hemen aldıracağım.

105 setli attain için bana 53 beden oluyor cube'nin sitesindeki hesaplamaya göre. ama mağazalarda yok. 56 beden buldum fakat büyük gelirse diye endişeleniyorum. Adamların sitesinde bisikletin geometrisi ölçüleri falan da yok ki iki bedeni karşılaştırayım da riske girip 56 beden alayım. O yüzden sıkışmış durumdayım. Fikirlerinizi bekliyorum.

Şu linkteki bisiklette cues 1x11 set kullanılmış. Bunu 2x11 kombinasyona çevirmek için hangi parçaları değiştirmek gerekir. Makul bir masrafla bu mümkün mü?
(link)

Eşim şuanda hollandada. oradan 105 setli cube attain aldıracaktım. ama mağazalarda bedenime uygun stok kalmamış sezon yaklaştığı için. Nuroad modelini buldum bir yerde ama bunda da önde 40 arkada 11-50 dişli oranları bana pek cazip gelmiyor. Bunu kolayca 2x11 kombinasyona çevirmek mümkünse hemen aldıracağım.

105 setli attain için bana 53 beden oluyor cube'nin sitesindeki hesaplamaya göre. ama mağazalarda yok. 56 beden buldum fakat büyük gelirse diye endişeleniyorum. Adamların sitesinde bisikletin geometrisi ölçüleri falan da yok ki iki bedeni karşılaştırayım da riske girip 56 beden alayım. O yüzden sıkışmış durumdayım. Fikirlerinizi bekliyorum.
Boy ve ic bacak boyu soyleyin bakalim hocam ben de 56 yim 181 cm boy 89 ic bacak

(link)

2x11 kombinasyona geçirmek mümkün ama ne kadar masraflı olur bilmiyorum. Kelepçeli bir ön aktarıcı ve yeni aynakol gerekecek kesin. Önde 30-54 gibi bir aynakol tercih etseniz, bu 11-50 rubleyiyle uyumlu olur mu, ondan emin değilim. Neden olmasın diye düşünüyorum ama hiç görmediğim bir kombinasyon. En kötü, Cues arka aktarıcıyı ve rubleyi hemen söküp, hiç kullanmadan elden çıkarırsınız, onla da 105 uzun kafes arka aktarıcı ve 11-34 ruble alıp, bisikleti Cues'dan 105 sete geçirmiş gibi olursunuz.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
(link)

Merhaba,
Makul bir masraf ile 2X11 Cues bir sisteme geçirmeniz zor olabilir ancak öncesinde kadronun 2X11'li sisteme geçmek için ön aktarıcı montajı için uyumlu olması gerekir, bağlantı yerleri ve kablo kanalları gibi. Bunlar yoksa olmaz.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri