Scudo Sports

Herkesi poşet kullanmaya davet ediyorum.

@Mehmet Metin Levent Atık su bedeli gibi karbonmonoksit bedeli diye bir kalem vergi açılabilir. Küresel ısınma, ekolojik denge vs.derken gayet güzel zemini var. Para da lazım bence iyi fikir cimere yazın derim :)

Scudo
plastik doğada çözünüp yok olmaz, parçalanarak mikroplastiğe dönüşür ve "göze görünmeden" sağlığımızı ve doğamızı yıkmayı sürdürür.

okuma önerileri:

(link)

"2016’da 3,1 milyon ton plastik ambalaj malzemesi üretildiğini bakanlık verilerinden biliyoruz. 2016’da 500 bin tondan az plastik atığın geri dönüştüğünü biliyoruz. Yani 2,5 milyon tondan fazla plastik ambalaj malzemesi doğaya oradan da gıdamıza karışıyor. Diyelim ki paralı poşet ile kullanımı çok düştü? O poşet günün sonunda yine çöpe, doğaya gitmeyecek mi?"

"Sadece poşet değil, her şeyden devlet katılım payı alacak. Madeni yağdan 50 kuruş alınacak parası geri dönüşüme değil Bakanlık bütçesine gidecek. Araba lastiğinden 2 TL alınacak ve bu para Bakanlık’a gidecek. 20 kilogramlık bir aküden 10 TL alınacak ve bu para da Bakanlık’a gidecek. Çünkü Bakanlık şöyle diyor: “Geri kazanım katılım payı ve poşet ücretinden elde edilen gelirlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hesabına yatırılması ve bütçeye gelir kaydedilmesi.” Yani para geri dönüşüme değil bakanlığın daha fazla kömür, HES, otoyol projesi ve ÇED’e onay vermesine, imara aykırı binalarla barışılmasına, yoksulların evlerinin yıkılmasına harcanacak."

(link)

(link)

Poşetin paralı olması işletme sahipleri dışında kimseye fayda getireceğini düşünmüyorum. Şahsen marketten aldığım poşetleri atma gibi bir huyum yoktur. Genelde çöp poşeti olarak kullanırım. Eğer marketlerden poşet almazsam ayrıca çöp poşeti almak durumunda olacağım. O da aşağı yukarı aynı içeriğe sahip poşetlerden. Çevre için de benzer etkilere sahip. Ev kullanımında ayrıca çöp poşeti alanlara da anlam veremiyorum. Direk çöpe gideceğine değerlendirmek lazım. Poşet kullanımının azalacağını da düşünmüyorum. Markette 30 liradan aşağı alışveriş yapmak çok zor. Bu kadar para verenin 25er kuruş vermeye çekinip bir kaç poşet almaktan erineceğini zannetmiyorum.

Kullanımının azalacağını bilsem 25 kuruş değil 1 lira da verirdim tanesine ben ama sanmıyorum plastik poşetin hayatımızdaki yeri çok büyük kolay kolay vazgeçemeyiz

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
Bir belgeselde, Büyük Okyanus’ta, neredeyse Amerika kıtası büyüklüğünde plastik/naylon yığını olduğunu öğrendiğimden beri bu tür ufak tedbirleri fazla dikkate almıyorum. :(

@trainspotting35
Depremden kaynaklı ötv dediler geçici olarak dediler. Ne oldu ! Bir baktılar ki bedavadan para akıyor. Kalsın dediler. Olan biz vatandaşa oldu.
Bunların poşet parasının nereye akacağı belli değil ! Açık ve nettir.
Saygılarımla.

@Afyon35

Evet kesinlikle öyle yapılmalı. Üsküdar sahildeki bisiklet yolunda tonlarca insan, tezgah kurmuş seyyar satıcı var, zabıtaya şikayet ettik 3 defa "Ne yapalım kardeş bizim gücümüz yetmiyor bunları kaldırmaya" dedi.

Nasıl ki bisikletlilere ceza kesiliyorsa köprüde otobanda "En azından" işlek yerlerdeki bisiklet yolundan yürüyen yayalara da polis ceza kessin bir zahmet. Hiç mi polis yok o civarada ? uyarılsın anons yapılsın, uymayan ısrar eden ceza alsın. Biz de rahat rahat sürelim.
...
Poşet meselesi ise tam bir fasa fiso. Ben plastik poşetlere karşıyım. elbet ki kullanılması gereken yerler vardır ama günlük alışverişte hiç kullanılmamalı mesela. 2 liraya 3 liraya katlanabilen mini çantalar yapsınlar mis gibi at çantada taşı. Unuttuysan evde yenisi 2 lira 3 lira olsun al kullan. Bizler bisiklet sağlıktır deeken böyle çirkin bir uygulamaya alet edilmekle cidden hakarete uğruyoruz. Çok yazık.

• Beğen
Tepkiler: furkanbr
eskiden pazar çantaları veya fileler vardı. pazara giden ahali, çantasını filesini götürür, aldığınca yükler eve taşırdı. tekerlekli pazar arabalarının çıkışı da 35 senelik geçmişe sahip. sonra, kullan at, tüketim ekonomisi. şimdi de böyle. Allah kabul etsin.

Ozan Bingol gayet net açıklamış nefes almaya vergi alınmıyor şaşırıyorum hükümet bunu nasıl istemiyor diye

Dünyada suyu ÖTV ile için başka millet varmıdır bilmiyorum

@SEYYAH OZİ Bisiklet için 6 ayda bir vergi düşünüyoruz plaka muayne felan beleşe akşama kadar geziyorsunuz :) şileye darlıga gidiyorsunuz bedavadan:)

Herkesin gorusu farkli olabilir ama ben bisiklet yolu istemiyorum. Hele de bu sekilde yapilacaksa hic istemiyorum. Bizim ihtiyacimiz olan bisikletin de bir arac oldugunu asfalt yoldan gitmeye hakki oldugunu motorlu araclarla ayni hak (otoyol haric) ve sorumluluklara sahip oldugunu butun halkin ogrenmesi. Bunlar olmadigi surece iki tane yola bisiklet yolu yapacaklar ortalikta cikip bisiklet yolu yaptik diye bagiracaklar ondan sonra halktaki algi iyice bisiklet sadece bisiklet yolundan gidebilir yonuna kayacak. Her asfalt yola bisiklet yolu yapilabilir mi yada yaparlar mi sizce? Bu sefer iyice sikistirilan taraf olucaz.

Ayrica bu tur projeleri kim nasil yapiyor duzenliyorsa tanismak istiyorum , sakaryada okuyorum birkac ay once bisiklet adasi diye bir yerin acilisi yapildi icinde veledrom da var ,yol bisikletimi aldim gittim gormeye , denemeye sonuc ise felaket. Veledromun icinde yokus var bildigin her virajdan sonra yokus cikiyorsun, yani resmen sadece yapmis olmak icin yapiyorlar , ayni sekilde yapilan bisiklet yollarini da maviye boyamislar boya kalinligi en az 1 cm var o da catlamis roubaix yarisinda boyle bi yol yoktur o derece bozuk o yuzden yapmasinlar daha iyi

Karar yerinde ama yeterli değil market vs. Poşetlerini en az 5 lira yapmaları gerekir anlamlı olması için. Bunlarınki dostlar alışverişte görsün 25 kuruş neymiş kimse kaale almaz yap bakalım 5 lira milleti teşvik et görelim boyunuzun ölçüsünü

Şair şiirinde der

Gözümü açarım plastik poşet
Cocuk yaparken plastik poşet
Alışverişte plastik poşet
Yağmur yağar kafaya poşet
Ah nerde yokki bu plastik poşet

Yolculukta mide bulanır plastik poşet
Tozlanmasın diye plastik poşet
Ayaklar ıslanır çorap üstüne giyilir plastik poşet
Çoçuk uçurtması plastik poşet
Şimdi olmuş 25 kuruş plastik poşet
Ah nerde yokki bu plastik poşet

Marketlerin,bakkalların,mağazaların,avmlerin çok çevreyi düşündükleri için böyle bir oluşumun olduğunu düşünmüyorum. Çevreci politikalarda bir nevi kârı,bilinilirliği arttırıcı pr çalışmaları. Şimdi o poşetler ücretli oldu, ne olacak şimdi ? O mağazaların müdürleri, müdür yardımcıları ürün satın diye sıkıştırdıkları çalışanlara, bu saatten sonra poşette satın diye baskı yapacak. Çünkü o 25 krş lar bike alınıp günlük,haftalık,aylık hedeflere yansıyacak. (1)

(2) çevreci olduklarına ve bu poşetin gerçekten çevreyi kirlettiğinden dolayı ücretli yaptıklarına şu şekilde inanırım. Bütün o poşetlerin üretimini azaltırlar, azalan üretilmiş poşetleri ücretli satarlarsa işte o zaman inanırım. O poşetler yine milyonlarca üretilecek, yine milyonlarca üretilecek. Söyler misiniz o üretilen aynı sayıda poşet piyasada oldukça ücretli olsa ne olur, olmasa ne olur.
Poşet konusunda derdimi döktüm. Rahatladım :)

• Beğen
Tepkiler: Taygun Kon
İşin ilginç yani, zaten şimdi aldığımız poşetlere para veriyoruz. Ürünü satan dükkanlar bu poşet maliyetini de zaten fiyata ekliyorlar. Şimdi fazladan 25krş vereceğiz özetle.

Meğer ne memnuniyetsizmişiz

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Karbon ayak izimizi minimumda tutmalıyız.
Biz yıllardan beri pazara,bakkala giderken her zaman yanımızda poşetimizi de götürüyoruz.

• Beğen
Tepkiler: elric1982
Ben pazar arabasi kullaniyorum poşet meselesine gelirsek pazarlik alirken herbisey posete konuyor tanesine 25 kurus verirsek batariz
2018-12-12 16.52.39.png

Geri