Scudo Sports

HAYDİ BİSİKLET SEVDALILARI, EYLEM ZAMANI....

IMG-20230719-WA0017.jpg

Bursa'da toplanıp basın bildirisi okuduk, tüm kaybettiğimiz canların aziz hatıraları adına saygı duruşu yaptık.
Ardından gruplar kendi toplu sürüşlerine çıkmayı tercih etti..

Scudo
İstanbul Bostancıya otobüs dolusu çevik kuvvet neden gönderilmiş acaba? Terör örgütü propagandası yapmaya toplanılmadı, hem de kazanın (kaza denilirse) olduğu yer, büyük ayıptı bence.

İzmir'deki durumla alakalı dolaylı bilgi paylaşayım.

İzmir saat kulesindeki toplanmaya giderken yolda başka bir bisikletliyle sohbet ettik.

Gün içinde İzmir'in bazı yerlerinde gördüğü polis bolluğundan bahsetti.

Dün İstanbul'da gerçekleşen kaza sonucu vefat eden bisikletli için yapılacak toplanma, gösteri, basın açıklaması gibi şeylerle ilgili olabileceğini düşündürdü.

İstanbul Bostancıya otobüs dolusu çevik kuvvet neden gönderilmiş acaba? Terör örgütü propagandası yapmaya toplanılmadı, hem de kazanın (kaza denilirse) olduğu yer, büyük ayıptı bence.
Ne doğru ki bu doğru olsun durumundayım ben ama bir yönden iyiye işaret de olabilir, dikkat çekmiş ve birilerine zorla da olsa bazı şeyleri yaptırabileceğimiz anlamı çıkabilir.

Türkiye' de standart bir durum. Her hangi bir toplanma, eylem, gösteri gibi durumlarda en az iki otobüs dolusu çevik kuvvet yollanıyor. Bu önlemlerin 10 da 1 ini protesto nedenlerini engellemeye kullanmazlar.

Sizin gördüğünüz sadece bostancı ben Dudullu bostancı metro hattı içinde bile bir sürü çelik kuvvet polisi gördüm. Ama anormal karşılamaya gerek yok, toplanma amacı her ne kadar belli olsada,orada bir çok kişi birbirini tanımıyor, araya başka terör vb gruplardan insanların karışıp suistimal ederek.ortalığı karıştırmayağını kimse kestiremez. Ucu açık bir güvenlik problemi, bu yüzden tedbir alınması her zaman iyidir.

Tekrar, Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Olumsuz durumlara karşı gösteri yapmak yasal bir haktır. Bu gösteri aynı zamanda yapan kişilerin taleplerinin olduğunu gösterir. Ancak devlet dediğimiz yapı yazılı taleplerin kayıtlara geçmesi ile işlemektedir. Bir birey herhangi bir kamu kurumuna gidip sözlü bir şey talep etse, yazı ile isterler çünkü devlet bu şekilde işler. Bu açıdan bakıldığında yapılan toplanma ve gösterilerde talep edilen hususların devlet kayıtlarına dilekçelerle girmesi amaçlanan sonuçlara ulaşılmasını kolaylaştıracaktır. Her vatandaşın dilekçe yazma ve talepte bulunma hakkı vardır. Bence bisiklet ve bisikletçi güvenliği hakkında talep edilen hususlar hakkında ortak maktu bir kaç dilekçe oluşturularak bu dilekçe tiplerinin e-devlet üzerinden Gençlik ve Spor bakanlığına iletilmesi taleplerin olumlu veya olumsuz değerlendirilmesine yol açacaktır. Gördüğüm kadarıyla forumda bu hususta yetkin çok sayıda kişi bulunmaktadır. Kamu harcamalarının yönlendirilmesinde vatandaşın taleplerinin önemli etkisi bulunmaktadır. Bir bireyin 3 ayda bir dilekçe yazması bu etkiyi artıracaktır.

Bu arkadaş yönetim kurulu üyesiydi yanlış hatırlamıyorsam..

Ölümün her türlüsü zor, özellikle geride kalanlar için. Ama ailesinin, sevenlerinin bir nebze bile olsun yüreklerini soğutacak bir şey yaşandı dün gördüğüm kadarıyla. Düşünün ki ben işten erken çıktım Beylikdüzü'den çıktım geldim, bisikletim arabadaydı zaten atladım bisiklete gittim Bostancı'ya. Hayatımda ilk defa böyle bir trafiğin içinde girdim bisikletle. Hiç tanımadığım insanların içine girdim, yüz yüze hiç tanışmamış olduğum bir insanın kaybı üzerine kendisini anmak ve haklarımı savunmak için böyle bir şey yaptım. Benim gibi daha onlarca, yüzlerce hatta belki binlerce insan olduğuna eminim. Ne kadar güzel bir hayat yaşamış Doğanay abi, ne kadar güzel işler yapmış, ne kadar güzel insanlar kazanmış ki ardından böyle bir şey yaşanıyor. Acı bir şekilde gitti belki ama arkasında onu hep güzel hatıralarla anacak insanlar olduğunu görmek çok güzel..

Bisiklete binmek kendim için yaptığım en iyi şeylerden biri diye düşünüyordum düne kadar, gördüm ki sadece kendim için değil aslında pek çok kişi için çok güzel bir şey yapıyorum. Ben de bisiklete biniyorum ki bu sayede bizler Türkiye gibi bir cehennemin içinde değerli bir sosyetenin bir parçası oluyoruz, bu sosyeteyi geliştiriyoruz, niyet etmememize rağmen birbirimiz için de yapıyoruz bunu.

Bazılarının hiç bir zaman tanıyamayacağı, böyle insanların var olduğundan bile haberdar olamayacağı bu güzel topluluğun bir parçası olduğumu hissettirdiğin için teşekkür ederim Doğanay abi..

federasyon başkanı var
Bir insanı fiziki özellikleriyle değerlendirmeyi bari şu forumda keselim arkadaş ya... Adam daha yeni başa geldi, biraz görelim bişey yapacak mı, yoksa daha öncekiler gibi yatacak mı? Ondan sonra verelim notumuzu.

Ayrıca whatsapp'den de şöyle bir paylaşım geldi. İsmi "Ersi"n olan Bisikletli-Koşucu bir arkadaş da dün kaza yapmış.

"Malesef trafik terörünün son bisikletçi kurbanı ben oluyordum. Dün akşam yolun sahında sürüş halindeyken arkadan aşırı hızlı bir araç çarptı. Çok şükür hayati tehlike yok. Kırıklarla atlattım. 24 saat geçmeden böyle bir kazının beni bulacağını aklıma bile getirmezken hiç bir şeyin değişmediğini görmek gerçekten çok acı verici. Lütfen sizde çok dikkat edin"

20:06'da gelebildim ancak kimse yoktu.

Sanırım orada toplanıp gündoğduya geçilmiş. Çünkü gördüğüm (link) saat kulesinin orası ve gündoğdu meydanı bulunuyor hep.

• Beğen
Tepkiler: DEV

Hükümet aleyhine gösteri olursa gösteriyi durdurmak için çevik kuvvet gönderilmiştir. Unutmayın, sırf hükümeti eleştirdiği için saçma gerekçeler uydurularak tutuklanan Tele 1 haber sunucusu Merdan Yanardağ, 23 gündür tutuklu. Polis devlet olduk, her yerde bu görülüyor.

Yerel basın haber yapmış, ulusal basında bir şey göremedim.
Gözüne çarpan forumdaşlar var ise paylaşa bilir..

(link)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Bu arada bu forum vasıtasıyla belki fikir alışverişi yapılabilir. Öncelikle pek çok arkadaşımız solo antreman yapıyor. Bostancı nero gibi Avrupa yakasında da bir toplanma alanı yapılabilir. Çünkü pek çok kaza bireysel sürüşlerde ortaya çıkıyor. Peleton özellikle avrupa yakasında çok az.

Geri