Scudo Sports

Herkesi poşet kullanmaya davet ediyorum.

Ben şahsen çevre kirliliğine önlem adı altında alınmış bir karar olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.

Yakında bir tane burnumuza bir tanede götümüze sayaç bağlarsa bu devlet şaşırmayın.

Scudo
@mariokaldato

Dostum raşit ne iktidarda iş var ne de muhalefette ,gel bir parti kuralım senle ,oda para ile ,parası olanların demokrasisinde para babalarına çalışır partiler ,asla halka değil ,onun için siyaset yalan üstüne kurulmuştur,tüm dünyanın insanlari en önce finansçilar tarafindan sarilmistir ve de insanlığın başına bela silah sanayicileri tarafindan ,tüm dünya insanları birbirinden kopuk olduğu müddetçe bunlar sırtımizda at koşturur,
Bu para illetinden kimse vaz geçemez değilmi ,paranın olmadığı bir dünya düşle ve sınırlar yok,dünya insanlığı buna malesef hazır değil
Dil sorunu var ,tek bir dünya dili olsa insanların anlaştığını düşün,
Gelelim bu poşete ,bisiklet yoluna gerçekten dönecekmi ?
Mevcut bisiklet yolları anadolu yakada perişan durumda,ayrıca burdan istanbul halkinida bir güzel topa tutalim,
Bu kekosu bol istanbulda yaşayan şehirleşmemis davarlarin olduğu yerde hangi bisiklet kültürü geliştide biz gördük,
Çevre şehircilik bakanlığı ,gençlik ve spor bakanlığı ,bisiklet federasyonu ,sağlık bakanlığı tüm belediyeler bir araya geldide bizmi görmedik,efendim bisiklet kültürünü geliştireceğiz dedilerde bizmi görmedik,
Onlarda biliyorki bu halk anlamaz bisiklet kültüründen,bu halk neden anlar raşit,

Bu ülkede sikintilari asgari ücret ile kivrananlari nasıl uyutursun,
Cep telefonu verirsin eline kilitlersin onları,sabah akşam cep telefon manyağı yaparsın,
Futbol geri kalmış ülkelerde neden revaçta ,nasıl unutacak ekonomik sıkıntısını millet
Hakeme küfrederek ,ne diyordu adolf hitler kitleler kadın gibidir bazen sevecen bazen dövecen ,hitlermi suçlu ,alman halkı 1928 'de abd 'den aldığı krediler ile zevk sefa ile yaşarken kimse hitleri ve nazi partisini takmadi,ama birileri newyork borsasını 1929 'da çökertti bu meşhur aileyi yazmayayim,çünki roswelt 'e gıcık gittiler,almanyaya verilen krediler geri istendi,ne oldu almanya krize girdi ve hitler akıllı bunu kullandı ve iktidar oldu.,goring hindenburg hitler görüşmesi sonucu hitler şansölye seçildi ,biliyorsun gerisini ama hitleri iktidara getiren alman halkıdir ,bedelini çok ağır ödediler,hitlere kızmam alman halkına kızarım,zevk sefa içinde yaşarken sıkıntı başlayınca denize düşen yılana sarılır misali hitleri iktidar yaptılar,meşhur aileye almanya çok borçlu idi ,karşılığında alman merkez bankası verildi hitleri büyüten iki meşhur aile dabil r,r, olarak bilinir,
Daha çok yazarım ,konuyu geniş açıdan görürüm,
Bu iki adet meşhur ailenin biri fena halde israil devletinı kurma derdinde idi hitleri güzel kullandılar,bazen diyorumda iktidar arkasında hangi r var ,ve muhalefet arkasında bu iki adet r 'lerin yapamayacağı iş yoktur biri dünya finans gücünü diğeri silahcilara yakın ,bu ülkenin halkı hiç bir şeyin farkinda olmadığından korkarım bu halkıda kullanacaklar ,,,

@Kudret Kurtcebe hitler, israil nam-i hesabına çalışmıştır diye söylediğimde, ülkemiz münevverleri bana bön bön bakıyorlar. Kudret abi benle aynı şeyi farketmiş olmanız beni mutlu etti gerçekten.

@everhard

Keşke ,tüm dünya insanlarının birleştiğini düşünmek,daha zaman var bence

@Mehmet Metin Levent

Bu konuda bilgi eksikliği olması meşhur ailenin medyaya hakim olması ,ayrıca merkez bankası fed 'in en büyük hissedari bir sürü banka şirket diğer r 'yi büyütende bu aile,
günümüzde başlayan soğuk savaşı takip ediyorüm,tüm dünyada iki küresel sermayenin savaşı var ,bir r diğerine karşı ,turkiyedeki kavgayı iktidar ve muhalefet kavgasını böylede görebiliriz meşhur soros taraf değiştirmiştir,trump soros dupont ailesi [ silah şirketi sahibi ] r ailesi,lockheed dünyanın en büyük silah şirketi ve pentagon bir cephede,
Diğer cephede 'diğer -r - ailesi yani finans gücü
2019 aynen savaştır ,hazır olalım,
Paris olayları pentagon soros uyanıklığı ,çünki makron avrupa ordusu deyince trump fena çikistı bu makron r 'in adamı yani finans 'in piyonu,merkel keza keza rusya ,hepsini ikaz edecekler merkeli ikaz ettiler uçağı arızalandı,
Makronun durumu ortada merkel gitti,yerine krunk geldi pentagon tarafta,,,
Trump ,krunk ,garip benzerlik,
Sokaklara benzin fiatlarini protesto için çiktilar,makron geri adım attı ,söz verdi 100 yuro zam dedi ,bazı sivil örgütler tamam derken diğerleri yetmez dedi ,çünki bir akıl makronu sıkıştırmaya devam edecek onun ağzından tamam avrupa ordusundan vazgeçtim dedirtmek için sokak eylemleri devam edecek,,,

Rusyayi 3 günde bitirirler ,çünki abd 'de 45 silah şirketinin sermaye gücü ile putin ne kadar Baş edebilir putin sonrası rusya kaostur,
Gelelim hitlere malum aile biliyordu hitlerin borcunu ödemeyeceğini,çünki tüm almanya finans gücü r 'ye borçlu idi ,hitler kabul etti,neyi alman merkez bankasında para basma yetkisini r 'ye teslim etti.almanya birden bire buyumedi birileri büyüttü,

Işin ironisi yahudi r ile yapılan gizli anlaşmada belkide hitlere yahudileri korkut dendi ,sorun zengin yahudi aileleri berlini bırakıp filistine nasıl gidecekti,hitlerin şiddet
Politikaları ile ,hitler ,r yahudi ailesi için bulunmaz hint kumaşı idi ,ve bu hırslı yahudi düşmanı olan kişiyi kullandılar ,hitlerin yerine düşünse idim bir para babası yahudi gelmiş bana teklifte bulunmuş borclarini silerim ama bir şartla yahudileri ülkeden çikartacaksin ,ayrıca alman merkez bankasını bana vereceksin,
Belkide önce düşündü hitler teklifin biri cazip diğeri şüpheli ,ama sonuçta almanyadan yahudilerin sürülmesi var,
Sırf yahudileri sürmek için alman merkez bankasının yetkilerini sonunda verdi bu tabi bir çeliski ,
tarihi bu aile yazar gerisi teferruattır
Sonun ne olduğunu gördük ısrail kuruldu hitler ağzına kurşunu sıkti,,
Günümüze gelelim alman bankası halen finans gücü r 'in elindedir,
Savaş şiddetlendi alman merkez bankasını bnd istihbarat ajanları bastı
neden çünki savas her yerde bnd içinde pentagona çalışan kadro var ,savaşı iyi okumak lazım

Îpucu ,,,,,,

@mariokaldato
Acaba bu şekilde uzun tura çıkılır mı yavv.. İstanbul Antalya. Römork gilan baya masraflı iş. Bu çok tatlı gözüküyor :):)

@mariokaldato Gerçekten çok tatlı olmuş dostum :):harika:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Torion
Hehehe yok usta aletin manevra yetenegi zayifliyor belki farkli bir mekanizma eklenirse olabilir

@mariokaldato dibine 3 adet kapruzkonursa virajda savrulası gelmez, direkt yıkılır. Çatırdayan karpuzlar afiyetle yenir, turun geri kalanı da çalı dibi aramakla geçer.

@Kudret Kurtcebe
Abi guzel tespitler fakat Yahudi antisemitizmi olusturmakda bir siyonizm hareketidir. Hitlerin kafa yapisinda nasil herseyi yahudilerden bilmek var ise şu anda bu fikir dunyada bilincli sekilde yayginlastiriliyor hemde antisemitist gorunen semitistler tarafindan...Gerçek su ki kapitalizm konforu getirip ruhlarimizi öldurmustur. Konfordan az feragat edebilirsek ne Rotschild kalir ne de siyonizm

@mariokaldato
O kadar ki kim reklam yapıyor kim eleştiriyor belli değil zaten amaç kafa karışıklığı bulanıklık olacak ki kara propaganda her zaman işlesin,

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ekşi sözlükte de başlığı açılmış nihayet.

(link)

Bekledikleri rant oluşmaz ise, her alışverişten 50 kuruşla başlayan, alışveriş vergisi gibi bir yolun ışığı göz kırpıyor gibi.

Marketlerin önünde 10 kuruşa torba satan adamlar ve zabıta kovalamacası. Yağmur yüzünü gösterince peydah olan şemsiye esnafı gibi. Neyse ki burda şimdilik üst limit 25 krş.

Doğa temizliği şöyle olur a dostlar. 25 kuruşa sattığı torbayı 25 kuruşa geri alır ve geri dönüştürür. Şimdi, İyi niyetli bir çevre politikası şunu yapar. İstanbulda başladılar. Depozito. Sattığın ürünün ambalajını geri dönüştürmekle zorunlusun der. Bira kutusuna 50 krş depozito koyar geri götürür 50 kuruşunu alırsın. Angara bebeleri gibi yarısı içilmiş, sığır muhabbeti ile ısınmış bira kutusunu camdan atan cahil adam sayısı azalır. Hadi azalmadı, yola atılan o kutunun 50 krş u için herkes atmaca olur. Ben bile alır götürür alırım 50 kuruşu, sokaktaki canlara mama alırım. Yoğurt kabı, 5 litre su şişesi, aklınıza ambalajlı ne gelirse depozitolu olsun, çevre temizliği neymiş görün. Pikniğe gidip ortalığı çöpe boğan ahali bile 10-15 kuruş alacağı torbayı uluorta atmaz. Atsa bile ardından bir grup dolanır nafakayı çıkarır.

@Mehmet Metin Levent Çevrecilik adına şimdi Ankara'yı (Ankaralı'ları ve dahi tüm Anadolu'ları) niye gömdün

@Mehmet Metin Levent

Biranın yarısını içip şişesini camdan atan sığırları hep beraber gömelim ama şehir belirtmek hiç hoş olmamış.

Marketlerin kazanamayacağını anladık o iş cepte, de bisiklet yollarını da yedik :)

Edirne'den Hakkari'ye 4 er şeritli yollar yaptık, bin odalı sarayımız var, uzakları yakın eden köprülerimiz ve tüp geçitlerimiz var ne güzel almanya'yı kıskandırıyorduk şimdi itibarımıza gölge düştü koskoca devlet poşet parasıyla yol yapacakmış. Almanya'da bayram ediyordur kesin herkes, poşet satacaklarda yol yapacaklar hahahah diye. Devletimiz evelallah kaldırımını da bisiklet yolunu da yapacak güçtedir, kimse bizi poşetle sınamaya kalkmasın.

@Mhmm@ 25 yıldır angaralıyım. Bisiklet binerken önümden aheste giden önü pısık arkası kalkık doğanlardan eğik atış yaptığını çok gördüm o kutuların kardeşim. Ankarada oturup da istanbula kayseri ya da antalyaya sataşmadım ki :)

@Berkgmsy
Bu uygulamadaki amaç kullanmaktan vazgeçmek değil

geçen gün bisikletle eve giderken hafif rüzgar esiyordu ve bi poşet arkadaşımın arka aktarıcısına takıldı o farketmedi dahada bastı ve aktarıcı arkaya doğru katlanıp kırıldı ve 25 kuruşluk poşet 100 liraya mâl oldu bu poşeti atan arkadaş poşet için para vermiş olsaydı bir sonraki ihtiyacında para vermemek için saklayacaktı yani sokağa atmayacaktı.

Başka bir örnek vereyim komşumuz geçen sene sıfır bi araba aldı renault kadjar arabanın kendini frenleme sistemi varmış bi poşet uçarken araba bunu farketmiş ve ani frene basmış sonra arkadaki arabada duramayıp buna arkadan geçirmiş ve yine 25 kuruşluk poşet binlerce liralık zarar açmış.

Poşetin zararları sadece bunlar değil bu örnekler sadece bize verebileceği zararlar doğaya verdiği zarar bizim malımıza verdiği zararın kim bilir kaç katıdır :(

@epsilon91

Şuan evde değilim ama eve gidince kırık olan aktarıcının resmini atabilirim .

@Hakan38 sizin mesaja demedim hocam poşetten alınan verginin bisiklet yolunda yapımında kullanılacağına hitaben yazdım yanlış anlaşılma olmuş

Geri