Scudo Sports

Hibrit bisiklet yardım

Çağrı Cantürk

Aktif Üye
Tepki
12
Bisiklet
Giant
Arkadaşlar şu an itibariyle aydın tıp fakültesi öğrencisiyim aydın ve çevresinde kullanmak için tur bisikleti alacağım yalnız doğayı çok sevdiğim için hibrit model düşünüyorum. Aklımda iki model var birincisi Trek DS 8.2 diğeri DS 8.4 mekanik disk olduğu için 8.3 ü es geçtim şimdi şunu konuşmak tartışmak istiyorum fiyat olarak çok büyük bir fark var ve bu beni 8.2 ye çekiyor yalnız 8.2 alırsam niye 8.4 almadım dermiyim bunu bilmiyorum yani vites sistemi bana yetmezse istediğim kaliteyi alamazsam ve yağmur çamurda kullanacağımı düşündüğüm için disk fren ihtiyacı duyarsam bu beni düşündürüyor ve 8.4 e yönlendiriyor.

Bu arada benim ihtiyaç duyduğum bisiklet tipini anladığınızı düşünerek model önerisinde bulunmanızı isteyeceğim yalnız asıl önemli olan konu bence bu değil yukarıda yazdığım problem daha önemli yukarıda ki kararsızlığım sonuç bulursa diğer markalarla kıyaslamamda daha kolay olacaktır zaten

Scudo
Bu arada Tıp Fakültesini kazanmış olduğun için seni kutlarım. İyi bir meslek seçmişsin.

Baktığım modellerin hepsi kilitleniyor. Sağlıklı bir yaşam için ve toplu taşıma araçlarını sevmediğim için özellikle bisiklet istiyorum tabi bunu ne derecede gerçekleştiririm bilemiyorum. Ayrıca bende teşekkür ediyorum.

O zaman kalbin hangisi için çarpıyorsa ve bütçene hangisi uygunsa onu al. Iyi bir ödülü hak ettin.

Daha çok şehir içi asfalt ve stabilize yolda kullanacaksan 8.2 alabilirsin. Fakat 8.2 jantlar çift kat olup olmadığı belirtilmemiş ve Suntour NEX maşası kilitlenebilir değil. 8.4 aktarım ve fren sistemi ve lastikler daha bir hafif arazi koşullarına uygun.

o zaman 8.4 dedik para bulacağız dedik. peki bu 8.4 e benzer başka bir markaların modelleri neler var kıyaslamak açısından soruyorum scot sportstarlar fln vardı galiba doğrumuyum

Alternatif arıyorsan Scott bakma, forumda çok fazla şikayet var. Alternatif olarak Cannondale, Corratec olabilir.

Şimdiye kadar Scott hakkında bir şikayet duymadım, illa ki şikayetçi olan da vardır ama "çok fazla" şikayet olsa gözüme çarpardı herhalde.
2011 Mayıs'ından beri Scott Sportster 30 kullanıyorum, tık demedi bisiklet, son derece memnunum. Kilitlenebilir maşalı, hidrolik disk frenli. Ha uzun vadede daha uzun turlara çıkmayı düşündüğüm için sabit maşalı ve v-frenli bir modele geçmeyi düşünmüyor değilim, ama mevcut bisikletimle bir süre daha devam edeceğim. Bisikletimle çıktığım turların hemen hemen hepsini görmek için imzamdaki bloguma göz atabilirsiniz.

Focus Crater Lake ve Lost Lagoon'lar var. Ben Lost Lagoon sahibiyim. Schürmann jantları dışında güzel bisiklet. Crater Lake'in üzerinde Magura hidrolik disk ve SLX aktarım sistemi var. Bu nedenle bana sorarsan Trek'ten bir boy üstün hem de aynı fiyata. Focus'un tek sorunu bayii ağı ve teknik ekip sıkıntısı onu da zamanla aşarlar sanıyorum.

@Emre Aslan 1981

Dostum uzak olmasan sana istediğin gibi bir bisiklet verirdim. Ama takas için km fazla.

@Alper Ugur

Trek bir başka. 7,3fx kullanıyorum ve çamurluk takmaya dahi kıyamıyorum. Her şeyiyle 1 numara. Çok hafif ve üst düzey performans Trekte.

Şu üst düzey performans ve 1 numara savını biraz açın isterseniz. Böylece Trek'in üstün yanlarını daha iyi anlayabiliriz.

Alternatif benzer modeller:

Yerli Markalar
Sedona 331 - 341
Salcano City Sport

Yabancı Marklalar
Specialized Crosstrail
Scott Sportster
Merida Crossway

Teşakkür ederim cevaplar için kendi bütçeme uygun seveceğim birkaç bisiklet var birazdaha araştırdıktan sonra tecrübelerinizden faydalanmaya devam edeceğim şu an sorcak soru da bulamıyorum dersimi çalışıp geleceğim.

öncelikle tebrik ederim.başarıların devamını dilerim.bütçen kısıtlı ise salcano bakabilirsin fiyat ve donanım olarak gayet güzel .fakat biraz daha çıkabilirsen trek tavsiye ederim.

@hüseyin özbay

aslında bütçem kısıtlı değil 3000 liraya kadar donanım ve aksesuarlarala harcayabilirim yalnız çaldırmaktan korktuğum için acaba bu kadar para vermesem mi diyorum birde Trek'in 2013 modelleri türkiyeye gelir mi?

Hırsızlık büyük sorun. Öğrenci olarak fazla kullanacağın için iki kilit ve ucuz bir modelle başlaman en iyisi olur.

@muratcolakoglu yalnız birde işin şu açısı var başlamak önemli değil iyi olan bir modeli 2 sene sonra alsamda yine aynı sorun olacak yani bu öğrencilikten kurtulana kadar alamayacağım anlama gelir akşamları eve koyarım yalnız şehir içi beni çok korkutuyor. En mantıklısı gittiğim yerlerde birileriyle tanışıp güvenilir birilerine emenet etmek gibi geliyor sizce

Güvendiğin birisine emanet etsen dahi sağlam kilit almalısın. Youtube da güvenli nasıl kilitlenir diye arat faydalı bilgiler var. U kilitle ve ikinci bir kilitle kilitleme yöntemlerini gösteriyorlar.

Geri