Scudo Sports

Her Salı - Perşembe Akşamı Caddebostan - Kaynarca Turu

Scudo
@Ulaş Apak

dur hemen canlandırayım forumu :). 53/39 aynakol ile beraber kullanılıcak, yokuşlarda zorlamayacak 10 lu sistem kaçlı ruble kullanmak gerekir? diye bir soru sorayım :))

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Apak
@Özgür_Aksoy

Benim şahsi deneyimden cevap verecek kadar yol bisikleti geçmişim yok, ama netten biraz arattım, 11/28 diyen biri var. Vitesler biraz fazla aralıklı oluyor ama yokuşlarda çok rahatlık sağlıyor diyor.
(link)
(7. cevap)

• Beğen
Tepkiler: Özgür_Aksoy
ertan abinin forumdaki mesajlarından birinde 11-27 tavsiye ettiğini okudum az önce ama ebay de 11-27 malesef yok. 11-28 ile arasında pek fark yoktur ama. ebay açık artırmalarından baya ucuza 105 set topluyorum şu aralar :D

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Apak
Normalde bugün Esenyalı-Aydınlı-Yakacık güzergahında yapmayı düşündüğüm turu akşamki şiddetli rüzgar nedeniyle haftaya ertelemek zorunda kaldım. O rüzgar olmasaydı şimdi bu saatelerde eve doğru sürüyor olacaktım :(

@Ulaş Apak

Şiddetli rüzgar nedeniyle vazgeçmek zorunda kaldığım tur nedeniyle bana korkak demişsin. Bende senin gibi rahat bir bisikletim ve bisiklet kıyafetim yok. Bildiğin gibi yol bisikletim 15 vitesli olduğu için yokuşlarda zorlanıyorum. Ayrıca iş aradığım bu dönemde bisiklet kıyafeti edinsem sizinkinden daha pahalı olur. Çünkü bedenim XXL.

Merak ediyorum benim ve Kaşif Abi gibi sıcaklık değişimlerine hassas bir bedene sahip olsaydın, benim gibi bisiklet kıyafetin olmasaydı, benim gibi 15 vitesli bir bisikletin olsaydı bana yine korkak der miydin ? Hele bu rüzgarlı havada sürmek, terlemekle birlikte hastalanma riskini doğuruyor. Bildiğin gibi şiddetli bir rüzgar nedeniyle Güzelyalı üzerinden İçmeler'e yaptığım yaptığım turdan dönüşte saat 21.20'ye geldiğinde hala Pendik sınırlarından çıkamamıştım.

Bugün o turu yapsaydın spor yapardım o doğru. Ama büyük olasılıkla ertesi güne hasta olarak uyanırdım. Merak ediyorum, benim şartlarımda olsaydın tur yapar mıydın, yoksa vaz mı geçerdin ? Anladığım kadarıyla sizde arkadaşlık var, sporculuk var, sevgi var ama empati yok. Son olarak şu soruma yanıt verin: "Ben onun şartlarında olsaydım karşımdakine korkak der miydim ?"

@Cem Şentin

cem arkadaş, ulaş sana korkak filan dememiş yahu :). hem boşver sen bisiklet kıyafetini, çok vitesli bisikleti filan, pedalın var mı? var bas o pedala bisiklet her yere gider. bildiğim kadarıyla çok eğitimli bir insansın zaten, iş de bulursun en kral bisikleti de o zaman alırsın. bu memlekette senin gibi okumuş ama işşiz çok insan var, buna sebep olanlar utansın, insanları işsizliğe mahkum edenler utansın sevgili cem kardeş. senin hiç bundan dolayı üzülüp sıkılmana gerek yok. dostça kal. :)

@Cem Şentin

Özgür'ün de yazdığı gibi orada sizi korkak olarak niteleme gibi bir amacım yoktu, sadece popüler bir repliği değiştirerek biraz takılmıştım ama bu konuda hassas olduğunuzu bilememişim. O şekilde algılanmaya açık bir söz ettiğim için özür dilerim.

@Cem Şentin

Cem merhabalar, Aslında sen Ulaş a birşeyler yazmışsın ama bende müsadenle kendimce bir ileti yazmak istedim.

Sanırım sen bizim turlara katılmadın yada çok az katıldın çünkü ben seni forumda gördüm ama turlarda hiç görmedim. Yukarda yazdıkların bence biraz ağır olmuş, Ulaş ı yanlış anlamışsın, turdaki arkadaşlarıda tanıyamamışsın. Pazartesi - Perşembe Akşamları Grubunda ki neredeyse herkes sanki özel seçilmiş gibidir, grubun temelinde başında olan kişiler o kadar kaliteli ve saygın insanlardır ki ara ara gruba gelen farklı kişiler bu grupta tutunamamıştır. Şuan grupta olan herkes gördüğüm kadarı ile kültürel, sosyal yapıları ile bir birine yakın çok değerli ve iyi insanlardır. Bunuda ancak turlara katılarak görebilirsin diye düşünüyorum. Bu forumda olan herkes bisikleti ve karakteri ile bir renk katıyor, söylediğim gibi seni bizim turlarda göremedim belkide daha önce katılıyordun ama yinede sende bizim gruba renk katanlardan birisisin. Buradaki eğlenceli keyifli yorumlar yanlış anlamamak gerekir diye düşünüyorum ;)

Herşey bir yana bu yorumu aslında çok daha önceden yazacaktım ama maalesef net biraz yavaş olduğundan ve çıkmak zorunda olduğumdan şimdi yazıyorum. Bugünkü turumuz gerçekten çok verimli ve güzeldi harika bir gezi yaptık. Yokuş aşağı giderken biraz daha cesaretimi toplamam gerekiyor. Bu turu mutlaka başka bir gün tekrarlayalım.

Herkeze Saygılar.

@Cem Şentin

iyi günler cem kardeşim,benim anlamadığım senin bisiklet nasıl oluyor da 15 vites oluyor...Yol da genellikle ön ayna ikili olur arkada en düşük 8 li dir. yani 16 vites olmalı..Benim gençliğimde arka rubleler 5 li idi (40 yıl ), Kıyafete gelince ,mazisi ancak 3-5 yıl halbuki insanlar 1o larca yıldır bisiklete pantalon ve montla biniyorlar...Bir gün bizimle çay içmeye gel sana eski yokluk günlerini anlatayım...

@Selçuk Uygun

Selçuk Abi teşekkürler, cidden bende gruptaki herkesi çok özledim. Yeni bisikletimi toplayalı bir ay oldu ama işlerimin inanılmaz korkuç deli manyak yoğunluğundan dolayı :D hala binemedim. Sardım sarmaladım, balkonda yatıyor. Bugün Ankaradan hafta sonu için dönmüştüm tek isteğim havanın güzel olmasıydı ama olmadı yine binemedik şu bisiklete. Bu gidişle duvara asmasak iyidir ;)

@Selçuk Uygun

İnanmazsın Selçuk Abi ama Libero marka yol bisikletimin ön aynası 3, arka aynası 5, toplam 15 vitesli. O nedenle yokuş çıkarken zorlanıyorum. Ben de bisikletimle çıkarken genelde eşofman giyerim üstüme.

• Beğen
Tepkiler: dogan58
Her turunuzu burdan takip edip sizlere imreniyorum.Bostancıya yakın otursaydım bende sizlere katılırdım.Dudullu'da yapa yalnızım. Offf..

Geri