Scudo Sports

Herkesi poşet kullanmaya davet ediyorum.

@epsilon91

Tamam kusra bakmayın ben yanlış anlamışım :D:D

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Scudo
@mariokaldato kyoto protokolü de karbon salınım kotası var ya. o hesap. afrikalı kabilelere, senin saldığın karbondioksitten ne ola, sen kotanı bize sat diyorlar sonrada gelişmiş ülkeler ver ediyor gazı dünyaya.

"Eskiden depozito diye bir şey vardı. Şimdi akıllarına gelmiyor. Tekrar kullanım diye bir şey var. Akıllarına gelmiyor. Azaltım denen bir yöntem var, o da akıllarına gelmiyor. Kesekâğıdı, pazar filesi diye bir şey var. Bunların en az biri olmadan yapılan her düzenleme göstermeliktir. Bunları destekleyen veriler olmadan politika ise imkansızdır."

(link)

Alış veriş poşetlerini niye kaldırmıyorlar? Ayrıca asıl dikkat edilmesi gereken gıda ambalajları değil mi? Hem sağlıklı beslenmeye alternatif olmasi hem de insanların şehirlerde toplu halde tutulmasını sağlayan ana etken. Şehirlerde aslında en kritik araçlar - trafikte çok tehlikeli araç kullanıp en biçimsiz ve en keyfi park eden , sürekli bir yetiştirme telaşında olan - lojistik denilen kavramın yapı taşı ticari araçlar . Bunları saatlik yada gunluk yokluğu yada aksaması şehirlerde büyük sıkıntılara yol açar. Eskilerin deyişiyle " harp cıkmış " etkisi yapar. Şehirlerde ne kadar sallantıda bir yaşam surdurdugumuzun resmi aslında.
Birde aklıma ördek dalışı tekniği geldi. Baş su altinda olacak şekilde karna yaklaştırılır, tek veye çift ayak kaldırılarak suyun dibine süzülür. Burada dikkat edilecek husus önce baş yani, karıştırmamak lazım.
Edit : Yukarıda ticari araçlardan kastım gıda taşıyanları. Malum şehirlerde gıda üretimi yok. Buradaki sıkıntı çok yakıcı olur.

Toplanan poşet paralarıyla bisiklet yolu yapılacakmış; hikaye bunlar. Belediyeler, zaten bu hizmeti vermekle yükümlüler. Belediyeler görevlerini yapmıyor diye doğayı cezalandıramayız. İmza toplarız, gerekirse belediye başkanlarıyla konuşuruz, bisiklet yollarını yaptırırız. Poşet kullanmak bir çözüm değil. Daha altyapı, kaldırım, asfalt yapmayı beceremeyenler, 25 kuruşları biriktirerek bisiklet yolu yapacaklar ha? Güldürmesinler...

Bu işin içinde her zaman ki gibi yine haramilerin sövüşleme durumları var. Büyük market zincirlerinden poşet başına para peşin alınacak (2-4 kr).

Poşet işinin hükümet tekeline geçirilip aylık milyonlarca poşetten büyük rant elde etme projesidir. Çevrecilik vs bunlar işin sadece kılıfıdır. Gece gündüz nereden kaynak çıkartırız diye düşünen sövüşçülerin ayrıyetten poşet başına alacakları paranın da "bisiklet yolu" olarak dönmeyeceği de ortadadır.

Gemi heryerden su alıyor bütün mesele bu..

Bisiklet yollarına gelince... Şu an için, bu ülkede yapılmış ve yapılacak tüm bisiklet yollarına da karşıyım arkadaşlar. Bisiklet yolu bisikleti kullanana ait olmayacaksa, o yolda arabalar park edecekse, yayalar gezinecekse, ben böyle bir yolda bisiklete binmem. Caddebostan Sahil Yolu'nda köpek gezdiren teyzelere, hatta hatta mangal yakan bir aileye bile rastladım. Marmaris'teki bisiklet yolu hele... Mayın tarlası adeta. Antrenman yapmak için Marmaris'ten çıkana kadar her gün stres yaşadım. Bisiklet yolu üzerinde turist indiren tur otobüsleri, markete mal getiren kamyonetler, motosikletliler, arabalar, aynı şeritten karşıdan gelen bisikletliler... Bisiklet yollarının zeminleri de her zaman düzgün olmuyor. Doğayı kirletmediğimiz için ödüllendirilmemiz gerekirken neden karo taşlı, kasisli, kötü bir zeminde bisiklete binelim? Ulaşımımı sağlarken spor yapmak da istiyorum. Daracık, tehlikeli bir yolda ne kadar hız yapabiliriz? Tabii ki sıkılıp, normal asfalta çıkmak isteyeceğiz. O zaman da bizim çomarlar "...tir git, kendi yolunda bin ..... " falan deyip, üzerimize kasten direksiyon kıracaklar. Deneyimli olanlar kendilerini bir şekilde kurtarabilirler, peki ya deneyimsizler? Çok tehlikeli! Kendimizi kandırmayalım. Ne bizler bu yollarda pedal çeviririz ne de motorlu taşıt sürücüleri yollarımızı işgal etmekten vazgeçerler. Bu Orta Doğu kafası değişmeden bisiklet yolu yapılmasının hiçbir anlamı yok. Poşete de 1 kuruş vermeyeceğim. File ve kese kağıdı yapmak çok kolay.

Alın size bahsettiğim Marmaris bisiklet yolu: (link)

@can onur
Belediye başkanlarının umrunda değil. Konuştum. Motor seviyorlar, eksoz dumanı seviyorlar.

@Alp Tigin Tengrikut
Alınacak para poşet başına 25krş. Samimi olmadıklarını kestikleri ağaçlardan ben de biliyorum. 1 ocak 2019 benim için milat. 25 kuruş a poşet satamayacaklar bana.

yine hazinede para olmadığı, kaynak arandığı bir zamanmış kubbealtında vezirler toplanmış. maliye nazırı ve sadrazam çare bulamamış. vezirlerden biri, piç ahmet paşa vardır, onu çağırıp soralım diyor
piç ahmet paşayı bulup getiriyorlar, vaziyeti anlatıyorlar. paşa:
baca vergisi salın diyor, her evin bir bacası vardır.
sadrazam bunu duyunca, şeyhülislama dönüp sormuş:
fiili livata mı, fiili zina mı daha aşnadır?..
malum, zina evli kadın veya erkeğin yasa dışı birleşmesi, livata ise erkek erkeye münasebet
şeyhülislam düşünmüş, her ikisi de şenidir ama hiç olmazsa zina, tabiata aykırı olmadığı için daha da eşnadır demiş."
sadrazam itiraz etmiş:
yooo, fiili livata daha eşnadır!.. çünkü fiili zinadan böyle bir piç çıkar ve milletin başına bela olur!...

@Mehmet Metin Levent Haklısınız. İki seçenek var o zaman. Ya onlara bisikleti sevdiririz ya da bisikleti seveni belediyelerin başına getiririz. Onlar bizim oylarımızla seçilmiş memurlardır. Bize hizmet etmek zorundalar.

Grossmarket e SUV aracı ile yanaşıp alışveriş yapan ile semt pazarından, avm den , mahalle bakkalından alış veriş yapan herkesin işini görecek ,kolaylaştırıcı bir alternatif olması lazım ki mecburiyet olsun . Yoksa parasıyla değil mi kardeşim der geçerler. Parasıyla sigara içer ,beach ine gider ,trafiği altüst eder, ormana villa yapar , .... bitmez bu hikaye. Paran kadar s.carsin memleketin icine diye özetlenebilir. Buradaki defi hacet ihtiyaç değil maalesef.

Günün özeti:
gr85V3.jpg

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Çöp atmak için poşet kullandığımız sürece poşet ihtiyacımız bitmez ki? Ben eve çöp poşeti almıyorum. Onun yerine çöplerimi market alışverişlerinde eve getirdiğim poşetlerle atıyorum.
Amerikalılar gibi eve çöp öğütücü alıp tüm organik çöpleri kanalizasyona gömmek ve geri kalan her şeyi ayrıştırıp geri dönüşüm sistemine satabilmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: Gündoğarken
Bisiklet yolları tabi ki yapılsın (poşet geliri ile olacağını sanmam) ama yapılacak o yollara lastik kaçacak şekilde mazgallar konulmasın,araçlar park edemesin,direk ve tümsekler yapılmasın. Ve en önemlisi laf olsun diye değil, Dünyadaki örneklere uygun şekilde yapılsın.

Hadi poşete para veriyoruz ama niye aldığımız yerin reklamını yapıyoruz. Parasını verip alıyorsak reklam yapmak zorunda değiliz.[emoji38][emoji83]

SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@Özcan. Biz sadece konulan sınırlar içinde çözümler bulabiliriz iyi yada kötü. Trafik sikisiksa emniyet şeridini kullanmak yada başka bir yola kendimizi atmak gibi. Çözüm sorunun kaynağında iken ton bazında m^3 bazında iken olmalı. Son kullanıcıya tüketiciye yayıldıktan sonra tane hesabıyla çözmeye çalışmak bir de üzerine insanları suçlamak tam bir tiyatro .

Markete gittim,sadece 17 liralık alışveriş yaptım..Marketten çıktım,elimde tam 6 tane poşet var ve kasiyere poşet parası vermedim..
Nasıl oluyor bu:D
Market içinde manavdan aldıklarını poşete koyuyorsun,kasaptan aldıklarını poşete koyuyorsun,unlu mamullerden aldıklarını poşete koyuyorsun..Bu poşetler için para vermiyorsunuz..İsterseniz manava girip,azar azar 20 çeşit ürün alın..Elinizde 20 poşetle,marketten poşet parası vermeden çıkarsınız..
Ne komik bir ülke:D

@ahlaksız dostlar alışverişte görsün işte ...

Bakkalda da beleş.

Geri