Scudo Sports

Hanımın Yeni Makinesi "FireEye Burning Enduro"

Halilibrahim

Forum Bağımlısı
Tepki
2.212
İsim
Halil ibrahim
Bisiklet
Specialized
Mart itibariyle Hanım da benimle iniş yapacağı için Yeni topladığımız Giant ATX Hardtail bisikletini satıp kendisine de bir yeni enduro topladım :)

Bisikleti kullananın kadın olduğunu belli edercesine de Mor Rotor, Elcik, Sele Kelepçesi , Chainring sipariş ettirdi. :D

Yakında jant decal'lari, AllMountain Style Magenta Kadro Koruyucusu, Stealth siyah Marsh Guard Çamurlukları da gelecek.

Satınalmadan evvel markayı hiç duymamıştım, muhtemelen bir çoğunuz da ilk kez benimle duyuyorsunuz:) FireEye Bike ((link))

Hardtail, DJ, Allmountain Enduro ve Downhill Kadroları ayrıca bu kadrolar için de birçok bileşen üreten bir firma. Bir çok bireysel sporcuya da sponsor olmuşlar.

Ben de yorumlara ve videolara bakıp benim hanımın kıramayacağı sağlamlıkta oldukları kanaatiyle Small boy kadroyu kendilerinden temin edip fotoğraflarda gördüğünüz bileşenlerle inşa ettim.

Sorularınız olursa da seve seve cevaplamaya çalışırım.

Komponent olarak kısaca özetleyecek olursam

Kadro 150mm arka 160mm ön travel'e sahip 6061 Alu'dan imal.

Grupset Fotoğraflardan Göreceğiniz Üzere Sram'in NX1 1X11'i , Chainringi hanımın isteği üzere sökülüp yerine Blackspire Snaggletooth Narrow Wide Purple olanıyla değiştirildi.

Maşa olarak Rockshox'ın enduro klasmanında kullanılabilecek en uygun fiyatlı maşalarından biri olan 150mm travelli Revelation'un üst düzey versiyonu olan RCT3 Solo Air modelini tercih ettik.
Open - Pedal - Lock modları ve HSR/LSR ayarları mevcut.

Sele daha evvel 2 bisikletimde de kullandığım ve çok memnun kaldığım WTB markasının kadınlar için ürettiği "Speed She" Modeli.

Frenler zaten daha evvel kullandığımız ve performansına kefil olduğumuz Avid'in DB3 frenleri, bunları inişlerde fayda sağlaması açısından soğutuculu balatalarla destekledik.

Jant'lar Intense Göbekli 27,5" Sunringle Inferno 25 çemberli, hem hub sesi hem de çember kalınlığı olarak tatmin edici ön 15 arka 12mm sokma milli.

Lastik olarak , Şu anki makinemde eskiden kullandığım Schwalbe Hans Damf 27,5 X 2,35 tercih ettik.

Hope'un Slick Chainguide'ını taktık ancak Sram NX1'in zincir gerginliği zaten oldukça iyi ama arazide işimizi garantiye almak için kullandık, sarsıntıdan zincir atması çok rezil bir durum çünkü.

Pedallar daha evvel 3 bisikletimde tepe tepe vura vura kullandığım "Sixpack Racing"in Manace modelinin "MOR" renklisi:D

Rotorlar'lar da Clarks Markasının, Hope'un Floating rotor teknolojisini kopyaladığı Floating soğutma teknolojili rotorları. Ön ve Arka 180mm kullandık zira sürücü "55 KG" bu nedenle 200/203 mm gerek duymadık, Elbette rotorlar da "MOR" :)

Bisikletin parçalarının seçilmesi / sipariş edilmesi ve teknik analizleriyle haftalar boyunca hem benim hem de hanımın kahrını gece saat 2-3lere kadar çeken @9magiko kardeşime de ne desem bilemedim :D :D

Ayrıca sık sık darboğaz ettiğim ve bisikletin toplanması hususunda yardımlarını / emeklerini esirgemeyen @Erdoğanlar Bisiklet ailesine de buradan teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız.

2017_03_11_12_01_16.jpg

2017_03_11_12_12_25.jpg

2017_03_11_12_12_40.jpg
2017_03_11_12_12_46.jpg
2017_03_11_12_12_56.jpg

2017_03_12_16_18_51.jpg
2017_03_12_16_18_57.jpg

2017_03_12_16_19_11.jpg

2017_03_12_16_19_21.jpg

2017_03_12_16_19_50.jpg

2017_03_12_16_20_12.jpg

2017_03_12_16_20_27.jpg

2017_03_12_16_20_43.jpg
2017_03_12_16_25_06.jpg

2017_03_12_16_25_22.jpg

2017_03_12_16_25_30.jpg

2017_03_12_16_25_38.jpg

2017_03_12_16_26_40.jpg

2017_03_12_16_26_45.jpg

Ve Son Olarak da Ölümcül Sibop Kapağı :D :D

2017_03_12_16_19_56.jpg

Scudo
@Halilibrahim gene döktürmüşsün arkadaş yaa :Dmaşaallah hayırlı uğurlu olsun.

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
Bu işte ciddi bir adaletsizlik var, yok bu kadarını kabul edemem. Hayır hayır. Bu ilahi adalet olamaz. Tamam o zaman bizdeki ne. Yani bisiklete sokranan kadınlar o zaman kadın değilmi. Hayır bu kadar eşitsizliği bu kadar dengesizliği kabul edemiyorum. O zaman halil sezai den gelsin.

İSYAAAAAAAANNNNNNNNN.........

Bisiklet cok guzel. Kazasiz belasiz guzel gunlerde kullanin.

Su olumcul sibop kapagini nereden aldin diye sorsam :)

@Halilibrahim mütevaziliği bırak iyisin bu toplama mevzunda bilmiyoz değiliz seni :D

Sonunda olacağı buydu işte bakale sizinkine körle yatan şaşı kalkar denir :koptum: gayet normal bence.

Tekrar hayırlı olsun iniş videosu da bekliyoz :harika:

• Beğen
@celikkadro

Tabi ki : (link) :koptum:

Hayirli olsun kazasiz belasiz pedallamar dilerim. Bisiklet seven (yada siz sevdirmisiniz ) bir esiniz olmasi ne guzel ben sevmesini gectim haftada bir tura cikmama laf etmesin baska bir sey istemem:)

• Beğen
Vallaha sibop kapağına gücüm yeter mi ?
Onu bile sormaya korkuyorum:)

Güle güle kullanın inşallah:harika: 10 numara 5 yildız.

• Beğen
@Yusuf'san

Birşeyler inşa etmek çok keyifli. Bir de artık 2. el olayına girmiyorum ağzım yandı o işten. Sıfır alıyorum faturalı garantili tüm parçalar kafam rahat oluyor. Full süspansiyonlara karşı ayrı bir ilgim var.

@Birhan K.
Daha iyileri güzelleri sizinle olsun hocam. :)

@Makula 06

Hocam benim hanım da benim kadar bisiklet seven birisi, o nedenle sorun olmuyor ama şehirdışındaki parkurlara gidemiyordum, şimdi kendisi diyor ki yaza kadar biraz sizin parkurlar da pişeyim de beraber Kayseri Erciyes Bike Park'a gideriz :D

Eskiden kendime topladığım makinelere çöküyordu. Ben de en sonunda kendisine iyi bir enduro topladım, artık benim bisikletlere sulanamaz, çünkü bir çok parçasını kendisi seçti :D :D

@Osman Tuğrul

Hocam hafta sonu araziye çıkıyorum, hem bana arkadaş oluyor, hem de geçen haziranda downhill yaparken sol kolumu omuz bölgesinden kırdım, aklı bende kalıyor, tekrar düşersen kimse olmazsa yanında vs. şimdi kendisi benimle en azından bir yerimi kırarsam yardım çağıracak birisi var :D

@atasoy

:) :) Teşekkür ederim hocam.
ahahahah çok enteresan parça ya ve tüm bisiklette en çok sibop kapağını seviyormuş :D :D

Bu "Evim Şahane" tadında anlatımlarınızla her seferinde bisiklet aşkımızı perçinlediğiniz için forum ahalisi adına öncelikle teşekkür ederiz. Kazasız belasız güzel günlerde sürmeniz dileği ile yine mükemmel bir proje.

@ÇaNakkaLeRuHu

ahahaha sağol abi, En makul bütçe ile en afilli makineyi nasıl inşa ederiz diye uğraştık ortaya bu çıktı, 14,2 KG geldi oldukça kabul edilebilir bir ağırlık 150mm / 150mm bir enduro için, zira hafif olsun diye bir çabamız olmadı parça seçerken, renk uyumu ve fiyat öncelikli seçim oldu :) Dropper seatpost sipariş ettik onun da stoğu bitmiş mart sonu nisan başı geldiğinde takıp denemesini yapar sonuçlarını yazarım :)

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@Halilibrahim Maşallah Hayırlı olsun.

Ben de haftasonları uzuuun uzun turlarla bıktırıp "yeter bana da al bi kadro ben de gelicem" demesini sağlamak için taktik değiştirme kararı alıyorum an itibariyle :D

@brdtl

Teşekkür ederim.

Taktik işe yarayabilir :D denemek lazım.

Bu arada profil resminden anladığım kadarıyla sen de benim gibi Adiga'sın :)

@brdtl
Ben de Asetin'im :)

Hayırlı olsun, kazasız belasız pedallamalar dilerim. Bisiklet bir harika doğrusu. :D

• Beğen
Geri