Scudo Sports

Hidrolik frenlerin karşılaştırması - BikeRadar

mcanb

Forum Bağımlısı
Tepki
903
Selam,

Kuru iken
http://i47.tinypic.com/1e83k5.gif

Islak iken
http://i47.tinypic.com/214e80g.gif

(link)

Linkte belki bir sorun olabilir ama bikeradar'da yazının başlığı "How do we test hydrolic brakes" oradan da ulaşılabilir

Scudo
burdan anladığım kadarıyla avid 3,5 olan frenlerim;
hope tech X2
Shimano XTR ile benzer performansı sunuyor hiç ummadığım kadar iyi :)

• Beğen
Tepkiler: mcanb
@temu90

:) evet sanırım öyle, sanırım xtr dan farkı düşük kuvvetle freni sıkarsanız xtr biraz daha iyi ama yüksek kuvvetlerde avid farkı kapatıyor.

Biraz daha ayrıntılı olsa çok güzel olurdu aslında, bazıları çok karışmış birbirine

bence en iyisi fren quad dime fiyat performans bakımından.

Valla Formula The One ağırlığına göre efsane bir güce sahip bence..
İleride(baya bi ileride) ucuzlarsa bir gün alırım belki :D

@d.berkay

Ya ben o formula the one ı hiç görmedim duymadım aslında, şimdi evanscycles dan baktım £200'er ön ve arka, aynı sitede M975 XTR £144'er . Yeterince açıkladı bu bana herşeyi :)

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Evet fiyat olarak şu an ortalamanın üzerindeler ancak performansları toplam yaklaşık 800grlık ağırlıklarına oranla çok başarılı..

Kimse dikkat etti mi bilmiyorum ama Avid Code testin en zayıf frenlerinden biri çıkmış! Eğer gerçekten öyleyse Avid bunca yıldır downhillcileri çok feci keklemiş demektir :)

Bir de çizgiler zaten içiçe girmiş. İkinci grafikte frenlerin yarısının 100 newtondan sonra grafiği kesik. Açıkçası pek te güvenilir bir test gibi gelmedi bana. Kimsenin bu grafiklere bakarak fren almaya karar vermesini tavsiye etmem.

Renk algilamam pek iyi olmasa da ornek olarak sectigim (en kolay gorebildigim:p) funn drop in modelinin 100 N kuvvet uygularken islaktaki yavaslamasi kurudan biraz daha fazla gorunuyor ne hikmetse.

Ayrica 100 N demek yaklasik 10 kg'lik yuk kaldirmak demek, ben bunu her bisiklet surusumde tek parmakla nasil yapiyorum sastim kendime, artik mubarek uc okuz gucundeyim desem yeridir:D . Pull force ekseni fren elcigindeki pull force mu merak ettim simdi.

Padlerin en az sürtünüp, minimum sorun çıkartmalarına göre de karşılaştırılmış bir liste var mı?

bu test e göre ben boşuna xt leri satıp elixir cr almışım gibi görünüyo ama pratikte öyle değil canavar gibi fren

• Beğen
Tepkiler: sgtalper
bişey sorabilirmiyim ? bi bisikletin özelliklerinde disk fren öbüründe hidrolik disk fren yazıyor burdaki hidrolik ne işe yarıyor ?

Geri