Scudo Sports

Her Salı - Perşembe Akşamı Caddebostan - Kaynarca Turu

@Cem Şentin

Cem Kardeşim;

tez aşamasındaki bir kardeşimiz olarak Türkçe'ye yeterince hakim olduğunu varsayıyorum. Bu nedenle cevabımı da hakkıyla değerlendireceğine inanıyorum.

"Rüzgardan korkan bisikletçi olamaz" ifadesinden öznenin "korkak" olduğu anlamı çıkmaz. Olsa olsa rüzgarlı havada bisiklete binmekten çekindiği anlamı çıkarılabilir.

"Korkaklık" öznenin genel durumuna yönelik ve istisnasız her şeye karşı tutumunu tanımlayan bir ifade iken, özel bir durum veya eylemden korkmak tamamen ayrı bir şeydir. Uçağa binmekten korkmak "korkaklık" değildir. Bu nedenle Ulaş kardeşimin ifadesinden bu derece alınacak bir anlam çıkarmak bence biraz haksızlık olur.

Gereğinden fazla alınmış ve acele bir tepki ile yazılmış cevabın günün moda deyimi ile "orantısız güç kullanmak" tanımına iyi bir örnek olmuş. Sana boş yere "forum demirbaşı" denmiyor, bu forumda kimsenin bir diğerine bilerek kırıcı söz sarfetmeyeceğini bilecek kadar "buralı"sın..

Her zaman ve şart altında vereceğin tepkiyi en az iki kez gözden geçirip tarttıktan sonra ortaya koyarsan haklı ve objektif bir tavır sergilemiş olmanın huzurunu yaşarsın. Bunu naçizane bir ağabey tavsiyesi olarak almış olduğunu umarım.

Selam.

Scudo
@gürkan doğanay

Ne demek istediğini anlıyorum. Ama biliyorsun ki çekinmenin içinde ya saygı yada korku (utanma da bir tür korku olduğu için korkuya dahil ettim) vardır. Arkadaşın anlatmak istediği korku kaynaklı yani 2. tür çekingenliğe giriyor. Yazımda bahsettiğim turun şiddetli rüzgar nedeniyle tamamlanamaması nedeniyle dün yapmayı planladığım turu ertelemem de buna giriyor. Çünkü geçmişte bir iş yapmışsındır ama istediğin gibi sonuçlanmamıştır. O nedenle ona benzer bir durum olduğunda o işi yapmaya çekinirsin. Nedeni de geçmişte yaşadığının aynısını yaşama korkusudur. Bu ilişki nedeniyle çekinmeyle korku yakın anlamlıdır.

Ulaş'a verdiğim yanıtta, "Rüzgardan korkan bisikletçi olamaz" sözüyle kendisinin demek istediği çekingen anlamının bu ilişki nedeniyle korkak olarak anlaşılabileceğini anlatmak ve sözü edilen kişinin incinebileceğini belirtmek istedim. Umarım beni anlamışsındır Gürkan Abi. Son olarak, eğer birilerini kırdıysam özür dilerim.

• Beğen
Tepkiler: gürkan doğanay
@Ulaş Apak

hemen bugun keşfe çıkalım :D

geçen sefer gittiğin yer değil mi orası kartal tarafında

@RSY Ersoy

Sanırım evet, ama ben Samandıra-Kartal bağlantısından sapmadan devam etmiştim, Aydos'un üst kısmına ulaşmak için bir yerden girmek gerekiyor sanırım. Hoş arazi varsa bizim yol bisikletleriyle biraz zor olabilir :)
Bu havada keşif biraz zor bence. Sen istersen çık ama benim çalışmam lazım zaten :)

• Beğen
Tepkiler: Nicotine34
aydosa çıkmanızda rehber olabilirim oraya en yakın çıkan kişi benim :D :D :D
işte bir video keyifli seyirler bisikletinizi ona göre ayarlayın görüşmek üzere :D :D (link) video pek iyi değil ama işte olabildiği kadar
aydosa yol bisikleti ile çıkılır fakat çok yavaş olmalı size uygun yarı stabilize kırmataş yol var dolanılarak çıkılacak ve 15 dakikada zirveye varılacak başka bir alternatifi yok poligonları az geçtin mi ilerideki yoldan gidilir resimler belki yol hakkında fikir edinmenizi sağlar işte konunun resimleri
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=79285

@engin güner

Teşekkürler. Yalnız ormanın tepesine çıkan yollar hep bu şekildeyse bizim yol bisikletlerini biraz zorlayabilir. Asfalt bir parkur yoktur sanırım? :)

• Beğen
Tepkiler: engin güner
@Ulaş Apak

rotanızı aydos hilal tarafından yaparsanız 300 metrede zaten köy var geriye 200 metre kalıyor zirveye yürüyerekte çıkılır alternatifi bol rüzgarı fazla çok zorlama olsa da değer bence çok yavaş giderek

sonuçta bir tepe yol ne kadar iyi olabilir ki istanbulda iyi yol var mıydı :D :D
yol kırmataş dediğim gibi asfalt çakması bir yapı burada down hill yapılan yerler atlayış rampaları var

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Apak
@RSY Ersoy

Sabah bugün çıkılmaz dedim ama şimdi yağmur kesildi. Tekrar başlamazsa öğleden sonra olabilir aslında :)

Arkadaşlar merhaba,
Ulaş arkadaşımız rüzgar korkaklığını espiri olarak söylemiş yazısının sonunda gülen adam resmi koymuş.Ben de sıcaklık 50 derece olsun korkmam pedal çevirmeye başlayınca sıcaklık beni etkilemiyor,ama rüzgar öyle değil adamı resmen kesiyor.Hele karşıdan yada yandan esiyorsa birde heybeniz varsa.
Bu yüzden rüzgardan korkuyorum daha doğrusu çekiniyorum.

Denizcilik te derler ya " dalga arkadan gelsin de kol gibi gelsin "
bizim içinde bence rüzgar arkadan gelsinde kol gibi gelsin.
Herkese iyi hafta sonları.

@Sabri Atalay

Haklısınız. Bizim akşam turunda öyle zamanlar oldu ki aşırı rüzgar yüzünden normalde 30 km/s ortalamayla gittiğimiz yerde 15'i bile aşamadık. Bir şekilde tamamladık, ama tur güzergahının neredeyse tamamen düz oluşunu hep aynı güzergahta gidip geliyor olmanın getirdiği güven duygusunu yabana atmamak gerek :)

• Beğen
Tepkiler: Nicotine34
@Ulaş Apak

ben sabah uyuyamayıp gaza gelip söyledim zaten hangover durumu mevcut bünyede hava yarın hala bulutlu gösteriyor bakalım değişecek mi:rolleyes: :D

@Ulaş Apak

Aydos Ormanı'nın Sancaktepe'de kalan girişini biliyorum. O konuda yardımcı olabilirim. Başıbüyük'ten Büyükbakkalköy'e geldğinizde Kartal yönüne sapın ve yolun Kartal-Samandıra yoluyla birleştiği yerden sola dönün. 500 m gittikten sonra sonra ışıklardan sağa dönün. Akpınar Mahallesi üzerinden Sultanbeyli'ye giden bu yolda yaklaşık 1 km giderseniz bahsettiğim girişin önüne gelirsiniz.

ulaş yarın hava müsait başı büyük e gidecekseniz gelirim ordan aydos nefis rampalar var...
salı, çarşamba yağmur var ....yarın hava kapalı..

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/8_int.jpg

Low clouds

High Temperature
7°C

RealFeel®
6°C

Winds
NE 13

Maximum UV
1

Thunderstorm Probability
0%

Amount of Precipitation
0

Amount of Rain
0

Amount of Snow
0

Hours of Precipitation
0 Hours

Hours of Rain
0 Hours

akşam yağmur yağarsa gündüz yerler ıslak olabilir yol bisikletçi için risk bence..

@Kudret Kurtcebe

Abi sağol da, işler nedeniyle haftaiçi gündüzleri nadiren çıkabiliyorum. Bu ya da sonraki hafta sonuna planlarız.

Geri