Scudo Sports

Her Salı - Perşembe Akşamı Caddebostan - Kaynarca Turu

Scudo
Hepimizin başı sağolsun 2 gündür herkesin canı sıkkın :/ Bu arada yeni katılanlarında Hakan abinin yazdığına önem vermelerini rica ediyorum yaptığımız spor kolay bir spor değil bunu en uygun ve düzgün şekilde yapmalıyız...

yol bisikleti gerçekten mukavete dayanan bi olaydır bi arkadaş var ismini vermeyeceğim yolda sağlam basardı benden iki yaş büyüktü kendisinden genç ve süratli olanlar ile takılırdı ama zorlama neticesinde fıtık ameliyatı oldu bu gün 45 derecede garipçenin rampalarını çıkarken kendimi yormamaya dikkat ettim evet riske girdim belki ama asla zorlamadım kendimi ....beyin kanaması olur herşey olurdu ,,,,,evet her zaman limitlerimi gözeterek kendimi sakatlamadan tam 6 senedir bu bisiklet olayını bi düzene soktum ilerlemiş yaşıma dikkat etmeliyim artık bu kalp 20 lik delikanlının kalbi gibi atmamaktadır ....
ölen arkadaşa gerçekten ama gerçekten çok üzüldüm arkadaşlar olayın nasıl olduğunu tam bilemiyorum ama cüneytin bana dediği tuvalette beyin kanaması geçirmiş, acaba zorlamamı yaptı kendisi, olayı tam bilemiyorum ,,,,
ailesine başsağlığı dilerim gerçekten canım sıkıldı arkadaşlar,,,

@hasan mehmet yalı

Pardon. Ancak rahatsız olan Alp değil benim. O da bana yazdı Perşembe günü uğradığım haksız saldırı sonrası. O saldırı nedeniyle sağ diz kapağım yaralandı ve o iyileşmeden yeniden bisiklet kullanamam.

@Aydın Bez

İstanbul'da, trafiği geçtim, yazın öğlen 12'den sonra bisiklete falan binilmez, hele gece doğrudan cinayete kurban gitme tehlikesi var, sabah yol kenarındaki kırık far ve içki şişelerinden gecenin nasıl geçtiğini anlayabiliyoruz. Aslında bisiklete binilemeyecek bir tek şehir söyle deseler, hemen İstanbul derim.

Gece erken yatıp sabah erkenden binmek en güzeli ancak, sabahları %80 üzeri nem dayanıklılık sporlarını neredeyse yapılamaz hale getiriyor.

Bu arada Harem-Sirkeci arası nasıl oluyor? :) Belki söyle olabilir -> (link)

bu grup altında yazışan bazı arkadaşlar ile yazın yaptığımız uzun turlara , biraz erken yatıp ve biraz da uykumuzdan biraz çalarak 05:00- 05:30 da çıktığımız oluyor (hava kısmen lacivertken :) ). Hem İstanbul'dan çıkana kadar trafik çilesi çekmiyoruz , hem de 11:00-11:30 gibi dönmüş oluyoruz. bu arada nabzın 250 olabileceğini de ilk defa görümüş oldum , geçmiş olsun...

anlatamam bile göğsüme baglı olan alete kalbimin çarptıgını hisettim resmen vız vız ses geliyordu bir anda nefes kesilmesi ve güç gitmesi oldu.herzamankinden düşük tempoda koşamma ramen yani anla.spor hocam aşırı nemde yüklenmişsin ve su tüketmemişsindir dedi aynen dediği gibi hiç su içmeden çıkmıştım.

@chavanel

İstanbul bisiklet için öyle uygun olmayan bir kent ki bir ufak rica nedeniyle saldırıya uğrayabiliyorsunuz tıpkı benim gibi. Ayrıca bir kere sabah süreyim dedim, gölgeliklerde dinlemeseydim kesin aranızda değildim. O gün, Eylül'ün ortasına kadar akşamüstü ve gece sürmeye karar verdim ve bunu yapmaya devam edeceğim sağ dizimdeki yara iyileşince. Ondan sonra da mümkün mertebe sabahleyin başlangıçta orta, sonra da uzun (gidiş-dönüş mesafesine bakıldığında) turlar yapmayı düşünüyorum.

@chavanel
İşte bu, ben bunu arıyordum yahu! İnsan şöyle tempoyu bozmadan Arnavutköy (sahildeki değil!) Kadıköy yapmak isiyor. Bunu bagaja monte edileneni yapsalar almazsam ne olayım...:)

@Cem Şentin
Cem kardeşim geçmiş olsun dilerim. İnşaallah çok ciddi değildir. Dizlerimiz bizim pedallarımız kadar kıymetli. En ufak kusur yokuşta çıkartmaz bisiklete de bindirmez. Sorabilir miyim; olay nasıl gelişti acaba?

Sevgiler, saygılar...

@Salih Dinçer

Kartal'dan Alt Kaynarca'ya gitmiş, oradan 22.45 sıralarında bisikletimle bisiklet yolundan Bostancı yönüne giderken Maltepe sahilde bir aile yolumu kapattı. Eğer fren yapmasaydım onlara çarpacaktım. Onlara "Neden yolumdan gidiyorsunuz. Kendi tarafından gitsenize ?" der demez, o ailenin büyük oğlu bunu küfür anlayıp bana tekme attı. Ben de kendisine karşı koymaya çalıştım. Saldırıdan sonra bu medeniyetten nasibini almamış ailesiyle arabayla kaçtı. Allahtan onların plakasını almıştım (34 UR 780), polisi arayıp şikayette bulundum. Saldırı nedeniyle diz kapaklarım kanadı. Saldırıdan sonra zor da olsa eve sürdüm bisikleti, olayı önce yolda rastladığım Ulaş ve Gürkan Abi'lere, sonra da evdeki aileme anlattım, hastaneye gittik ve en az 2 gün iş göremez raporu aldım. Ertesi gün sol diz kapağımdaki yara kapandı. Ancak sağ diz kapağım kabuk bağlasa da halen acıyor.

Neyseki çok ciddi değilmiş. Böylelerine hani derler ya köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksin o hesap davranacaksın. Nasıl onlar kaçmasını biliyor; lafını vitesi 2-4'e takıp biraz hızlandıktan sonra 3'e geçtiğin sırada edeceksin. Hatta en iyisi belki de biber gazı ya! Neyse sonra ağız birliği yapıp şikayetçi olur ipnalar...:)

Bu arada yolunu kesmeleri araçla mı oldu? Yani bisiklet yoluna falan araçla mı girmişler ne? Ben bir ara motosiklet görmüştüm. Uzunca önümde gitti de tam yoldan ayrılacağı sırada plakasını almak aklıma geldi. Yoksa şikayet edecektim, kaçar yolu yok; orası bisiklet yolu...

Hatta var ya kim olursa şu amca gibi çarpıp kaçacan...

• Beğen
Tepkiler: krankmili
ertan arkadaşımızın insani çabaları için kendisini tebrik ederim tayfun arkadaşımızın mekanı cennet olsun ,,,

kaynarca ekibine teşekkür ederim muhabbet güzeldi bu arada vakum olayıda iyi idi... evet ben bu gün sınıfta kaldım 44 dişle bu kadar yapabildim ,,,bisiklet performans olarak geri kaldı iki diş çok şeyi farkettirecek deore 46 ya geçeceğiz bu 44 ile olmuyor deore 46 ya geçince ön aktarıcıda değişecek bende banka soyacağım çünki paramız yok...

:) :) :) :)

toplam bu akşam yaptığım km 24 km arkadaşlar ve durmadan gittim kartala ordan durmadan bostancı ışıklara geldim,,, hesapladım 24 km yalnız bu olay iyi geldi bana galba o kartal sınır bütün cangolar pendik tuzla arası konuçlanmış olmalı ,,,,,,
arada sırada takılırım ,,, bir saatte aldım çıkışımız 08.30 du galba 09.30 dabostancı ışıklarda idim tempo 25 düşük ..............

intahar edecem

:D :D :D :D :D :D :D :D

@Kudret Kurtcebe
Abi boşuna masraf etme, benim kamyonun aynakolu 39-28 o bile yetiyor bu tur için:)

• Beğen
Tepkiler: Nicotine34
Geri