newbierider
Üye
- Tepki
- 25
- Başlangıç
- 1999—00
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bisikleti ismini vermek istemediğim bir yerden aldım. Dediğim gibi kendilerine güvenmediğim için aynı alışveriş merkezinde decathlon vardı. Ben de bisikletimi oraya götürdüm. Sağ olsunlar çok güzel yardımcı oldular. Sorunun balata spreyinden değil, aldığım yerin zinciri bilinçsiz yağlayıp; yağı her yere bulaştırmasından dolayısıyla diske oradan da balataya kısmi yağ gelmesinden kaynaklı olduğunu söylediler. 1/10 fren kaybı yaşadığımı fakat bunun için balata değiştirmeme gerek olmadığını, balataların %95 seviyesinde olduklarını söylediler. Decathlonu pek sevmem fakat hakkını vermek lazım kendi işlerini bırakıp neredeyse 20 dakika benim oradan almadığım biskletimi incelediler, ellerinde benim balatanın olmadığını eğer edinirsem değiştirebileceklerini söylediler. Beş kuruş da para almadılarFren sıkınca ses vesayre var mı ? Silince çıkan siyah lekeler yağ oluyor genelde zaten. Büyük ihtimal yanlış ürün sıktılar kendi hatalarından sebep belli olmasın diye balata değiştirme olayına girmediler. Çok uzmanı değilim fakat çok fazla içerik izledim araştırdım, ilk temizlenme sonrası felan böyle şeyler olabilir bi kaç güne fren düzelir diyeni de gördüm tozlanmayı zaten genelde yağ yapıyor temizlendikten sonra bi kaç gün kullan düzelmezse daha güvenilir bir bisikletçiye götür bence.
Özet: Sorun bilinçsiz zincir yağlanması sonucu balataya yağ sıçraması.