Benim bisikletim CUES set ile gelmedi ama üstündeki tüm bileşenleri, göbekler haricinde CUES'a döndürdüm. Microshift arka aktarıcının deore kadar gergin olmayışı haricinde aslında aşırı memnuniyetsiz değildim...
Setin montajını ve ayarlarını Antalya'da Zirve bisiklet'te yaptırdım. Ayar tutmama veya geçiş sorunu ben yaşamadım. Bir tek geçenlerde en büyük aynakol dişlisinde zincir ön aktarıcıya sürtmeye başlamıştı, onu da ayar vidasından kendim düzelttim. Bence o kadar kötü bir set değil, size sorunlu parçalar denk gelmiş olabilir. Sonuçta kutusundan sıfır çıkan üründe hata olmaz diye bir kaide yok. Tourney, Altus, Alivio ile CUES arasında kıyas mantıklı değil. Tourney güvenilir olsa da başlangıç seviyesi bir donanım grubu. Altus da aynı şekilde. Bir noktada dönüp dolaşıp, yine üst seviyeyi aratırlar. Normal kullanıcı hissetmez ama bisiklete düşkün birisi kesinlikle Tourney'de durmak istemez. Hele arka aktarıcının Deore ile neredeyse birebir aynı nitelikte olması bile bence tercih sebebi olabilir. Burada linkglide veya hyperglide için seçenek sunulmuş olur.
CUES, Deore ve bazı parçalarda Deore XT ile denk niteliklere sahip. Kendim kullandığım için değil ama araştırmam ve deneyimlemem sonucu, o kadar da berbat bir bileşen grubu olduğunu düşünmüyorum.