suat akman
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.755
- Başlangıç
- 1985—86
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Bisiklet 4-5 aylık hocam yağın bittiğini falan sanmam
Yeni bisikletlerde herseyi her zaman dört dörtlük yapmıyorlar maalesef. Yag doldururken sistemde hava kalmış olabilir. Siz kullandıkca veya lastik degistirme, zincir-vites ayarlama gibi işlemler icin bisikleti ters cevirdiginizde mevcut hava hareket ederek piston veya hazneye yerleşip fren performansinizi düşürmüş olabilir. Eger sorun eksik yağ ise altta alıntılanan yoruma bakın.
@AliÇimen
Yag tedarik ettikten sonra risk almadan deneyebileceginiz bir yontem var. Ancak tektro fren hazne kapagi nasildir bilemiyorum. Yani tarif edecegim isleme uygun mu acaba? Oncelikle freni pompalayip havasi hazneye yukselene ve fren performans verene kadar ugrasin. Sonra hazneyi yere paralel hale getirip kapagi acin. Yagi dokme usulle tamamlayin. Fren kolunu hafif hafif yoklayin, gerekirse fren hortumlarina kaliperden baslayip, tornavida sapi vb. gibi bir seyle tiklayin. Boylece sıkısan hava kabarciklari yukari dogru harekelenebilir. Fren kolunu pompalayarak haznede kabarcik cikisi kalmayana kadar devam edin ve yagi silme tamamlayip kapatin.
Sorununuz hava kaynakli ise en basit ve etkili cozum bu olacaktir. Shimano frenimde yaptim ve sonuc aldim.
Olayi kavramanizi saglayacak Shimano model HD fren icin bahsettigim yonteme bir ornek video asagidaki linkte:
NOT: Eksik yağ sorununu tespit ettiginizde tornavida sapı vb. ile kaliperden baslayarak hortum boyunca hafif vuruslarla havanın hazneye kadar yukselmesine yardımcı olabilirsiniz. Hava almak icin fren kolunu hızlı ve sonuna kadar pompalarsanız yağ fıskıracaktır ikkatli ve yavas yapın.
@YlcnCihan bir önemli hatirlatma daha! Eger hazneyi açıp yağ eklerseniz kapatirken dikkatli olun. Cogu giris seviye HD fren hazne kapaği plastik oluyor. Kapak vidasini çok sıkarsanız kolayca çatlar ve fren kolunuz çöp olur. Contayı duzgun yerlestirip kapattığınızda vidaları tatlı sert bir sekilde sıkmanız yeterli olacaktır. Çok sert sıkmamanızı tavsiye ederim.
Son düzenleme: