Scudo Sports

Hidrolik fren sorunları ve çözümleri

@MossoM merhaba özel mesaj atın sorunun çözümünü anlatacağım

Scudo
@mrtkvnc_pdr Aynı sorunu ben de yaşadım, benim bisiklet de 1. Kattan aşağı düştü :D Senin gibi ben de aradım çıkmadı, Aliexpressde vardı ama ordan parçaların gelmesi 1 ay sürüyor (link) Rezervuar kapağı seçeneği kalmadığı için fren kolu bakmaya başladım. Biraz araştırmayla shimano fren kollarının aynı kablo olmak şartıyla birbiriyle uyumlu olduğunu öğrendim. (Bh59-Bh90) m355 sağ kol piyasada olmadığı için m315i düşündüm (link). Benim balatalar bitik olduğu için hemde yağ doldurma gerektiği için masraflar 200 tlyi buluyordu. Hiç uğraşmadım ve gittim 300 tlye sıfır br m615 fren seti aldım. Sana önerim m315 sağ kol alman, 50 tl yağ doldurmak tutsa 115 tl ye gelir sana :harika:. Tabi seçenekleri değerlendirip karar vermek sana kalmış.

• Beğen
Tepkiler: mrtkvnc_pdr
@Berat01 kolay mı gerçekten V frene geçmek fren kolları da değişmeli mi masraflı olmasın sonra?

• Beğen
Tepkiler: Berat01
@MossoM usta fren kollari aynen kaliyor ve kablo degisiyor pabuclari fren takimini alin takin usta pek fazla masraf cikmaz abi

@MossoM usta birde v fren icin yer olmasi bisiklette abi varsa senin icin cok iyi

• Beğen
Tepkiler: MossoM
@mrtkvnc_pdr

Benim bisiklette de tahminen 355 var ama ben 315 almışım, Taktım sorun yaşamadım. Kargo falanda hızlıca geldi.

(link)

Merhabalar bisikletimin arka freninde sıkıntı var frene basınca ses ve kadro da titreme yapıyor nedeni ne olabilir?

RNE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hangi marka - model hidrolik disk fren sistemi kullanıyorsun?

@Gökhan Akkaya Evet hidrolik disk shimano m355 olması lazım

RNE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba arka frenimle ilgili bir sıkıntım var.

Yavaşlamak için fren kolunu milimetrik sıkmak zorundayım en ufak dokunuşum bile etki ediyor ve fren kolu daha yarıya gelmeden arka tekeri kilitlemiş oluyor hatta bu olay yüzünden bana sonuçları ciddi olabilecek bir kaza geçirdim. Bu sorunu nasıl çözebilirim bir fikriniz var mı? Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler.

@Eren SarpSayın Eren Sarp, böyle bir sorunu daha ayrıntılı anlatmanız lazım. Sanırım daha çok arka freni kullanıyorsunuz. Daha doğrusu yalnız arka freni [emoji16] E böyle yapınca da haliyle kayıyor. Tavsiyem ön freni daha çok kullanmanız. Böyle yazınca saçma oldu [emoji848] Yani iki freni de aynı anda kullanın ama arkayı daha az kullanın.

Cemal Ç.

@Mustafa Zeybek fren aslında o kadar bakımlı değil ve hava yapmış durumda lakin hava yapmış durumda böyle yapması ilginç geldi. Boş alanda antrenman öneriniz ile ilgili frenim 1-2 gün önce bu sıkıntıyı yapmaya başladı ve fren kolu aralığı bazen değişmekte sebebini bilmiyorum bu değişim yüzünden fren antrenmanlarının frenin bu değişimlerinden dolayı pek etki edeceğini düşünmüyorum. Gönderinizide daha önce okumuştum gayet yararlı bir çeviri olmuş :)

@CmlCLK

Arka freni yavaşlamada kullanıyorum duracağım zaman %70-75 arka fren %25-30 ön fren şeklinde yapıyorum. Arka fren 1-2 gündür bazen en ufak harekette kilitliyor bazen fren kolunu sonuna kadar sıktırtıyor bu dediğim lastiği kilitleme noktaları fakat genellikle fren kolu yarıya gelmeden lastik kilitleniyor. Kısacası yavaşlamak istesiğimde lastiği yavaşlatması gereken fren sistemim lastiği kilitliyor ve bisiklet üzerindeki hakimiyetimi kaybetmeme sebeb oluyor.

@Eren SarpArka fren yavaşlamak ön fren durmak içindir. Uyguladığınız gücün tam tersini uygulamanız gerekir normalde. Tabi ön freni sıkarken bisikletin önüne sarkmıyorsanız [emoji16]

Cemal Ç.

Daha önce soruldumu bilmiyorum, 2 el bir hd frenli bisiklet aldım 8 aya yakındır kullanıyorum. Bu gün fren sisiteminin sıvısını kontrol etmek için sistemi açtıgımda fren sıvısının renginin kırmızı olmadığını, kirli su rengini aldığını gördüm. Acaba bu renk değişimi hidrolik sıvısının özelliğini kaybettiğini mi gösteriyor?

Merhaba abilerim ablalarım kardeşlerim Benim salcano City life 10 HD yol bisikletim var.Buna zinciri yağlarken yağ bulaştı.Ben de Yeni balata alıp servise değiştirttim. Diskte veya balatada hiç yağ yok. Ama fren neredeyse hiç tutmuyor Fren modeli:Shimano BR-M355

Bugün aklımdan geçirdim. Elimde Shimano altuslu bir şehir/gezi bisikleti var. Ben bu bisiklete dropbar takmak istiyorum fakat aktarıcım Shimano Altus. Ben bu bisiklete soranın hidrolik fren kolunu taksam verimli sonuç alabilir miyim?

@Şerif Feridun
Normal. Benim sistemim dot kullanıyor, her yağ değiştirişimde içindeki sıvı yeşilden kahverengiye dönmüş oluyor.

@NunuReyizZ
Yeni Balatanın diske alışma süresi oluyor. Ondandır.

@Berktan
Forumda bu tür dönüşümler yapanlar var. Bir araştırın.

@NunuReyizZ
Sürdüğün mesafeye göre değişir. Benimki bir iki sürüşte kendine geliyordu.

Geri