Amortisör olayının çok fazla abartıldığını düşünüyorum. Tur bisikleti için amortisörün kesinlikle bisikletten soğutucu bir etken olacağını düşünmüyorum. Aldığı bisikletin ön amortisörü olduğu için bisiklet sporundan soğuyan adam zaten bisikleti spor için değil anlık heves için almış demektir. Kitlenebilir amortisör tur bisikletine hiç bir eksi değer katmayacaktır. Düzgün yolda hız yapmak için amortisörü kitlersiniz, bozuk yoldaysa konfor için açarsınız. Yeri geldimi tur bisikletine yüklenen ağırlıkla amortisörün yaratacağı ağırlık karşılaştırıldığında bu yöndende sorun olmayacağı ortada. Amaç sadece hız ve hafiflikse tur bisikleti değil yol bisikleti tercih edilmeli diye düşünüyorum. Scott sportster 40 bisikletimle hergün hemen hemen 40 km kadar yol yapıyorum ve hiç bir sıkıntı yaşamadım. Tabiki gidin bu bisikleti alın demiyorum elbet ki buna eşdeğer daha uygun fiyatlı bisikletler vardır onlarada bakabilirsiniz. Bana göre trek, giant, scott hepsi aynı scottu tercih etmemin sebebi bu markaya duyduğum sempatiden ileri geliyor.