Scudo Sports

Her Salı - Perşembe Akşamı Caddebostan - Kaynarca Turu

@Alev Ceren Akköse

Merhaba,

Buraya fazla yazmamakla beraber turlarımıza sürekli olarak katılan birkaç kız arkadaşımız mevcut. Yalnız bu ezici çoğunluğun yol bisikletleriyle katıldığı, yüksek tempolu bir tur, çoğu katılımcıların erkek olması biraz da o yüzden. Ülkemizde maalesef performans odaklı olarak bisiklete binen hanımların sayısı oldukça az.

Scudo
@Alev Ceren Akköse

forum yöneticilerine de ileteceğim ama kadınların kendileri direk başvursa daha iyi olur. bikeforums.net gibi ingilizce forumlarda bisiklet süren kadınlara yönelik bölüm var. kadınların aktif katılabilmesi ve dertlerini paylaşabilmesi için bu forumda da bir bölüme ihtiyaç var. selamlar.

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Apak
@Selçuk Uygun

Selcuk Abi,

Sen gel de beraber gidelim su meshur kofteleri yemeye...:)

Dün bende ilk kez turunuza katıldım ortadaki grupla beraber ilerlerken kartal iskele önünde hayatımda ilk kez lastiğim patladı :) Yani dün baya ilk leri yaşadım neyse nazarlık diyelim bu küçük kazaya haftaya tekrar görüşmek üzere ......
(Siyah kron'lu çoçuk)

• Beğen
@Hüseyin Odabaşı

Hayır abicim bnm kankayı aradım geldi aldı çoçuk sağolsun hafta sonu ilgilenicem bisikletle.:in:

• Beğen
@Selçuk Uygun

Selcuk Abi, 3 ay daha sabredebilirsen yanindayim:D:crazy292:

• Beğen
Tepkiler: ramon71
@Somer Kozanoğlu

ya keşke bir el etseydin - haber verseydin , yanımızda bizim mutlaka yama seti ve aparatlar oluyor. (hatta iç lastik oluyor amz seninkine uymayabilir) Zaten grup olarak binmemizin bir amacı da bu tür durumlarda tek kalmayıp , yardım alabilmek.

@Somer Kozanoğlu

Kaynarca'ya giderken Dragos Sosyal Tesisler'de, Kartal'da ve Pendik'te neredeyse her zaman öyle sert rüzgar vuruyor, zamanla alışıyor insan. Hatta salı gecesi nispeten makul seviyede olduğu söylenebilir. Çok daha sert estiği akşamlar oldu :)

@Ulaş Apak

Kışlıkları hazırlamanın zamanı geldi akşamları serin oluyor artık :(
Akşam görüşmek üzere :D

Saygılar
Erkan

• Beğen
Tepkiler: Hüseyin Odabaşı
@Ulaş Apak

O dragostaki virajdaki rüzgarı bende çözemedim valla.Hepmi bu şekilde eser.Takdir ediyorum çizgisini hiç bozmuyor sürekli aynı şekilde esiyor:)

@Nicotine34

erkan ,

ben sizlerin arkasından ayrılmıyorum , sıcak sıcak gidip geliyorum..:D

Ulaş ,

tabi hızımız da arttığı için aynı rüzgara karşı direnç daha şiddetli hissediliyor zamanla ...

• Beğen
Tepkiler: Nicotine34
Dün 20.46'da evden çıktım. Bayağı rüzgar vardı. Ama ağrıdan tamamen kurtulunca Salı akşamından daha iyi tempo yaptım. Km saatim bir ara 30 km'yi gördü. Hatta bir ara Serdar Abi'leri Kartal'da geçip İdealtepe'ye kadar önlerinde tempo yaptım ve Saray Muhallebicisi'ne Salı gününden 8 dakika erken (22.12) vardım. Benim önümde gelen en son bisikletliden sadece 5 dakika geride kalmışım. 23.16'ya kadar sohbet edip; çay ve maden suyu içip kazandibiyle cila çektikten sonra eve pedalladım. Maltepe'ye kadar sahilden gidip oradan Orhantepe'ye döndüm. Bir benzincide lastiklerin havasını şişirdikten sonra aksi yönden esen rüzgara rağmen Cevizli üzerinden eve 00,03'te vardım. Toplamda 45 km yapmış, bisiklet üzerinde 2 saat 5 dakika kalmışım. Toplam süre 3 saat 20 dakika. Bu arada gruptaki herkesin Kadir gecesini ve eğer haftaya Salı sürüşü yapılacaksa iş yoğunluğu ve tatile çıkma nedeniyle aramıza katılamayacak arkadaşların Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım.

Rüzgar konusunda ne güzel anılarınızdan bahsetmişsiniz. Ben de kısaca dün yanımdan hızlıca geçen bir minibüsün rüzgarından bahsedeyim...

Şimdi diyeceksiniz "aman canım onun rüzgarından ne olacak" ama çok fazla hızlı gitmiyorsanız ve çok yakınızdan geçiyorsa etkisini ciddi şekilde hissediyorsunuz.

Bu kötü etki değildi, hızlandım...:)

Hani elimiz ile yellendirince bir mum alevi kırpışmaya başlar; bırakın hızlı hareketi parmağınızı şıklatsanız aynı şey olur ya. İşte benimkisi de o misal. Halbu ki toplamda 100 kiloluk bir cisim hareket ediyor ama benim hızımı anlık olarak arttıracak kadar (vakum etkisi gibiydi!) alıp götürüyor.

Buradan örnekle, arkanızdan sert esen bir rüzgarın yolunuzu nasıl kısa edeceği ve tersinde de anlamsızca pedal çekmenize sebep olacağını oranlamak hiç zor olmasa gerek...:)

sevgili kaynarca ekibi dostlarım buraya uğramıyorsunuz face e takılıyorsunuz ...bende ne hikmetse sevmiyorum o face i salı perşembe geceleri yapılan bu kaynarca turlarına bi iki kez felan takıldım ,,yalnız dönüşte gerçekten sakat durumların olduğunu gördüm grubu yakalamak için kırmızıda geçilmesi bence yalnış ,,trafikte kırmızıda geçene acımıyorlar ,kim araçlar ,,,,,,,,,,, ben dönüşte kırmızıda yavaşlama yaptığım halde ihaleyi ben yedim yani küfürü nedeni bi öncekiler kırmızıda geçtiler ondan bu nedenle pek o sahil yolu bana tekin gelmiyor ,,,,,,,,,,,,hele hele geceleri yola taşarak gitmek son derece yalnış ve buna uyulmadığını gördüm malesef ,,,,,,,,,,,,,,,
burda herşeyler anlatılmıyor ben olayları gördüm ve burda gerçekleri yazarım benim turlarımda hiç kimse trafiği ihlal edemez,,,,,,,,,,,,antremanlarda dahi trafiği ihlal etmek hatadır ,,,,,,,,,,,,,,fakat kaynarca ekibine bi bakımada hak veriyorum nedeni şu hafta içi herkez çalışmakta anca salı ve perşembeleri bi kaçamak yapma durumu hız yapılacak güzergah malesef yok kısa mesafe hız yapılacak yerin olmaması bi handikap ,,,,,,,,,,herkezde yol olduğu için süratli gidilmektedir ,,,kısa mesafede 35-45 tempolar yapılmakta ama dediğim gibi çok dikkatli olunması lazım mazallah grubu yakalayacağım diye kırmızıda geçme sonucunda buradan bi acı haber duymak istemem doğrusu ,,,,,,,,,,,şimdi dönüşte millet tabi tansiyona gelerek basıyor o kartaldan sonraki ışıklarda kırmızıya yakalanma oranı yüksektir ,,,,,,,,,,mümkün olduğu kadar hızı kesmeli araca yol vermeli aksi takdirde kaza olabilir ,,,,,,,,,,,evet bu çok zor neden çünki vakit kaybı ama can daha önemlidir dostlar ,,,,,,,,,,,

@Ulaş Apak

ulaş ,,,,bi öneri yeni gelen ve temposu düşük olan ve yol kullanan arkadaşları b grubuna al ve öncülüğü sen yap derim herkez partnerinden mesul olsun ,,,,
düşük tempolular zamanla bu parkurda gelişerek a takımına transfer olsun bu sistem böyle güzel işler ,,,bir de aşağıda bahsettim yeni gelen arkadaşlar ışıklara ve yüksek basan arkadaşlarda dönüşte kırmızı ışıklara ve kavşaklara dikkat etsinler ,,,,,,,,,

Geri