evet bayağı araştırma yaptım internette şimdi ruble 9 lu aktarıcılar arka deore xt ve ön lx bunlar 9 lu sisteme göre iyi çalışmakta sorun ayna kol değişince ön aktarıcı ile uyuşmayacak ve ön aktarıcı değişecek arka aktarıcı 9 lu sisteme göre önde ,yeni ruble 10 lu olursa orada sorun çıkacak bunlar hep teknik bilgiler diş sayısı ayna kolda fazla olduğu vakit tabiki hız fazla olacak erkan bahtiyar bunlar sizide ilgilendirmekte yarın öbürsügün bisikletlerinizde modifiye durumu olabillir evet bu durumda benim sorunlarım var demektir bisikletin ayna kolunu rubleyi ön ve arka aktarıcıları ve zincir değişecekse yeni sistem kesin birbirini tamamlaması lazım yani aksamadan takır takır çalışması lazım kadro mtb scott -scale -30 karbon 2008 model olduğuna göre yeni olan ayna kolların bu kadroya uyup uymaması da başka sorun olarak durmakta bu sorulara cevap uygulamada yatıyor..epey masraf çıkartacak gibi ,bir bisiklet parası verme durumu hasıl olursa ben bu işten vaz geçerim klasik üsüle devam ederim o da mevcut 880 gramlık slx 44-34 3 lü sistem olan ayna kolun yapraklarını tek tek değiştirmek ön ve arka aktarıcılar sorunsuz çalışmakta geriye ne kalıyor arka ruble ve zincir valla onlarda çalışıyorda eski randıman yok.