Bisiklet yollarına gelince... Şu an için, bu ülkede yapılmış ve yapılacak tüm bisiklet yollarına da karşıyım arkadaşlar. Bisiklet yolu bisikleti kullanana ait olmayacaksa, o yolda arabalar park edecekse, yayalar gezinecekse, ben böyle bir yolda bisiklete binmem. Caddebostan Sahil Yolu'nda köpek gezdiren teyzelere, hatta hatta mangal yakan bir aileye bile rastladım. Marmaris'teki bisiklet yolu hele... Mayın tarlası adeta. Antrenman yapmak için Marmaris'ten çıkana kadar her gün stres yaşadım. Bisiklet yolu üzerinde turist indiren tur otobüsleri, markete mal getiren kamyonetler, motosikletliler, arabalar, aynı şeritten karşıdan gelen bisikletliler... Bisiklet yollarının zeminleri de her zaman düzgün olmuyor. Doğayı kirletmediğimiz için ödüllendirilmemiz gerekirken neden karo taşlı, kasisli, kötü bir zeminde bisiklete binelim? Ulaşımımı sağlarken spor yapmak da istiyorum. Daracık, tehlikeli bir yolda ne kadar hız yapabiliriz? Tabii ki sıkılıp, normal asfalta çıkmak isteyeceğiz. O zaman da bizim çomarlar "...tir git, kendi yolunda bin ..... " falan deyip, üzerimize kasten direksiyon kıracaklar. Deneyimli olanlar kendilerini bir şekilde kurtarabilirler, peki ya deneyimsizler? Çok tehlikeli! Kendimizi kandırmayalım. Ne bizler bu yollarda pedal çeviririz ne de motorlu taşıt sürücüleri yollarımızı işgal etmekten vazgeçerler. Bu Orta Doğu kafası değişmeden bisiklet yolu yapılmasının hiçbir anlamı yok. Poşete de 1 kuruş vermeyeceğim. File ve kese kağıdı yapmak çok kolay.
Alın size bahsettiğim Marmaris bisiklet yolu: (link)