Scudo Sports

Hidrolik diskte ses sorunu.

Tepki
4
Bisiklet
Ghost
4 Ay once aldığım salcano astro 212 hd nin frenlerinde ses çıkarma gibi hiçbir sorun yokken bisikleti son yıkayışımdan sonra yavaş giderken frene bastığımda eski v frenli bisikletlerdeki gibi çok kalın bir ses çıkıyor nedeni ne olabilir ve bu sorunu nasıl düzeltebilirim . Yardım ederseniz çok sevinirim...

Scudo
ben mekanik kullanıyorum simdilik bendede yıkayınca basınca ses geliyor seninkide balatalar felan kuruduktan sonra ses geliyorsa onu bilelmem bende ıslaınca ses geliyorr

Ben de yıkarken su tutuyorum. Hatta temizleyici sprey falan sıkıyorum, hiç öyle ses olmadı.

sürtmedendir büyük ihtimal yağ durumunu kontrol etmenizde fayda var ayrıca bu aletlere nazik dvranmak gerekiyor :D

Yikarken frenlere ozellikle dikkat ediyorum yanlis birsey yaptigimi sanmam yag seviyesi de normal. Sadece dusuk hizda olmasi garip geliyor bana

Merhaba,

disk frenlerde su ile karşılaşınca ses normaldir! Balata temizleme spreyi kullanman gerekiyor. Ses kesilecektir. Ayrıca bu spreyleri düzenli olarak balata ve rotorda birikecek olan asbest tozunu temizlemek için kullanmanda fayda var.

Yıkarken balata ile rotor arasina bir şey yapışmış olabilir. Bende bir çok kereler yıkadım ama hiç bir zaman sesle karşılaşmadım. Sadece frenin gevşediği bir durumla karşilaşmiştim. Onda da frene basınca "tak" diye bir ses geliyordu. Fren kendini ileri atmak istiyodu. Vidaları sıkıldı ve düzeldi. Bisiklet boştayken fedal cevirerek gözle kontrol yapmanızda fayda var.

o yıkadıkdan sonra biraz kullanınca ses gidmiyosa muhtemelen zincir temizleme veya yağlama sırasında yağ sıcramıştır bunun cözümü balata ve rotoru bılaşık deterjanı hatta varsa balata rotor temizleyicisiyle yıkamak egerki balatanız organikse bazen dibine kadar işleyebiliyo yağ o durumda balatayı değiştirmek gerekiyo tabiki rotoru yine yıkamanız lazım

eğer diskleriniz sihimano frenler avid ise böyle bi sorun çıko

çakmakla balataları ısıtın, içindeki pislik vs. üste doğru çıkacaktır. bu şekilde temizledikten sonra sesi bile giderebilirsiniz.

eğer ilk zamanlar yoktuda şimdi yapmaya başladı ise ilk önce kaliperin ve diskin yerlerine iyice sabitlendiğinden emin olmalısınız, en ufak gevşeklik vibrasyona yol açabilir eğer sistem rijit iyice sabitlenmiş ise problem balata ve disk uyumsuzluğundan kaynaklı olabilir...
diyebilirsiniz ki uyumsuz olsaydı ilk zamanlardada yapardı..

cevap olarak, disk de balatada üretim koşulları itibari ile en dış yüzeyleri ile içleri farklı olabilir...öerneğin diskin sert tabakası aşınmış olabilir yada balata malzemesi içe doğru yumuşayabilir, dış etkenler su toz bunlarda duruma eklenebilir...tabiki bunlar uç örnekler ;)

kısaca uzun inişler sırasında sistemin ısındığından emin olduğunuzdada yapıyorsa ilk önce balata, olmaz ise disk değişikliği malesef :(

Pislik bulaşmıştır balataya ondandır. Benzer bir durum başıma gelmişti. Dandik bir bisikletçi zinciri yağlarken disklere sıçratmıştı. Sonra pudra döktü biraz işe yaramıştı. Sonra zamanla düzeldi.
vfrende bazen ses olurdu eski bisikletimde. Yıkanrdım sonra frenleri zorlayıp ısınmasını sağlayınca zamanla azalırdı.

Bisikletçilerde bile bulunuyor artık. Olmazsa araba ürünleri satan yerlere bak. Würth çok iyidir. Doğru mu yazdım bilmiyorum. :D İnternettende alabilirsin.

Geri