Bu arada, ben Sedona 311 'den yana seçim yaptım. Daha önce gerçek anlamda bisiklet tecrübem olmadığı için, muadil modeller ile karşılaştırma yapma şansım yok. Ancak geçen Pazar Bostanci Sahil'den, Tuzla'ya (askeriyenin başladığı viraja kadar) gidip döndüm. Hiç popo ağrısı ya da bacak ağrısı sorunum olmadı (bisiklet dışında da spor yapiyorum). Yol toplam 2.5 saat sürdü, ve hesaplarıma göre gidiş dönüş toplam 39-40km bir mesafe var. Şimdilik bisikletten memnumum yani
Rakip sayılabilecek modellere göre makul fiyatı, tercihimde önemli bir etken oldu elbette. Bundan sonra arkadaşlarımın bisikletlerini de denedikçe, tercihimin doğru olup olmadığı konusunu anlayacağım

(kuşkularım: acaba amortisörlü bir bisiklet, ya da paraya kıyıp FX7.1 tercih etse miydim). Yine de sahile yakın oturan biri olarak, başlangıç için uygun bir model tercih ettiğimi düşünüyorum.
Beğenmediğim özellikleri:
-> Bisikletin üzerinde toplam 10 yerde "Sedona" kelimesi yazilmış. Çok görgüsüzce

Trek'in cool'luğu yok tabi.
-> Sadece arka çamurluk reflektörü çıktı, jantlara ve gidona reflektör çıkmadı. Bence her bisiklette (hele şehir bisikleti) bu donanımlar standart verilmeli.
-> Kullanma kılavuzu biraz daha özenli ve bilgilendirici hazırlanabilirmiş.
Amortisör konusuna gelince. Genel olarak farklı yol yüzeylerinde şöyle tecrübelerim oldu:
1) asfalt: hali ile sorun yok.
2) sert toprak: sorun yok.
3) hız kasisleri: sertçe hissediliyor.
4) arnavut kaldırım: oldukça sarsıcı ve titreşimli geçiliyor. Ancak, doğrusu sadece ön amortisör bu yollarda mükemmel bir konfor sağlar mı ondan da emin değilim. Aslında dağ bisikletleri, 26" jantları ve geniş yanaklı lastiklerinin konfor avantajlarını, amortisörden daha fazla kullaniyorlar herhalde. Çünkü zaten arnavut kaldırımda giderken arkada amortisör olmasa da yine sarsılırsınız muhtemeln... Demek ki asıl konfor lastikten kazaniliyor...
Dağ bisikleti kullandıktan sonra, aradaki farkları sizlerle de paylaşacağım
Fikir veren tüm arkadaşlara teşekkürler.