Scudo Sports

Hayvana saldırı ve insana, hayvana tehdit, ne yapabilirim?

Scudo
@cazci
O olaydan beri herifin sesi soluğu çıkmıyor, karısıyla 2 3 kez tartıştım 2 hafta önce , onun dışında görünmedi bile ortalıkta. Ancak dediğiniz gibi yapıyorum, en ufak seste hemen balkondayım. Benim kediler de sağolsunlar, yavrular hariç, bi şey yapmaya kalk hemen bağırırlar. Balkondayım sürekli o yüzden bi şey yapabileceğini sanmıyorum.

Şu sıralar daha büyük bi tehlike var, arabalar. Belediyeye 5 aydır mesaj atıyorum, bulunduğum mahallenin sokak aralarına kasis yapın, yavrular ölüyor diye, yapmıyorlar. En az 5-6 tane yavru öldü bunlar yüzünden.

@fthgzl79
Bıktırmaya, usandırmaya çalışıyorlar hocam uğraşmamak için, defalarca açacağım davayı. Sonuca bağlanana kadar.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Dün bir çocuğa muhtemelen annesi sokakta vuruyordu..Yanından hiç seslenmeden geçtim..Babası da az ilerideydi..O da geldi yanına,o da çocuğa çığlık atarak bağırdı filan..
Ne yapabilirim?
İkisini de dövüyüm mü?
Polis mi çağırayım?
Yapabileceğim hiçbir şey yok..Yanlarından geçtim gittim..!

Bugün biri bana hakaret etti..Hem de bir kadın..
Ne yapayım şimdi buna ben?

Türkiye'de yaşıyorsan ve akıl sağlığını kaybetmek istemiyorsan veya hapise/mezara girmek istemiyorsan,tepkisiz kalmak zorundasın..

Ben mecbur kaldığım için bu ülkedeyim,seni bilmem..

Yıllarca bir dava yüzünden mahkemelerde sonuç bekledim ama dava düştü dediler bana..Bir duruşmaya 15 dakika geç gitmiştim..Hakim zaten zamanında duruşmaya başlamazdı,o gün zamanında başlamıştı galiba..Neyse,geciktim işte..Dava düştü dediler..O kadar yıl boşu boşuna mahkemelerde sonuç bekledim..Hem de haklı olduğum halde..

TCK'da hayvanlara karşı işlenen suçlarla ilgili pek madde yok. 151. maddenin 2. fıkrasında sahipli hayvanın öldürülmesi veya işe yaramayacak hale getirilmesine ilişkin dört aydan 3 yıla kadar cezalandırılacağına dair madde var bir de hayvanlarla ilgiili şiddet içerikli eylemler yapıp bunun videosunu çekip yayanlarla alakalı müstehcenlik suçu maddesinde 1 yıldan 4 yıla kadar cezalandırılacağı yazıyor.
Kendiniz açısından hakaret ve tehdit suçundan dolayı davacı olabilirsiniz. Emniyette illa isim bildirmenize gerek yok ama Faili meçhul diye yazıp geçerler onun için kendinizin araştırıp delilleri sunması daha iyi olur. Adresini falan bildirirsiniz simasını tarif edersiniz olur.

Hakaret ve tehdit suçları uzlaşma kapsamına girdi. Kamu davası açmadan önce iki tarafa soruluyor. Şikayetçi taleplerini iletiyor. Şunları falan yaparsa şikayetimi geri alırım gibi. Bazısı kamu kuruluşlarında çalışmak koşulu ile bazısı belli kuruluşlara yardım yapması koşulu ile şikayetinden vazgeçebileceğini dile getiriyor. Çocuk esirgeme kurumu v.b Öyle bir durum olursa sizde ondan hayvanlarla ilgili bir talepte bulunabilirsiniz. Ama sicili temizse ve ilk kez suç işliyorsa muhtemelen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına kararı verirler. 5 yıl başka suç işlemezse düşüyor.

@fthgzl79 gecmis olsun hocam, malesef öyle durum. Hakkini arayan, borclu cikiyor.

@Emrah Özşahin aynen hocam dediginiz gibi, kendim davaci olacagim bu sefer. Her ayrintisini yazacagim, tüm sahitlere de yazdiracagim. Yaptiklarinin ve dediklerinin yanina kalmasini istemiyorum kimsenin.

Bugün de 14 15 yaslarinda bir kiz cocugu, yanimda benimle gelen kediye önce pisi pisi dedi, kedi yaklasinca tekme atmaya calisti, kedi arabanin altina kacti, ayaginda paten olan bu kizin ayagi da arabaya carpti. Ben de bagirdim ne yaptigini zannediyorsun diye azarladim. Arkasini döndü, utandi yaptigindan. Döndüm giderken 10 saniye sonra bi düşme sesi. Yere düşmüştü. Keşke her seferinde karma böyle calissa dedim icimden.

@Groims
Hocam malesef şu en altta alintiladigimi dedi diye, neredeyse hic ceza almadan kurtulacak malesef. Olan yavruya oldu. Sanki bilerek oldurmemis gibi konusuyor bir de.

"İstenmeyen bir olaydı. Vicdan azabım bana yeter. Çoluk çocuğumun yüzüne bakamaz oldum. Affım için Allah'a yalvarıyorum".

Zaten canım ülkemde öldürmek istediğini arabayla çarparak öldür. En fazla bir sene yatar çıkarsın. Eğer ölen hayvansa hiç bir sorumluluğun olmaz. %99 müslüman ülke. peh. Gidin ateist japondan, gâvur dediginiz avrupalı dan müslümanlık öğrenin.

Arkadaşlar merhaba.

Geçen 31.12.2017 tarihinde her günkü gibi yine sokaktaki yavruları beslerken, kaldırımda tam mama dökeceğim sırada (daha yeni gelmişim bir kedi vardı orada, onu çağırdım tam dökeceğim hepi topu 5 saniye sürmüş oraya ulaşmam) pencereden itin birisi çıktı pusuda bekliyor sanki adi karaktersiz.
Siktir git kedilerini de seni de gebertirim burda veremezsin hiçbir şey
dedi. Ben de sokak hayvanlarının beslenmesine engel olamayacağını, bunun anayasada yer aldığını, kaldırımın kendisine ait olmadığını düzgünce belirttim, o kadar laf etmesine rağmen. Neyse bu oraya gelirsem seni gebertirim vs diye tehditler savuruyor hala bana durduğu yerden, ben takmadım bile onu yavrularla ilgileniyorum.

Sonra baktım bu, karısı, anası mı neyiyse yaşlı bir moruk dışarı çıkmış, bu dombili üzerime koşuyor. Saldırmaya çalışıyor kısa boyuyla şişko göbeğiyle, geri bir adım atıyorum "git bak elimde kalacaksın" diyorum, dinlemiyor hala küfür ederek koşuyor. Arkadan karısı
siktir git orospu cocuğu
diye bağırıyor. Anası bir yandan küfür ediyor, hakaret ediyor. Her neyse ben hala küfür etmeden, normalce konusmaya çalısıyorum şu canlılarla. Çünkü eğer bir şey dersem benim suçlu çıkacağımı adım gibi biliyorum. Eğer orada onu dövsem yine ben suçlu çıkacaktım.

Her neyse dağılıyoruz biraz daha olaylar karıştıktan sonra.

Ben direk polis karakoluna gidip bu şahıstan şikayetçi oluyorum. Şahit olarak yanımda olan arkadaşımı gösteriyorum, o da ifadesini veriyor.

Mahkeme açılıyor vs...

Bugün elime sonuç kağıdı ulaştı. Elinizde delil olmadığından ve şüpheli dediklerinizi kabul etmediğinden, sizin ona hakaret ettiğinizi söylediğinden vs... Yani hiçbir şey yapmamış, üzerine ben hakaret etmişim. Mahkeme kovuşturma yapılmasına yer olmadığına diye kağıt gönderiyor.

Yani KOCA BİR HİÇ yukarıdaki olay gibi!

Keşke diyorum ağzını yüzünü kırsaydım şu canlının, ne de olsa hiçbir şey çıkmıyor!

Şimdi avukat bir arkadaş varsa ona bir sorum olacaktı veya bilgili bir insan. 15 gün içinde Isparta Sulh ve Ceza Hakimliğine itiraz yolu açılmış yazıyor son kısımda.

Ben devam ettirmek istiyorum davayı ancak avukat tutmam gerekecek mi? Bundan sonra ne yapmam gerekecek? Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

Hakikaten insanın içine oturuyor! HErkes istediğimi yapıyor orman kanunu uyguluyor! Ben hak hukuk olsun diyorum, elim boş kalıyor!

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

Siz kedilerinizi beslemeye devam edebiliyorsunuz değil mi ? Kedilere yapılan herhangi bir fiziksel saldırı olmamıştır umarım. Çin den çakma kamera görüntüsü olan kameralardan alıp kedileri beslediğinizi yeri görecek şekilde yükseğe asın.

@trainspotting35
Hocam yemin ediyorum keşke ağzını yüzünü kırsaydım. Gerçekten içimde kaldı. Dedim iyi bir ceza alır vs de yok yani. Millet yazıyor küfür etti ceza yedi, tehdit etti ceza yedi, saldırdı ceza yedi vs nerede ?

@trainspotting35
Hocam devam ediyorum da bu adinin cezasız kalmasına dayanamıyorum hakikaten. HErkes istediğini yapıyor ormandaki ayı misali. Hak hukuk nerede. Normal aklı basındaki insanın hakkını kim savunacak?
Hocam malesef diğer sokak tarafında kalıyor, keşke benim sokağımda olsaydı burada kameralar mevcut zaten.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Kardeşim geçmiş olsun.
Hukuk sisteminin kör topal işlediğini/işlemediğini A dan Z ye senin davana bakan halden anlamaz hakim de dahil herkes biliyor.Be hakim amca! Karşına gelmiş genç hayvansever delikanlı,bir de karşısında şeref yoksunu bir mahluk.Olayı hakim düşúnecek ki haklıyí haksızı ayıracak; takdir yetkisini senden yana kullanacak verebileceği cezayı verecek.Ama nerede hukuk sistemi zaten çarpık ;uygulayanların çoğunda da işbilirlik ,pratik zeka ,adillik,öngorú yok ki.

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
@hamlet2006
Sağolun hocam.

Hocam işin en komik tarafı da şu.

Adamın verdiği ifadede benim ona "şişko benim burada besleme hakkım var, bana karışamazsın" demişim ve hakaret etmişim ona. Bir de o hiçbir şey yapmamış. İfade bu!

Yani madem buydu olay ben o hakime sorarım, neden ben şikayet ettim, neden ben uğraştım? Anlamadığım nokta hakimin düşüncesi. Böyle kapandıysa olay, benim anlattıklarımın hepsi yalansa nasıl oluyor da mahkemeyle sonuclanıyor?

Şaka gibi resmen.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Hakimin hakimliği işte tam burada devreye girecek.Olayı sezecek gerekiyorsa hayvansever yönünde pozitif ayrımcılık yapacak ;ama nerde!
Hayvan hakları derneklerinin avukatları ne iş yapar onu da bilen yok:acpsnr:

@hamlet2006
Hocam malesef yardım istedim geçen sefer, yardım edeceğim diyenlerin hepsinin sözleri havada kaldı. O kadar da mesaj yazdım sonradan cevap bile vermeye tenezzül etmediler.

Bu karaktersiz insanlar da ayrı bir dava. Öğrenci halimle ayda 60 kilo mama+ yolda gördüklerime sosis salam vs alıyorum. Durumum zaten kötü ancak sokaktakiler aç kalınca gece gözüme uyku girmiyor. 40 küsür kedi var hangi birisi nereden yemek bulsun? Ceplerinden 1 kuruş çıkmayan ....ler gelmiş benim beslememe karışıyor. Anlaşılır gibi değil!

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Ispartaya devasa hayvan barınağı açmışlardı.Mama konusunda hayvan severlere yardımı olmuyor mu?Bizim Buca'da belediye veterinerlik işleri az da olsa mama dağıtımı yapıyor.Belki sizin orda da bõyle birşey vardır

@hamlet2006
Yok hocam herkes bireysel burada. Buranın insanı binasına "Mülk Allah'ındır" yazısı yazmayı sever, bahçesine herhangi bir canlı girdi mi öldüresiye kovalar. E hani senin değildi mülk?

Yani öyle bir arazi sahiplenmesi var. Yabani köpeklerde yok bu dürtü.

Barınak açıldı açılmasına da hocam çok ilgisiz, havada kaldı o barınak işi de.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

mahkeme değil savcılık tarafından takipsizlik kararı verilmiş.
avukat tutmana gerek yok ama ekstra bir delil sunmadığın sürece karar değişmez kesinleşir.
o güne ait farklı bir tanık varsa ancak öyle yapabilirsin.
aslında uzlaşma yoluna da gidilebilirdi. Karşılıklı hakaret iddiaları var ve bu uzlaşmaya tabi bir suç. Yani taraflardan taleplerini soruyorlar şikayetten vazgeçer misin falan. Geçmezsen dava açıyorlar. Bir kuruma veya hayvanlarla alakalı bir yardım bağışında bulunmak şartıyla vazgeçebilirdiniz o ödemesini yapardı kapanırdı ya da uzlaşmadan direk mahkeme açılırdı ama delil yetersizliğinden takipsizlik kararı vermiş savcı. Yargıda ilk şikayet eden haklı olmuyor. Yani ilk şikayet eden sonradan şüpheli konuma da düşebiliyor karşı tarafın iddiaları ve delil durumuna göre. Bu tip durumlarda ya görüntü olacak ya 2-3 tanık olacak ki bir sonuç alabilesin. Şimdi sen bir tanık gösterdin seni savunuyor, o da bir tanık gösteriyor seni suçluyor. Ortada objektif tanık beyanı yok. Ama yine de itiraz edersen belki kaldırılabilir uzlaşmaya gönderilmesi için. Bir avukat arkadaşın varsa dosyayı incelerse daha iyi fikir verebilir. Ama bu tip olaylarda boşa masraf yapmış olursun. İnternetten takipsizliğe itiraz dilekçesi diye arat doldur. Karşı taraf tanık olarak ailesinden birini gösterdiyse objektif tanık beyanı sayılmaz. Senin arkadaşının ki bir nebze geçerli olabilir ama işte o da aynı kapsama giriyor. Mahkeme açılsa bile bu deliller ışığında beraat ederdi. Matematik gibi birşey. Karşılıklı iddiaa var iki tarafta birbirini suçluyor. Eşitlik durumu=takipsizlik veriliyor. İki tarafta birbirini suçluyor. Evrak üzerinden savcı da buna bakıp değerlendiriyor. Kamera kaydı yok, objektif tanık yok. Haliyle iddiadan ibaret kalıyor sadece.
Avukat için hayvan hakları ile alakalı bir dernekten avukat tutması için belki yardım isteyebilirsin. Maddi durumun el vermiyorsa muhtarlıktan fakirlik belgesi alıp barodan avukat talep edebilirsin. Ama bu süreç ne kadar sürüyor bilmiyorum sana tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde itiraz etmen lazım.

Norveç'te yaşıyor gibi yazıyorsunuz ya en çok buna şaşırıyorum. Ne bilim adam solcu falan de, Hdp'li de. Şimdinin modası fetocu de, hiçbir şey demezsen yanında bir tane adam al Cumhurreis'e saydırdı falan de. Kesin alırlar.

Geri