Scudo Sports

HAYDİ BİSİKLET SEVDALILARI, EYLEM ZAMANI....

Bu iki karaktersiz,şerefsiz,kansız beş para etmeyen mahluklar potansiyel katiller. Daha karayolları yasaları hakkında bilgileri bile yok...
1689873165057.png

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
Yerel basın haber yapmış, ulusal basında bir şey göremedim.
Gözüne çarpan forumdaşlar var ise paylaşa bilir..

(link)
(link)
İHa var onda da Denizli olarak var. Ekstra olarak Denizli'deki yerel basından video ve haber paylaşımları var. Siteler farklı olsa da haber içerikleri ve başlıkları aynı

(link)
(link)
(link)

(link)

Denizli'deki sürüş adına katılım vardı. Genel olarak verilmek istenen toplumsal mesajın verildiğine inanıyorum, geçilen bazı noktalarda insanlar ve araç sürücüleri de desteklerini gösterdi. Buna nazaran hala ne amaç uğruna toplanıldığını bilmediğini düşündüğüm özellikle yaş grubu olarak daha genç bazı bisikletlilerin grup sürüşünde ön teker kaldırarak seyretmesi, aralara ani giriş ve çıkış yapmaları, keza bazı geçilen noktalarda insanların trafiğin polis eşliğinde kapatılmasından rahatsız olarak sözlü ve el kol hareketleri ile aşağılamaları olmaması gereken durumlardandı.

IMG_20230719_201006.jpg

Bu iki karaktersiz,şerefsiz,kansız beş para etmeyen mahluklar potansiyel katiller. Daha karayolları yasaları hakkında bilgileri bile yok...
307297 dosyayı görüntüle
Bunların benzerlerinden ekşi sözlükte de var. Hatta bir tanesi kendisine yazdığım cevabı yediremeyip sildirtmiş, hal bu ki küfür de etmemiştim. Küfür ve şiddeti tasvir etmiyorum ama bazısı galiba tek onlardan anlıyor.
(link)
zaten sonrasında kendisi de bir kaç edit yapmış.

Bunların benzerlerinden ekşi sözlükte de var. Hatta bir tanesi kendisine yazdığım cevabı yediremeyip sildirtmiş, hal bu ki küfür de etmemiştim. Küfür ve şiddeti tasvir etmiyorum ama bazısı galiba tek onlardan anlıyor.
(link)
Elim ayağım sinirden titriyor yazılanları okurken.

• Beğen
Tepkiler: AHT ve -Deniz-
Elim ayağım sinirden titriyor yazılanları okurken.
Böyle gereksiz insanlar için üzülmeye, sinirlenmeye, gerilemeye, değmez toplumun kafa yapısı belli işlemiş artık, onların kafasının içindeki bisiklet algısı, karne tatilinde mahalle arasında binilsin diye alınan bir hediye oyuncak, ötesi yok değiştiremezsiniz.

(link)
İHa var onda da Denizli olarak var. Ekstra olarak Denizli'deki yerel basından video ve haber paylaşımları var. Siteler farklı olsa da haber içerikleri ve başlıkları aynı

(link)
(link)
(link)

(link)

Denizli'deki sürüş adına katılım vardı. Genel olarak verilmek istenen toplumsal mesajın verildiğine inanıyorum, geçilen bazı noktalarda insanlar ve araç sürücüleri de desteklerini gösterdi. Buna nazaran hala ne amaç uğruna toplanıldığını bilmediğini düşündüğüm özellikle yaş grubu olarak daha genç bazı bisikletlilerin grup sürüşünde ön teker kaldırarak seyretmesi, aralara ani giriş ve çıkış yapmaları, keza bazı geçilen noktalarda insanların trafiğin polis eşliğinde kapatılmasından rahatsız olarak sözlü ve el kol hareketleri ile aşağılamaları olmaması gereken durumlardandı.

307298 dosyayı görüntüle

(link)

Boks yapıyormuş düzenli spor olarak ben de bisikleti nerede ne zaman bırakacağım belli olmadığından U kilit hep bagajımda bağlı durur ve iki uçtan da kilitlidir yani kilit açıldığında U şeklinde olan demir kilitten ayrılır ve uçları yeterince sivridir. O demir sivri uçları sayesinde yüzeye daha yüksek basınç yapar yani kafatası kemiğinde boksör yumruğuna kıyasla daha etkilidir yani boks yapan bu vatandaş boşuna düzenli spor yapıyor. Bisiklet sporunun bir işlevselliği var en azından, benzin mazot yakmadan bir yerlere gitmek, bunu trafiğe takılmadan yapabilmek gibi gerçek hayatta karşılığı olan faydaları var.

Boks yapıyormuş düzenli spor olarak ben de bisikleti nerede ne zaman bırakacağım belli olmadığından U kilit hep bagajımda bağlı durur ve iki uçtan da kilitlidir yani kilit açıldığında U şeklinde olan demir kilitten ayrılır ve uçları yeterince sivridir. O demir sivri uçları sayesinde yüzeye daha yüksek basınç yapar yani kafatası kemiğinde boksör yumruğuna kıyasla daha etkilidir yani boks yapan bu vatandaş boşuna düzenli spor yapıyor. Bisiklet sporunun bir işlevselliği var en azından, benzin mazot yakmadan bir yerlere gitmek, bunu trafiğe takılmadan yapabilmek gibi gerçek hayatta karşılığı olan faydaları var.
Kafasına darbe yemekten beyni çalışmaz olmuş.
Kurallara uymayan birileri, kurallara uyanları öldürdüğünde, kurallara uyanlara "sokağa çıkmayın" demek mi çözüm... bi de diyor ki, türkiyede bu seviyeye gelmek 100 seneyi bulur. Haklı, çünkü kendisi gibi insanlar çoğunlukta olduğu için, çözümü "suçluyu yakalamak" değil de, normal bir şekilde yaşamak isteyen insana "evinden çıkma" demek olduğu için, 100 değil, 1000 sene sonra bile bunun gibi insanlara "medeniyet" öğretilemez.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
çözümü "suçluyu yakalamak" değil de, normal bir şekilde yaşamak isteyen insana "evinden çıkma" demek olduğu için

"Canım onun da kız başına o saatte orada ne işi varmış?" kafası bu işte... Katili, tecavüzcüyü haklı gören, yaptığı eylemi hafifletmeye ve meşru göstermeye çalışan bu kafa bitmez, bitmeyecek.

"daracık taytlı bisikletçi mi daha sporcu çıkacak yoksa boks yapan mı?" :)
Hani her türlü aptal söylemi iqsuna verebilirim de bisikleti bokstan daha az spor gören bi adamı muhattap almaya gerek var mı :D
O kadar sporcuysa bulabildiğimiz en basit yokuşa götürelim çıkabilir ve konuşmaya hali kalırsa tartışmaya devam ederiz :D

Allah Rahmet eylesin , bu kaçıncı demek de , ne kadar acı.
Herşeyi para üzerine kurmaya çalışan zihniyet için insan hayatı ne kadar ucuz. Fail nerede ? Hangi ceza geri getirecek bir insanı ?
Tüm kötüleri ve kötülüğü yapanlara göz yumanları Yaradan güce havale ediyorum. Kanun işlemeyince , tek sığınacak bu kalıyor.

Yakınlarına başsağlığı diliyorum , tüm bisiklet sevenler camiasının da başı sağolsun. Bazen neler demek istersin de , diyemezsin.

edit. Hala otoyol arabalarındır diyen araba fetişi apaçiler benim vergi ödediğim yolda bu kafayla araba sürecek öyle mi ? Kuş bile bunların yanında Einstein . Acilen bunlar kapatılmalı bir yere.

Bu arada bu forum vasıtasıyla belki fikir alışverişi yapılabilir. Öncelikle pek çok arkadaşımız solo antreman yapıyor. Bostancı nero gibi Avrupa yakasında da bir toplanma alanı yapılabilir. Çünkü pek çok kaza bireysel sürüşlerde ortaya çıkıyor. Peleton özellikle avrupa yakasında çok az.

Anadolu yakasında tam tersi yönde bir toplanma ve sürüş yapan ekip de yok sanırım. Tuzla'dan tam tersi yönde giden ekip olsa katılırım.

Allah Rahmet eylesin , bu kaçıncı demek de , ne kadar acı.
Herşeyi para üzerine kurmaya çalışan zihniyet için insan hayatı ne kadar ucuz. Fail nerede ? Hangi ceza geri getirecek bir insanı ?
Tüm kötüleri ve kötülüğü yapanlara göz yumanları Yaradan güce havale ediyorum. Kanun işlemeyince , tek sığınacak bu kalıyor.

Yakınlarına başsağlığı diliyorum , tüm bisiklet sevenler camiasının da başı sağolsun. Bazen neler demek istersin de , diyemezsin.

edit. Hala otoyol arabalarındır diyen araba fetişi apaçiler benim vergi ödediğim yolda bu kafayla araba sürecek öyle mi ? Kuş bile bunların yanında Einstein . Acilen bunlar kapatılmalı bir yere.
Yalnız, otoban kısmında haklılar. Otoban hem yasak, hem de güvenli değil. Otobanda bisiklet kullanılmaz.
Ama bunu yazan kişiler, otoban'ın ne olduğunu da bilmiyorlar.
Onlara göre sahil yolundaki 3 şeritli yol da otoban, D100 (E-5) de otoban.

(link)

Habertürkde gördüm şimdi, daha önce atıldıysa özür

Yalnız, otoban kısmında haklılar. Otoban hem yasak, hem de güvenli değil. Otobanda bisiklet kullanılmaz.
Ama bunu yazan kişiler, otoban'ın ne olduğunu da bilmiyorlar.
Onlara göre sahil yolundaki 3 şeritli yol da otoban, D100 (E-5) de otoban.

Kazayı gösteren, virajın hemen arkasında kask üstü kamera ile çekim dışında video yok. Haberde bisikletlinin yolun karşısına geçmek isterken aracın çarptığı belirtiliyor. Bu bir görgü tanığı ile edinilen bilgi olmalı. Haberde aracın yarış yaptığı söyleniliyor. Benim bildiğim yarış birkaç araçla olur, burada tek araç var, ardından hızla gelen başka araç yok. Burada limitlerin ötesinde hızlı giden bir araç var. Daha önemlisi sağ şeritte bisikletli grubunu görünce hızını azaltmıyor, virajdan hemen sonra bir de karşısına bisikletli çıkınca acı sonuç.

ben 15 yıl kadar motosiklet kullandım o dönemde toplu motosiklet gezilerine cağırıldım hiçbirine gitmedim cunku tehlikeli. Otomobille bile toplu geziler tehlikeli. Bisikletle toplu geziler de tehlikeli. Hiçbirine iştirak etmedim. Ben bisikletle en cok 2-3 kişi gezmişimdir. Toplu bisiklet gezileri hele ki İstanbul, Bursa gibi yerlerde oldukça tehlikeli. Bisikletle 2-3 kişi giderken bile arkadan gelen araçlarla ilgilii öteki arkadaşlara sürekli bilgi veririm "arkadan araç geliyor, sağa geç, şuraya geç, hızlan, yavaşla" vs gibi. Virajın ardından bir araç 100km/h ile gelebilir ihtimali ile bir gözüm kulağım sürekli arkada olur. Abartmıyorum kafam her an geriye bakar. Dikiz aynası ile olmaz. Geriye bakmak gerek sürekli. 50 kişi olsak, kim kime ne diyecek, kim nereye bakacak kim neyi uyaracak?

Haberde araç 50 bisikletlinin arasına dalabilirdi şeklinde faraziyat da var. Videoyu göremesek de bu kazada araç %100 kusurlu değil. Bisiklet/motosikletin karıştığı kazalarda coğu kez bisiklet/motosikletli kusurlu. Son dönemde piyasaya çıkan e-scooter kazalarında da aynı sekilde cogu kez scooter 'lar kusurlu. Daha dün, kaldırımda yürürken bir e-scooter üstüme doğru geliyordu. Kaldırımda scooter kullanıyor arkadaşımız, yollar tehlikeli ya kendini güvene almış fakat kaldırımdaki yayalara ecel teri döktürüyor.

Protesto konusuna gelince. Protesto, boykot, gösteri, son 10 yılda iyice yapamaz hale gelmişiz, bir bisikletli vatandaşımız ölünce protesto, neyi değiştirecek?

Videoyu göremesek de bu kazada araç %100 kusurlu değil. Bisiklet/motosikletin karıştığı kazalarda coğu kez bisiklet/motosikletli kusurlu.
120km/h ile gelen araç hız sınırı aşmakla kalmayıp alkol ve madde kullanımı ile aracı süren sürücü, üstüne üstlük kendisi torbacı bir mahluk. Hala bu katile %100 kusurlu değil diyorsan ve rahmetli saygı değer Doğanay abi ye suç atıyorsan kusura bakma da kazayı yapan katili savunduğunu düşünmekten başka bir şey gelmiyor aklıma.

Videoyu göremesek de bu kazada araç %100 kusurlu değil
Araç içerisinde uyuşturucu madde ve alkol kullanılmış. Bu bile başlı başınca %100 kusur. Bu maddeleri kullanarak o aracın başına geçiyor ise ve bir insanın hayatını kaybetmesine neden oluyorsa bu cinayet değildir. Bana göre cinayete tam teşebbüs olmalıdır. İçebilir haddi zıkkım içsin diğer naneyi de yedin. Atla taksiye git evine, yada yanına bir şoför ayarla götürsün. Demek ki, katil herşeyi planlı bir şekilde göze alarak yapmış. Ben böyle anlıyorum, işime gelen bu hâliyle, gerisi bana boş geliyor.

Geri