Scudo Sports

Haramidere bisiklet kazası

Cako92

Üye
Tepki
33
İsim
Ferdi Karakaya
Bisiklet
Carraro
Herkese iyi akşamlar dilerim öncelikle. Bugün Yeninosna - Beylikdüzü arası gitmek için yola çıktım. Bu arada carraro sportıve 224 kullanıyorum. Giderken hiç bir sorun yoktu gerekli kontrollerimi yaptım ve çıktım yola sırasıyla starcıty - sefaköy - k.çekmece - avcılar haramidere ve son olarak beylikdüzüne ulaştım. 2 saat kadar burada durduktan sonra yola çıktım beylikdüzü yanyoldan devam ettim birsüre marmara park avm yi geçtikten sonra bilen arkadaşlar vardır mutlaka haramidereye inen yokuştan devam ettim tamda bu sırada ( yanyoldayım ) kırmızı bir hatcback araç yolun en solundan benimde bulunduğum en sağ şerite geçip sokağa girmeye çalıştı el frenini çekip sokağa girmek isteyince benim ön tekerime çarptı bende o sırada arka- ön fren kombine şekilde durmaya çalışıyordum havada 1-2 takla attım ve arabanın üstünden soluna doğru yanyolun sol şeridine düştüm ben bir süre kalkamadım diğer araba o sırada kaçmış haliyle plakasınıda alamadım ön jant yamuldu sadece. Bunu yazmak istedim çünkü hiç kimse bisikletliye dikkat etmiyor neredeyse insanlar araçtan saymıyorlar elime bisikleti alıp öetrobüse bindim ve yenibosnaya geldim herkese iyi forumlar. ( benim birşeyim yok Allah tan hala şükrediyorum. Hepiniz dikkat edin Allah a emanet olun arkadaşlar.

Scudo
Büyük geçmiş olsun tanıdık polis (tanıdık diyorum çünkü bizim memlekette bu iş ancak dayı ile çözülür) varsa mobese baktır o it mutlaka çıkar, oralarda bolca mobese var.

@AytacALTAY yanlış yazıyorsun çünkü yanlış düşünüyorsun.
Öncelikle kaza yapan arkadaşa çok geçmiş olsun. Bir polis olarak şunu söylüyorum Türk ceza kanununda bir çok suç şiyayete bağlıdır. Özellikle kişilere münhasır olan konularda bizatihi şikayetçi olmalısın böyle bir konuda dayı aramanın hiç gereği yok hayatım boyunca hiç dayı aramadım. Şikayetini yap olay mahallindeki bağlı polis merkezine varsa mobese yoksa ilgili yeri gören işyeri kamera görüntüsü incelenir. Vatandaş hakkını usulüne uygun ararsa gereken yapılır. Polis üstüne düşeni fazlasıyla yapar ancak suçun cezai yaptırımları catdırıcı değil özellikle trafik suçları gözden geçirilmesi gerek.

@telmas52 Hocam bende başımdan geçen olayı anlatayım tophane önünde trafik kazası yaptım çift şeritli yolda sol şeridimden giderken ortadan aracın biri gelip sol şeride geçmek istedi sinyal ayna hak getire korna selektör duymuyor görmüyor haliye yavaş yavaş iyice sola kaçtım tramvay korkuluklarına girmemek için durdum ki arcın sol arka çamurluk benim tamponu söktü indik arabadan sen suçlusun dedi bana ilk kazamdı ne yapılması gerektiğini tutanağa ne yazılması gerektiğini fazla bilmiyordum polisi aradım yaralanmadıysan gelemem dedi anlat ne yapmam lazım dedim işimiz var sizlemi uğraşacağız dedi kapattı iyide kardeşim sizler can ve mal güvenliği için varsınız illa ölmek mi lazım arabama zarar gelince neden yoksunuz hayır ne yapıyorlar cidden merak ediyorum. sosyal medyada muhalif kovalamaktan vakit bulamıyorlar heralde. Dediklerinize katılıyorum polis elbette yasalar gereği işini yapıyor ama mal güvenliği zarar görmüş ve asıl suçlu olan olaydan sıyrılma peşindeyse bu durumda kime güveneceğiz. polis şunu söyleseydi yeterdi artık bu tarz olaylara gelmiyoruz çift taraflı tutanaktaki bilgileri aynen doldurum kazayı çizin ve altta sizlerin fikirlerinizin sorulduğu yeri kendinize göre doldurum biri sende diğeri onda kalsın sonra sigorta şirketine gidin dese neyse direk sizlemi uğraşıcaz değip telefonu kapatması pek hoş değil o zaman bende haliyle sorarım canımız ve malımız sarı çizmeli mehmet ağaya emanet diye

@AytacALTAY bakarsın buradan yazdığımızdan bile soruşturma açarlar.tabii ki bize çarpıp kaçanlara değil.

Çok geçmiş olsun öncelikle. Maldan ziyade üzerinde insan olduğunu bile unutuyorlar bazen :( . Starcity den asağı indikten sonra hemen ordaki yanyolda benzeri başıma geldi. Yol boş olduğu halde beni iyice sıkıştırıp sonra ne işin var burda diye birde fırça attı kamyoncu arkadaş. Biz sustukça bunlar hep başımıza gelecek.

• Beğen
Tepkiler: Cako92
Çok geçmiş olsun ... her zaman diyorum bu iş insanlıkta çözülecek düzeyde değil Türkiye'de. Güçlü olan haklı oluyor.. Ne yapalım silahla mı gezelim... ?

@AytacALTAY Sağolun teşekkürler. Zor biraz mutlaka vardır kamera falan ama günün 12 saati çalışan ve sadece pazar günü izinli olan biri olarak pek uğraşabileceğimi düşünmüyorum açıkçası.
@telmas52 Teşekkür ederim açıkçası zaten çoğu insanımız bu konuda sonucun varacağı yeri bildiği için bir şey yapmıyor diye düşünüyorum. Ki bende öyle yaptım hele şu dönemde hiçbir yerin benim bisiklet kazamla ilgileneceğini düşünmedim .

@omeronatt Hergün ordan işe gidip geliyorum ( malum yokuşuda bilirisin zaten ) kamyonların çok sık olduğu bir yer özellikle büyük tırların ve giriş çıkışta var bayağı orda baya dikkatli olmak lazım. @Aykuttasdelen Aman hocam naptın biz gözümüzü dört değil sekiz açarak devam edicez artık yapıcak pek bişey yok gibi görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: omeronatt
@AytacALTAY Hocama sonuna kadar katılıyorum.

Kaza yapan arkadaşa da geçmiş olsun diyorum. Umarım aynı şekilde bir daha kimse ile karşılamazsın.

• Beğen
e-5 üzerinde sürmek zaten sıkıntı ama mümkün olduğunca yan yolları kullanmayın. yayadır yola çıkan araçtır çok daha fazla karmaşa oluyor. kaza ihtimali çok daha fazla.

• Beğen
Yan yolu kullanmiyorum o yolda.genellikle e5 emniyetten gidiyorum.

Geçmiş olsun. İster araçla ister bisikletle gidiyor olun sadece kendinize güvenin. Dikkatinize, sezgilerinize. Kural, ışık, hak, adalet vs. vs. Tamam suçlu cezasını çeker ama ya giden can, sakatlanan vücut ne olacak? Allah bizi korusun. İnsanı, doğayı bütün canlı ve cansız varlıkları seven bisikletlileri.

@ÇAMKOMLU Bilinçlendirmek lazım biraz da insanlaeı hep dediğimiz gibi. Amin inşAllah :)

@geceyry Teşekkür ederim hepimiz için aynı temenmideyim bende.

@nuruasakir e-5 o sırada çok akıcıydı yanyol daha sakindi bu yüzden e-5 e girmedim bende nasipte varmış demekki :)

@Ahmet Ayaz E-5 bayağı akıcıydı o gün pazar olmasına rağmen bende yanyolu bu yüzden tercih ettim normalde e-5 kullanıyorum bende genelde ama çok akıcı olumca hemen yanyola geçiyorum böyl daha güvenli diye düşünüyorum

@Cako92 öncelikle çok geçmiş olsun gerçekten ucuz atlatmışınız size de bir şey olabilirdi
ben birde şuna takıldım günün 12 saati çalıştığınızı ve sadece pazar günü izin yaptığınızı söylemişsiniz
işverenin iş kanunundan haberi yok galiba
sonuçta bu bir kaza ve izin alabilmeniz ve polise gidebilmeniz gerekirdi

• Beğen
@serati Ben eczanede çalışıyorum işveren , ben , teknisyen arkadaşlarım hatta eczacı odası herkes bu kanunlardan haberdarlar herkes çokta güzel biliyorlar kuralları gel görki son 15 senedir eczaneler cumartesi günü yarım gün olacak hala. Uzatmak istemiyorum. İşveren keşke biraz daha duyarlı olabilse ama üzgünüm bazı yerlerde hiçbirşey kanuna ve kitaba uygun gitmiyor

• Beğen
Tepkiler: serati
Geçmiş olsun.Konu adli olarak hak aramaya gelmiş ama polisiydi adliyesiydi uğraşmaya gerek yok.
Davadan çıkacak karar uğraştığınıza değmeyecektir.Karşı tarafa verilecek ceza mahkeme masrafını ödemesidir.

• Beğen
Geri